Ferrari Motor Konusunda Bir Açık mı Buldu?

yazar:

kategori:

İstanbulpark padoğundaki söylentilere göre Ferrari, şu an gçerli olan motor dondurma kuralına rağmen bu sezon motor bölümünde öne geçmek için bir yol bulmuş olabilir.

Maranello kökenli takımın pilotlarının iyi kalkış yapmaları ile birlikte V8 motorlarının belki de griddeki en güçlüsü olduğu yaygın düşünce.

Bununla birlikte geçen sene takımlar arasındaki motor durumu daha yakın görünüyordu. Şimdiki söylentiler, Ferrari’nin F2008’deki üniteye somut bir performans ilavesinde bulunduğu yönünde.

Alman dergi Auto Motor und Sport, Ferrari’nin beygir gücü kazancının geçen seneye göre iki haneli olarak arttığını tahmin ediyor.

Kış boyunca kendi V8 motorlarına küçük ince ayarlar yapma konusunda çoğu motor üreticisine izin verilmişti ama bazı rakipler, Ferrari’nin yaptığı değişikliklerinin -görünüşe göre FIA’dan onay almış- önemli bir performans artışı sağlamış görünmesinden dolayı mutsuz.

Auto Motor und Sport, Ferrari’nin rakiplerinin, İtalyan takımın 2008 değişikliklerinin, "dayanıklılık sorunları bahanesi" kapsamında sunulduğundan endişe duyuyor.

BMW motor sporları sorumlusu Marios Theissen İstanbulpak’ta şöyle koştu.

"(Motor dondurma) kuralı, herhangi bir sıçramaya izin vermez. Bu yüzden performans arttırmak için yapılan gelişme olup olmadığını benyargılayamam."

"Ama normal prosedürlerin uygulandığını varsayıyorum, herhngi bir şüphem yok"


Yorumlar

  1. kurallarla belirtilen şeyler yasaldır…gri bölgelere çözüm bulmakta fia nın işidir…

  2. Açık bulmak bir teknolojidir evet. İsterseniz sahtekarlık diyin, isterseniz aklını kullanmak. FIA işin içine girip yapamazsın kardeşim diyene kadar herşey yasaldır.

  3. İllegal oldugunu dusunen takım gider şikayet eder. Rivayetlerle işimiz yok. Kim Şikayetciyse Gitsin Şikayet Etsin. Bu arac Fia'nın Standartlarının dısında oldugu ıcın yarısmasına ızın verılıyor herhalde Tabi Ferrari Fanı olmıyanlar Fia=Ferrari der geçer… Demekki Legal Bir Aracımız var ve Fia bizim performansımızda bir illegallik görmüyor.

  4. Ertan  Akkaş avatarı

    McLaren-Mercedes yaptığın her yorumda Ferrari'ye laf atıyorsun işte sana Üç ÖRNEK''McLarenin o esnemeden bir avantaj elde etmesi tüm takımları ayağa kaldırır ve şikayetler olurdu bakın McLarenden bahsediyorum Ferrari olsa hiç bişi olmazdı'' İKİNCİ ÖRNEK:Ha o kazandığın dönemde neler çevirdiğinizide az çok biliyor çoğu F1 sever..ÜÇÜNCÜ ÖRNEK:valla bu takımın adı ferrari herşey beklenir şaşırmamak lazım.. –Burada da görüyouz ki 3 yorum yapmışsın hepsinde Ferrari'ye laf atmışsın ve hala savunma yapıyorsun… Yarası olan kaşınır…

  5. sen her haberde ferrariye çamur atmıyormusun demekki zamanında sana iyi çektirmişler böyle davramıyorsun.

  6. umutbg çok boş şeylerle avutuyorsun kendini kimseyi kıskanan fln yok kendi kendine gelin güvey olma ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun sizin kazandığın yıllara laf attım mı atlıyorsun ..Ha o kazandığın dönemde neler çevirdiğinizide az çok biliyor çoğu F1 sever..

  7. McLaren-Mercedes tabi senin Ferrari düşmalıgını anlıyorum.00-01-02-03-04 bunları unutamamışsındır.Schumi ve Ferrari sana neler neler çektirmiş bunu çok açık bir sekilde gösterebiliyorsun çekememezlik böyle bir sey.

  8. Evet ön kanat esniyor, esnemiyor mu? Ama konu o değil. İşin arka planı. Ferrari ile ilgili bir şüphe ortaya atıldığında "kesin suçlu, o yapar" deniyor, McLaren yaparsa " yok canım, olsa öyle bir şey karşı çıkarlardı zaten" deniyor. Konu işte bu. McLaren olması da şart değil. Hangi takım olursa olsun. X deyin siz. Dip not: Sürekli siz adamlardan daha iyi mi bileceksiniz denmesine gerek yok. Burdakilerin, garajdakkilerden fazlasını bilme ihtimali yok.

  9. takmışsınız ön kanat esniyor ayağına gidiyorsunuz siz takımlardan daha iyi anlıyorsunuz herhalde McLarenin o esnemeden bir avantaj elde etmesi tüm takımları ayağa kaldırır ve şikayetler olurdu bakın McLarenden bahsediyorum Ferrari olsa hiç bişi olmazdı zatende şuana kadar bir şikayet veya bir uyarı gelmediğine göre bir sorun yok demektir..

  10. Kurallarda bosluk arayan yok abicim, herkes tum takimlar birsey bulur calistirir gelisir, FIA nin kurallari belli ve bu kurallar herkes icin gecerli. 1 hafta once bende Mclaren`in kopru kanadina deginmistim cokmu esniyor diye, Madem bu kadar kurallara saygililar neden Renault gibi minicik bir parca ile burna sabitlemiyorlar? Ayrica Honda`nin fil kulaklarininda yasaklanmasi lazim bence, FIA daha bir sezon once BMW nin ikiz kulelerini yasaklamisti gorusu engelliyor diye, Fil kulaklar daha bariz engelliyor gorusu..

  11. tolga soydan avatarı

    mclarenin köprü kanadının nasıl esnedğini görmüşsüzndr.renonun motor kapağıda fazla hareketli.bunlar hep var F1 de.açık varsa bulabiliyosan kullanırsın.

  12. Ertan  Akkaş avatarı

    Bu söylentiler bence ortalığı karıştan en büyük sebeblerdir. Kardeşim kuralda bir açık varsa bunu kullanmanın neresi suç? Adı üstünde kuralda ki bir açıkla ilgili yani olmayan bir yasak ile ilgili bir ceza nasıl olur lütfen biraz mantıklı konuşalım. Bazı arkadaşlarda fırsattan istifade hemen çamur atmaya başlamış. Biz 2005 senesinde Fia'nın Ferrari'yi durdurabilmek için kural değişikliklerinide çok iyi biliyoruz. Madem ki o kadar teknoloji McLaren teknoloji merkezinde var neden bunu kullanmıyor?

  13. Bugün antremanları izledi hızlı turlarda ferrari ve diğer takımlar rasında ortalama 10 km lik fark vardı..bu farkında bu güçten kaynaklandığı hiç de küçümsenecek bir yorum olmaz…

  14. valla bu takımın adı ferrari herşey beklenir şaşırmamak lazım..

  15. Renault'un eski dönemlerde yakıt yüklemede yaptıkları da var, hatta yakın zamanda kütle amortisör kullandılar, farkedilip yasaklanana kadar kazandıkları yanlarına kâr kaldı. Her takım bir şey yapıyor. McLaren'in kanadını bugün yine dikkatlice inceledim ve bu esnemenin nasıl sınırları aşmadığını yine anlayamadım. Buna pek ses çıkarak yok nedense… Sınırları aşmadığına tamam dedik (diyelim), peki bu kuraldaki bir açık değil mi? Esneyen zeminde belli sınırlarda harekete izin veriliyordu, bunda da öyle. E peki diğeri etik değilken (ki bana göre de öyle), bu neden normal. Biraz bunları da düşünün derim ben. Herkes bir ucundan bir şeyler yapıyor…

  16. Sahtekarlığın adı ne zaman teknoloji oldu…madem teknolojide o kadar ilerideler kurallardaki boşlukları arayacaklarına o ileri teknolojileri ile fark atsınlar rakiplerine.Arkasında Fia olunca Ferrarinin bu konuda bi çekincesi yok,nasıl olsa, ortaya çıkınca Fia Ferrariye ceza vermek yerine bunu yasaklar,başka bi kural boşluğu bulun dercesine…Eminim ki,diğer takımlar da kural boşluklarını değerlendirebilirler,eğer ki sırtlarını fiaya dayayabilirlerse..hoş, şu anki haber sadece bi söylenti..

  17. Kurallar delinmek içindir. Bir takımın başarısı nasıl kural delebildiği ile ölçülür ne yazık ki bu bir gerçek. Teknoloji böyle var oluyor.

  18. tolga soydan avatarı

    kısıtlamalara kızıyoruz ama kısıtlama olmassa büyük takımlarla orta gruptakilerle çok fazla fark olur.

  19. Ben burda sadece fiayı şuçluyorum.. saçma sapan kurallar çıkartarak boyle şeylerin ortaya çıkmasının tek sebebi fia dırrr..

  20. önemli olan kime karşı katı olduğudur arkadaşım :)) 2 gönül bir olduktan sonra çözüm çok olur 😀

  21. Üçkağıt falan değil. Bütün takımlar bunları bulmaya çalışır yarış gibi birşey bu. Ama fazla sürmez yasaklanır bence eğer böyle birşey varsa. Tıpkı Renault un kullandığı amortisör sistemi gibi.

  22. FIA`nin koydugu kurallar cercevesinde (ki bunlar oldukca kati kurallar) yapilan hersey legaldir abicim, kim ne derse desin. Adamlar calisiyorlar buluyorlar, sende bul sende yap..

  23. emin ol bütün takımlar bunu yapmak istiyorlardır ve zaman zaman yapıyorlar kütle amörtisörleri gibi fakat yapamayan takımlarda sanırım bir sey eksik.

  24. bu süper beyinler hep üçkağıta çalışıyor nedense…çalışırlar tabi arkalarında büyük bir destek var…

  25. ferrariyi durdurmak icin kurallar koyarlar fakat ferrari o kurallarında boslugunu bulur helal olsun be adamlara sahsen cok merak ediyorum bu bulusları yapan ferrari teknik heyetini. esnek taban mesela düsünen adamı tebrik etmek lazım.mc laren ferrari dökümanlarını ele gecirmeseydi bu esnek taban hic anlasılmayacaktı..vay bee ne süper beyinler bunlar

  26. f1 de çoğu dedikodu daha sonra gerçek çıkıyor ama bir f1 sever olarak buna inanmak istemiyorum…ama kural açıklığı ve ferrari oluncada düşünmeden edemiyorum…

  27. tolga soydan avatarı

    kural açığı varsa kullansın herkes.demek ki yasak değil.çalışırsan bulursan.demekki ferrari daha fazla çalışmış

  28. kaan kaanhan avatarı

    yine bir kural açığı bulmuşlardır, huylu huyundan vazgeçmez adamların mantalitesi bu kurallara uygun birşeyler yapmak değil, kuralların açığını bulmak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir