McLaren Pirelli'nin Baş Ağrıtmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1’e geçtiğimiz sezon dönen İtalyan lastik üreticisi bu sezon çoğu kez yarışları çok daha heyecanlı kıldığı için övgü aldı. Ancak Whitmarsh şirketin sene sonuna doğru biraz muhafazakar davrandığını düşünüyor.

Whitmarsh, Pirelli’nin gelecek yıl çok daha çabuk aşınan lastikler yapması gerektiğini düşünüyor.

“Bana kalırsa, ilk başladıklarında bu şova harika bir katkı yaptılar. Lastikler, dayanıklılık ve bozunma açısından fazlasıyla iyiydi ama ben daha fazla aşınan lastiklerle bizim başımızı daha da ağrıtmalarını istiyorum.”

“Bu durumda pilotlar kendilerini rahatsız hissedecek olsa da onlar bunu yaparak sezona büyük katkı sağladılar. KERS ve DRS’nin de etkisi oldu.”
 
Ferrari takım patronul Stefano Domenicali de Pirelli’nin bu sezon yarışlara büyük katkı yaptığını düşünüyor ancak Whitmarsh gibi durumun daha da geliştirilebileceğini düşünüyor.

“Pirelli’yi tebrik etmemiz gerek çünkü Bridgestone’dan bu görevi devralmak kolay değildi. Daha ilk senede her şey yolunda gitti. Eminim gelecek sezon daha iyisi olacaktır.”

Pirelli şirketi gelecek yıl lastik seçimleri konusunda daha agresif olacaklarını söylüyor ve hamurlar arasındaki performans farklarını azaltarak takımlara daha stratejik seçimler sunmayı hedefliyor. Hembery, “Lastikler arasındaki performans farkını 1.2 saniyeden 0.8 saniyeye düşürmeyi istiyoruz.” diyor.


Yorumlar

  1. Benim demek istediğim de bu. Nasıl ki araçlardaki gelişim F1'i F1 yapan vazgeçilmez bir parçaysa, strateji de her sporda bulunması gereken vazgeçilemez bir özellik olarak görülmeli.

  2. elbette araç hızları farklı olacak. F1 bu, spec series değil tabi. demek istediğim araç hızı + pilotajın ortaya çıkması. yoksa takım arkadaşına kaza yaptırılarak da yarış kazanılabiliyor. Benim istediğimi yapmazlar zaten, takımlar istemez.

  3. Eğer ki görmek istediğin pilotaj ve pist üstü mücadele ise tüm pilotlara aynı aracı verelim, en iyi pilotajı gösteren kazansın. Performanslar birbirine yakın olduğu için de harika mücadeleler izleriz.

    İstediğin şeyin gerçekleşmesine engel olan en büyük etken araçlar arası performans farkı, strateji veya lastikler değil. Bence yanlış hedefe nişan alıyorsun.

    Sezonun daha yarısına gelmeden tüm pilotlar aşağı yukarı aynı stratejileri kullanmaya, aynı sayıda pit yapmaya, hatta aynı turlarda pite girmeye başladılar. Böyle bir ortamda stratejik bir mücadele olduğunu düşünmüyorum.

  4. Strateji işin içine girmeye başladıkça pilotaj ve pist üstü mücadele ortadan kalkıyor. Benun için istemiyorum. Yarışın yarısından sonra hemen herkes yerini belirlemiş ve geçmeden, geçilmeden finişe ulaşmayı planlamış oluyor. 15 saniye farklardan sıralama formatına geçip öndekine yetişme çabasını bu sene çok az gördük. Çünkü pilotlar bunu yapsa ya benzinleri yetmeyecek, ya da lastikleri bitecekti.

    Satranç şampiyonası izliyoruz şu an, araba yarışı değil.

  5. Dünya üzerindeki tüm sporlarda stratejinin yeri büyüktür. Eğer ki Formula 1'in de "spor" olarak kabul görmesini istiyorsak stratejiden taviz verilmemeli.

    Benim bu seneki Pirelli lastikleri ile en büyük problemim yumuşak lastiklerin çok iyi olması idi. Hafta sonunun yumuşak hamuru çok hızlı oluyor ve buna karşılık sert hamur çok daha uzun süre dayanmıyordu. Sonunda da herkes aşağı yukarı aynı stratejiyi kullanır oldu.

    Önümüzdeki sene Pirelli hamurlar arası hız farkını azaltmalı, dayanıklılık farkını arttırmalı ki alternatif stratejiler görelim.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    en iyi aracı üretebileceklerse ne mutlu, varsın button şampiyon olsun. ama altında en güçlü araç olmadan şampiyon olabilecek bir pilot değil button.

  7. burak evmez avatarı

    mclaren için önemli olan hamilton buttonı takan kim?

  8. Ben formula1'den strateji namına ne varsa kalkmasını istiyorum. Lastikler de bunun içinde. yarış boyu dayanacak lastikler olmalı, sert-yumuşak ayrımı olmamalı ve yarış içerisinde önceden belirlenmiş turlarda zorunlu 2-3 pit stop olmalı. Sırf takım çalışmasının meyvesini alabilmek için.

    DRS olayına başta çok karşıydım ama en bariz örneği 2010 Abu Dhabi olan hızlı araç yavaş aracı geçemiyor sorununa çare bulabiliyor kararında kullanıldığında. Epey sorunsuz bir deneme yılı oldu ama daha az etkili olması gerek bazı pistlerde.

    Dediğin gibi sıralama değişmeli, sıralama lastikleri gelse yeter. Bu hali fena değil. Veya sıralama seansı 1 değil de 2 saate çıkarılabilir. Fazladan lastik sağlamak masrafları fazla artırmaz kanaatindeyim. O kadar şeye musallat olan pirelli fazladan lastikleri seve seve verecektir.

  9. aha külah ona anlatın.benzin ikmali serbest olmalı.kim daha hızlı tur atmış öğrenmek bizim hakkımız.lastik değil hangi pilot hızlı tur atmış.ayrıca lastik lastik yeter.sıralama formatı değişmeli.lastiklerin hem sıralama hemde yarışta çok belirgin olmasından ben şahsen bıktım.lastiklermi yarışıyor pilotlarmı bu ne ya.drs de bitsin ama bitmez en azından 2012 de.

  10. Schumacher- avatarı

    Birde vizörler tümsek ayna gibi görev görürler yansıtıcı özellik görür diye düşünüyorum yani arkadaşın dediği gibi olur.

  11. rocco junior avatarı

    Pist üzerinde mücadeleyi öldürmemek lazım.Bir yarışta 3ten fazla oldu mu pit stop işin şeyi çıkıyor.Zaten 2 hamuru kullanma zorunluluğu en az 2 olacağını gösteriyor tabi yarışa farklı lastik ile başlayıp tüm yarışı sert ile tamamlamak çok çok zor o yüzden yumuşama abartılmamalı.

  12. o hızda doğrudan uzun süre tutamazsın. flash patlamış gibi görürler. bir şey olmaz.

  13. Button için tam tersi geçerli ama.

  14. asıl olması gereken ortalama 3 pitstoptur, ve opsiyon ile ana hamur arasındaki farkın 0.6-0.8 saniye olmasıdır. heyecanlı kılacak şey bu.

  15. Konuyla alakasız ama aklıma bir şey geldi; yarış esnasında pilotların gözüne lazer tutarsak ne olur?

  16. cesur konuşmuş. seneye lastik kaynaklı mantara bağlamaz umarım takım.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    whitmarsh iyi hoş diyorsunda, pilotun hamilton o lastiklerle biraz zor şampiyon olur.

  18. Daha çok aşınırsa Ferrari-McLaren'in o kadar çok işine gelir demektir.Formula 1'i seviyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir