Vettel: "Schumacher'in Rekorları Çok Uzakta"

yazar:

kategori:

Dusseldorf’taki Şampiyonlar Yarışı etkinliği hafta sonunda Schumacher ve Vettel, 5. defa Uluslar Kupası’nı kazandı.

Ama F1 dünyasında 24 yaşındaki Vettel, en genç çifte şampiyon unvanına sahip olmasına rağmen vatandaşının rekolarına daha 5 şampiyonluk, 70 zafer uzaklıkta.

Sport Bild’e konuşan Schumacher: “Elbette yapabilir”

“O rekorların her zaman kırılmak için ortada olduğunu hep söylemiştim. Bu yüzden neden benimkiler için farklı düşüneyim ki?”

Pazartesi günü Sertus TV’ye konuşan Vettel: “Michael’in başardıkları, benim yaptıklarımdan çok öte”

“Yani bunu bir hedef olarak göremezsiniz”


Yorumlar

  1. Bak bu iyiydi :)))

  2. Eskiden araçlar padokta bu kadar rahatlıkla klonlanamıyordu…Çünkü araçların dış kısmında bu kadar radikal parçalar göremezdik,bir araç gerçek manada öne çıktı mı ona yetişmek belki koca bir sezona yayılabiliyordu,şimdi araçların her tarafından birşeyler fışkırıyo,ve bu parçalar ve karoser işe yararsa anında bir sonraki yarışın daha testlerinde bu parçaları farklı araçlarda da görebiliyorsunuz,ufak takımlar belki sadece taklitle kalıyor,ama büyük takımlar bu değişiklikleri yorumlayıp anında kendi araçlarına monte edip fayda sağlayabiliyorlar…Böyle bir rekabet söz konusu iken bu rekorlar hayatta kırılamaz,elbet redbull aracı doyuma ulaşacak ve bu doyum onları radikal değişiklikler riskini almaya zorlayacak,işte o zaman yakaladıkları bu seriler sekteye uğrayacak,ayrıca yarıştığı ilk takım dışında (sadece tek yarışa çıktı) bütün yarıştığı takımlarda şampiyon olmuş bir pilot kaldı mı? Bu da ayrı bir muamma…Yarıştığı takımı zeminden alıp şampiyonluğa kadar taşıyan pilot örneği kaldı mı? Bana deyin ki şu pilot yarıştığı takımı aldı getirdi getirdi sonra da şampiyon yaptı?! Button brawn gp nin radikal aracına kondu şampiyon oldu,kendi bile aracına çok şaşırdığını ifade etmişti,hamilton mclaren zirvedeyken geldi şampiyon oldu,bir çaylak olarak hayatının şansını yakaladı,hatta ilk sezonunda da şampiyon olabilirdi,raikkoneni saymıyorum artık,o zaten malum,takıma geri bildirimi en az olan pilotlardandır kendisi,vettel bir manada webber-coultard ikilisinin 2-3 sene süren çabalarının semeresini sürdü,alonso çaylak geldiği renault da iyi işler yaptı ama takımı zirveye yakın iken o koltuğa oturdu,ferrariye geldiğinden beri çabalıyor ama sonuç hala muamma…başka bir şampiyon kaldı mı? Tüm bu olasılıkları kombinasyonları birleştirin,bir de bunun ilk 6 pilotun puan aldığı,birinci ile ikinciyi sadece 2 puancığın ayırdığı o zorluk derecesiyle birleştirin…
    İŞTE SİZE 7 ŞAMPİYONLUK – 91 ZAFER in öyküsü,kırılması mümkün gözükmüyor…

  3. schumi ye sormuşlar rekorların konusunda ne düşünüyorsun kırılabilirmi ?
    cevap:elbette kırılabilir ama ben daha iyisini yapana kadar eniyisi bu 🙂

  4. öyle deme Schumacherin f1e baslangıcı bile ayrı bir efsane:)

  5. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    schumi nin 8 inci şampiyonluğa göz diktiğini düşünürsek eğer(eminim olacak) daha uzun yıllar bu rekor kırılamaz.Diğer pilotlara baktığımda kimsede bu ışığı göremiyorum.
    hamilton hızlı ama istikrarsız .
    wettel ikili mücadelelerde zayıf ve yarışa kendinden birşeyler katmıyor.
    Button istikrarlı ama bütün yapabileceği bu gibi sürüyor.
    alonso mücadeleci limitleri zorluyor belki shumi ye yaklaşır.
    raikkonen f1 de fazla kalmaz diye düşünüyorum.

  6. vettel bir gün ferrari'ye geçecek. o zaman da schumacher zamanındaki gibi ferrari şartlarına uygun bir concorde anlaşması olursa neden kıramasın rekorları. fota ayrılığından sonra durum zaten bunu gösteriyor.

    yazıdan schumacher'le bir problemim varmış gibi anlaşılmasın lütfen, problem ferraridir.

  7. Vettel o rekorları elbette kırabilir, tabi o zamana kadar Schumi başarılarına başarı eklemezse 😉

  8. bence rekorlar kırabilmek için istikrar ve çok iyi bir kumaşa sahip olmak gerekir.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O araca sahip olan herkes gözünü rekorlara dikebilir.Pole kazanmak , yarış kazanmak , şampiyona kazanmak artık sıradan bir hale gelip basite indirgenince insan bu tip şeyleri bırakıp efsane olma ya da rekor kırma yoluna gidebiliyor.
    Örneğin Rosberg rekorları düşünebilir mi?Rosberg için şuanda önemli olan şey yarışlar kazanabilmektir. Rekorları ancak vettelin rb7si gibi bir araca sahip olan pilot konuşur.

  10. schumikolik avatarı

    Konuşmak için erken ama kırılması çok zor olan rekorlar var ortada, o kadar basit değil.
    Schumacher için büyük şampiyon falan değil yaşayan efsane deniliyor. bu lakap tesadüfen konulmadı.

    Ayrıca şartlar çok farklı ve gittikçe de farklı olacak, Schumacher'i durdurmak için çok şey yapıldığı gibi yeni çok başarılı isimlere de aynısı yapılacak.

  11. O zamana kadar Schumi, bir şampiyonluk daha kazanmazsa tabi =)

  12. bugün 2.defa emekliliği yaklaşan schuminin ölüsü bile günümüz pilotlarına kafa tutuyor.halen çok hızlı.bunu eşit birebir yapılan organizasyonlarda net bir sekilde görüyoruz.
    hele onun gençken elde ettiği essiz basarıların sa en azından günün pilotları tarafından kırılabileceğine ben inanmıyorum belki ilerde onun kadar farklı komple bir pilot gelir kırar o ayrı konu.tersden bakarsak da bugünün pilotları 15-20 sene sonra da bugünkü gibi aynı performansda kalabilirlerse ki bunu kaç kisi yapabilir bu farklılığı ortaya koyabilecek sporcu sayısı dünyada tek tük dür.bu sartlar olusursa o zaman belki. arada o kadar kumas farkı var.benim kisisel düsüncelerim diğer pilotları yeren onları kötüleyen bir düsünceden ibaret değildir ben schumi yi ayrı bir yerde görmekteyim onun dısında çok kaliteli üst düzey pilotlar tabiki var ve her fan kendi pilotunu sever destekler buna saygı duyarım.

  13. saydığın pilotların hiç birinin schumacherin rekorunu kırabileceğini düşünmüyorum…

  14. Her alanda 'aynı şartlar' bir daha oluşursa Schumacher'in dediği gibi, 'elbette yapılabilir'.

  15. vettel'i 10 sene sonra, yüzünde Schumi maskesi ile kutlama yaparken görebiliriz. Ömrümüz vefa ederse.

  16. Schumacher- avatarı

    Schumacher kariyerine henüz başladığı zaman bu kadar rekoru elde edebileceğini kim bilebilirdi ?
    Bu saydığınız pilotlar için elbette imkan var ama çok çok zor 🙂

  17. Schumi'nin rekorlarını kırması karşısında en az üzüleceğim pilot vettel'dir. Schumi 2006'da emekli olduğunda alonso çifte şampiyonluk kazanmıştı ve ben alonso'nun schumi'yi geçmesi düşüncesinden nefret ediyodum.2007'de bi de başa Hamilton belası çıktı 🙂 aday sayısı 2'ye çıkmıştı.2007'nin bitimine son 2 yariş kala Kimi ile 17 puan vardı ve ben hiç mutlu değildim ama mucize gerçek oldu ve Kimi aldı.Kimi'ye de ayrı bi sempati duyarım ayrıca.Neyse 2010'da hamilton ve alonso tekrar iddialı duruma geçince bendeki destek redbull tarafına kaydı ve orada da bi mucize çıktı 🙂 neden bilmiyorum ama vettele antipati duymuyorum ve o kazanınca ayrı bi seviniyorum seneye mercedes güçlü olmazsa ardı ardına 3 şampiyonluk alsın.

  18. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Katılıyorum.hamilton kariyerini 3 belki 4 şampiyonlukla kapatır.vettelin bile geçe bileceğine inanmıyorum gerçekçi anlamada.şaka değil vettel daha 71 galibiyyet ve 5 şampiyonluk kazanmalı şampiyonluk neysede 71 galibiyyet sayısı pek olacak gibi değil

  19. vettel böyle dediyse bu rekorları kıracaktır. ölmezsek görürüz 2035'e kadar

  20. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kü**-KÜFÜ.R

  21. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Şumini rekorlarını kırılabilir.belki hamilton belki vettel hatta belki fernando peki monaco 2006 tekrara ede bilirlermi??şumi f1 kralıdır ve bu ünvanı pist üzerinde kazanmıştır

    ''Hakikat bir gizli sırdır, Açabilirsen, gel beri! Kü** içinde iman vardır, Seçebilirsen, gel beri!
    Şah Hata'i'm eydir heman, Dağları bürüdü duman. İşte incil, işte Kur' an, Seçebilirsen, gel beri''

    (şah ismailden alıntıdır)

  22. Hamiton'un Schuminin rekorlarının yanından bile gecebilecegini düşünmüyorum..Vettel eger bu senede sampiyon olursa Schuminin rekorlarına yaklaşlasabilecegini düşünüyorum

  23. Bu rekorlar için istikrar ve iyi araç şart. Sonuç itibar ile bu sene yaptıkları ortada, 11 yarış kazanmak sezonda büyük bir başarı… Bunun gibi 1-2 sezon daha olsa kariyerinde (Kolay birşey değil ama mümkün) Rekorları kırması gayet mümkün. Tabi İstikrar ın yanında titiz ve dikkatli olmak şart, sonuç itibari ile tehlikeli bir kaza geçirip Eskisi gibi süremeyen bir çok örnek var önümüzde. Ama Hamilton un bunu başarabileceğini sanmıyorum. Mantıklı değil, duyguları ile sürüyor. Bu çok hata anlamına geliyor. Ama tabi RBR gibi domine bir araca hamilton oturursa, böle hatalar yapmasınada gerek kalmaz ön kısımda. ikisi dışında şu an gidde bu rekorlara yaklaşabilcek konumda olan pilot yok bana göre… Artık gridde şampiyonluğun 2 pilot arasında geçmemesini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor… Ama bu 2 rekorun Schumi de kalmasını ben istiyorum, kimse kırmasın 🙂

  24. Bu pilot isimlerine katılmamak elde değil,ancak bu şekilde kurallarla sakız gibi oynayıp bi oraya bi buraya çekerlerse takımların sabit bir ivme yakalaması çok zor,bu tip başarılar hep sağlam temele oturtulmuş bir araç ile tekrarlanarak ancak ulaşılabilecek başarılar…Şuan görünen ise takımların sürekli olarak aracın sağıyla soluyla oynayarak acaba burdan bir ondalık daha çıkarabilirmiyiz mantığı,F1 zaten sürekli gelişmeye muhtaç bir spor ama bu kadar az test ile takımlar çok büyük risk içeren değişiklikler yapamıyor,renault örneği değişim cesaretinin nelere mal olabileceğini gösterdi,adamlar belki çığır açtı ama işe yaramadı ve hep gerilediler,şuan redbull iyi olsada 2013 için kimse garanti veremez,hatta 2012 yi bile bu kadar baskın geçiremeyeceği dillerde… Mclaren daha kararlı bir gelişim gösterebilme yeteneğine sahip bir takım görünümünde,ferrari henüz alonsolu ve massa-raikkonen li dönemlerinde bunu gösteremedi,bence istatistiksel anlamda bunu başarabilecek en iyi 3 pilot sıralaması 1-alonso 2-vettel 3-button dır,alonso komple ispatlanmış bir kalite,vettel hızıyla herşeyin üstesinden gelebilecek gibi ama ispatlayamadığı noktalar var,button ise ortalama anlamda en istikrarlı pilot,tabi bunda takımının da etkisi var ama çoğu kez bunu alonso kadar olmasa da ispatlama başarısını gösterdi,schumiyi hatırlayın,2005 ferrari ile pilotlar şampiyonasında 3.olma başarısını gösterdi,barrichello tel tel döküldü o sene,istikrar böyle birşey,buttonda bazen bunu görüyorum,hamilton ise şampiyon kredisini gerçekten tüketmeye başladı,bu şekilde istikrar yakalaması mümkün değil,button a da yenildi,yarış kazanır,kazanacaktır da,ama total manada bu üç pilot kadar istatistiksel olarak iyi iş çıkaramıyor…

  25. Schumacher- avatarı

    Arkadaşlar şimdi Schumacher dönemi 1992-2006 (1991 saymıyorum ) yani bu dönem içinde bu adam genel anlamda istikrarlıydı.
    Yani bir dönem inişli bir dönem çıkışlı grafik çizerek bu kadar müthiş derecede başarıyı elde etmek zor gerçekten. Bu rekorlar için bence en yakın adaylar Vettel Hamilton yaşları gereği daha yakın duruyorlar ama gerçekten istikrar abidesi olmak lazım Schumacher ilk döneminden son dönemine kadar hep çok çalıştı çok emek harcadı ekmeğinide yedi yani. Vettel e bakıyorum gerçekten iyi çalışıyor ama hiç bir zaman gözümde Schumacher kadar değeri olmayacak o çok ayrı bir pilot.

  26. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Genel bir değerlendirme yapamak gerekirse rekorlar konusunda düşüncem şudur

    1.alonso-yaşlı,kıramaz ama efsanedir kendine ait tarzı var
    2.raikkonen-yaşlı kıramaz,gine kendine ait sağlam bir imaja sahip(kimin ozel bir tarzı yok güçlü kişisel hatta karakteristik özelllikleri var)
    3.hamilton-kırabilir.tabii araçı finişe getirmeyi oğrene bilirse
    4.vettel-kırmaya en yakın pilot.ama pilotajını geliştirmesi lazım
    5-rosberg-jetmanı karşıma alamam şimdi.başıma iş almıyım

  27. Serdar Demir avatarı

    günaydınlar efendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir