Marko: "FOTA'nın Yapacağı Daha Fazla Bir Şey Yok"

yazar:

kategori:

FOTA, zamanında tartışmalar arasında takımların bir araya gelerek güçlü bir vücut oluşturmasını sağlamış; maliyetlerin aşağı çekilmesinde etkili olmuştu.

İronik olarak son Kaynak Kısıtlama Anlaşması görüşmeleri süresinde ise Red Bull ve Ferrari, birlikten ayrılmak istediklerini belirten dilekçeyi kurula sunmuştu.

Servus TV’ye konuşan Marko: “Kriz döneminde FOTA, amaçlarını yerine getirmiştir. Yani maliyetlerde bir düşüş yaşandı ama artık başarılacak hiç bir şey kalmadı”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Son 12 ayda, FOTA’nın amacı pek net değildi.”

Marko: “Toplantıda eğer en düşük ortak paydada bile buluşamayacaksak, bütün çabaların anlamı ne diye merak edilir”

Bazıları FOTA’dan ayrılan Ferrari ve Red Bull’un, Ecclestone ile Concorde Anlaşması görüşmelerinde şimdi daha güçlü bir konuma geldiğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    redbull'u bilmemde ferrari'nin kesin gizli bir anlaşması var. Çıkarları olmadan hareket etmezler. Yıllarca bu işin içindeler, ecclestone'nında ferrari yalakası olduğu bilinir.

  2. Ne yazıkki Ferrari ve RBR berni amcayla anlaşıp diğer takımları yüzüstü bırakmıştır.Benim merak ettiğim ne karşılığında FOTA dan ayrıldılar.Her şeyin bir fiyatı yada karşılığı vardır günümüz dünyasında…

  3. Kriz döneminde FOTA, amaçlarını yerine getirmiştir. Yani maliyetlerde bir düşüş yaşandı ama artık başarılacak hiç bir şey kalmadı

    FOTA sadece maliyet kısıtlayan bir birlik değil. Tamamen işlerine gelmediği için böyle bir yalan söylüyorlar. KERS kullanılmamasını da FOTA kararlaştırmamış mıydı? FIA ve Bernie'ye karşı da birlik olmamış mıydı FOTA?

    Tamam, fazla kısıtlayıcı olabilirler, hak veriyorum bu konuda Ferrari ve RB'a. Ancak tartışarak sonuca ulaşmayı denemeliler. Şimdi ise FOTA'nın ilk gündemi FOTA'ya giriş şartlarını değiştirip FIA ve Bernie ile özel anlaşma yapmaya çalışmak olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir