Formula 1'e Yeni Oyun Anlaşması

yazar:

kategori:

Formula 1 resmi oyununun çıkmasından bu yana iki yıldan fazla bir zaman geçmesinin ardından, İngiliz oyun firması Codemasters ile yeni bir anlaşma sağlandı.

Sony’nin geçen yaz çıkarmış olduğu ve 2006 sezonunu kapsayan resmi oyun sadece Play Station konsollarına uyumludu. Codemasters ile yapılan anlaşma doğrultusunda üretilecek oyun ilk defa çoklu formatta oynanabilecek.

Oyun her türlü ev oyun sistemleri ve PC formatlarına uygun olarak üretilecek. Codemasters şirketi ve Formula 1 yöneticileri arasında haftalardır devam eden görüşmeler sonucunda, şirketin yeni oyunu 2009 yılını kapsayacak şekilde önümüzdeki sezonda piyasaya süreceği öğrenildi.

Codemaster şirketi yöneticisi Rod Cousens "Formula 1 oyunun son versiyonunu Orta Doğu ve Çin gibi ülkelerde de yayma konusunda kararlı.Teknoloji vasıtasıyla da F1 kendini büyütmekte kararlı."

"Bilgisayar ve video oyunları üreten firmalar, ileride Formula 1’in seyirci kitlesinin artmasına ve böylelikle dünyaya yaılmasına oldukça büyük katkı sağlayacaklar."

"Yarış oyunlarında dünyaca ünlü bir firma olarak, F1 ile yapmış olduğumuz bu ortaklık Codemasters yarış oyunları saltanatımızı taçlandıracak ve bize tartışılmaz bir zafer kazandıracak."

Codemaster firmasının sahibi Chris Denning de "Şirketimizin başarısı ve yarış oyunları konusunda göstermiş olduğu ilerleme bizim bu mücadeleye oldukça hazır olduğumuzun bir göstergesidir" diye ekledi.

"Formula 1’in yeni yayılma hareketi ve Codemaster firmasının geçmişte ve günümüzde devam eden başarılarının birleşmesiyle spora karşı hem pistlerde hem de oyun ekranlarında gösterilen ilgiyi arttıracak."

Codemaster stüdyoları yeni oyunun hazırlıklarına, Sega firmasıyla anlaşması feshedilen yapımcılarla kadrosunu güçlendirerek başladı.

Proje üzerinde 350 mühendis çalışıyor. Şirket daha önce Collin McRae, Dirt ve daha sonra da Race Driver gibi oyunlarda başarıyla kullanmış olduğu sisteme benzer bir strateji uygulamayı düşünüyor.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. Codemasters bu işi yapar ama yüksek sistem isteme ihtimali yüksek…

  2. evet beyler grand prix 5 geliyoo ohhh beaaa kurtuldukkk ea dan..

  3. Bütün platformlara gelecekmiş.

  4. pc game olacak dımı playsatatıonn dııll

  5. istediğimiz firma! güzel bir oyun çıkar umarım.

  6. tolga soydan avatarı

    bi an önce çıksa iyi olur.

  7. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    evet evet evet işte bu:)))) süper bi haber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir