Sauber, Kaçan Paralar İçin FIA'yı Sorumlu Tutuyor

yazar:

kategori:

Brezilya’daki sezon finalinden sonra Sauber takımından kişiler, en azından Takımlar Şampiyonluğu’nda Toro Rosso’nun önünde kaldıkları için nispeten mutluydu.

Ama Blick’te yazan Sauber, bütün eğlencenin ardından daha fazlasını istediklerini unutmadıklarını ifade etti.

6’cılıkla çok daha yüksek paralar kazanma şansını kaçıran Sauber: “Sezon ortasında sağlam bir şekilde 6. sıradaydık ama kısa zamanda Force India’nın arkasına düştük”

“Nedeni, beslemeli difüzördü ve gaza basmadığınızda da difüzörün beslemeye devam ettiği sistemdir.”

FIA sezon ortasında bu sistemi önce yasaklamış, sonra tekrar izin vermişti.

Sauber: “FIA’nın yasaklama duyurusundan sonra bu gelişimi durdurmuştuk. Bu hataymış. Çünkü FIA geri adım attı ve bu teknolojiye tekrar izin verdi.”

“SEzonun ikinci yarısında savunma yapmamızı güçleştirdi. Bu sisteme sahip olanlar, avantajlarını uygun hale getirdi; tur başına 1 saniyeden çok daha fazla hızlandı.”

Gelecek senenin yeni kurallarıyla birlikte Sauber: “Bundan başka olarak, (gelecek seneki) kural değişiklikleri makul düzeyde. Dolayısıyla (2012 aracı) C31, bir devrim değil; evrim olacak”


Yorumlar

  1. FIA egzos beslemeli difüzör yasağını tüm takımları oy birliği üzerine kaldırdı. Madem ki bundan rahatsızdınız, yasak kaldırılsın diye oy vermeyecektiniz. Şimdi başarısız olduktan sonra ağlamanın bir manası yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir