2012 Gridi Nasıl Şekillenecek?

yazar:

kategori:

Bazı takımlar pilot dizilimlerinde değişikliğe gitmeyerek mevcut pilotlarıyla gelecek sezonda da yarışmaya devam edeceğini önceden duyurdu ancak hala henüz karar vermemiş takımlar bulunuyor.

 
Red Bull
Sebastian Vettel
Mark Webber

Şampiyon takımda bir değişiklik olmayacak. Webber bu sezon anlaşmasını bir seneliğine uzattı ve Vettel’in de 2014’e kadar anlaşması bulunuyor.

McLaren
Jenson Button
Lewis Hamilton

Button takımla üç senelik bir anlaşmaya imza attı. Hamilton ise gelecek yılın ardından anlaşmasını uzatacağının sinyallerini veriyor.

Ferrari
Fernando Alonso
Felipe Massa

Alonso’nun 2016’ya kadar anlaşması bulunuyor. Massa’nın ise 2013 ve sonrasında takımda kalmak için 2012’de kendisini kanıtlaması gerekecek.

Mercedes
Nico Rosberg
Michael Schumacher

Rosberg anlaşmasını 2013 sezonuna kadar uzattı. Schumacher’in 3 yıllık anlaşması 1012’de son bulacak ancak takım Alman pilotun anlaşmasını uzatabileceklerinin sinyallerini veriyor.

Renault
Kimi Raikkonen
Vitaly Petrov (Kesin değil)

Raikkonen geçtiğimiz gün takımla iki yıllığına anlaşarak herkesi şaşırttı. Petrov’un 2012 seonu için anlaşması devam ediyor ancak takımda kalıp kalmayacağı henüz belli değil. Kararın 10 Aralık’ta verilmesi beklenirken Petrov’un yerine aday isimler Bruno Senna ve Romain Grosjean. Henüz tam olarak iyileşemeyen Kubica’nın ise daha sonra takıma geri dönüp dönmeyeceği belli değil.

Force India
Açıklanmadı

Vijay Mallya’nın Adrian Sutil, Paul di Resta ve Nico Hulkenberg arasında karar vermekte zorlandığı düşünülüyor. Takım di Resta ve Hulkenberg üzerine odaklanırken Sutil’in performansı ise akılları karıştırıyor.

Sauber
Kamui Kobayashi
Sergio Perez

Sauber  takımı mevcut pilotlarıyla devam edeceğini temmuz ayında açıklamıştı.

Toro Rosso
Açıklanmadı

Jaime Alguersuari ve Sebastien Buemi’nin gelecek sezon koltuklarını koruyup koruyamayacağı henüz belli değil. Takımın Red Bull destekli Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne’yi de düşündüğü biliniyor. Son iddialara göre Alguersuari ve Buemi görevlerine devam edecek, Vergne test pilotu olacak ve Ricciardo da başka bir takıma gönderilecek.

Williams
Pastor Maldonado
Belli değil

Maldonado’nun sponsorları sayesinde takımda kalacağı düşünülüyor ama ikinci koltuğun ne olacağı belli değil. Barrichello takımda kalabilmek için elinden geleni yapıyor ancak Adrian Sutil, Vatteri Bottas gibi isimlerin de adı geçiyor.

Lotus
Heikki Kovalainen
Jarno Trulli (Kesin değil)

Kovalainen’in Renault’ya geçebileceği konuşuluyordu ancak o anlaşması bitene kadar (2012) takımda kalacağını söyledi. Trulli de anlaşmasını bir sene daha uzatmıştı ancak şu sıralar, yerine Daniel Ricciardo’nun getirilebileceği konuşuluyor.

HRT
Pedro de la Rosa
Belli değil

de la Rosa takımla anlaşma imzalayarak Formula 1’e geri döndü. Liuzzi’nin ise bir senelik daha anlaşması bulunuyor ancak takım son kararını vermiş değil. Yerine geçebilecek isimler; Dani Clos, Jan Charouz  veya Daniel Ricciardo.

Virgin
Timo Glock
Charles Pic

Charles Pic gelecek yıl Ambrosio’nun yerine yarışacak. Glock’un ise bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.


Yorumlar

  1. Rosberg: Dertler benim, çile benim, '7' senin olsun.

  2. 2012 sezonu için sabırsızlanıyorum nasıl geçicek bu 4 ay yaa!!!!

  3. Schumi yine 7 numarayı bırakmamış 🙂

  4. Raikkonen haberinden sonra Kubica Williams ile dönerse ikinci şoku yaşar F1 camiası.

  5. rocco junior avatarı

    2013 te gridde şenlik olacak gibi.Kubica dönebilir,Perez-Ferrari birlikteliği olabilir hatta Kimi,Red Bull birlikteliği bile mümkün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir