Theissen: "Ferrari Hâlâ Önde"

yazar:

kategori:

BMW motor sporları sorumlusu Mario Theissen, takımının ilk Formula 1 yarışını kazanmasından önce Ferrari’yi yakalamaları gerektiğini düşünüyor.

BMW’nin, McLaren ile başa baş olduğuna inanmasına rağmen Theissen, henüz ne kadar avantaja sahip olduklarını bilmemesine rağmen Ferrari’nin hâlâ bir adım önde olduğunu düşünüyor.

Theissen: "Araç performansı açısından Ferrari önde"

"Son iki yarışta McLaren ile denktik ama (Ferrari ile) farkın ne kadar büyük olduğunu söylemek biraz zor. Çünkü (yarışlarda) Ferrari’nin tam güçle gidip gitmediğinden emin değilim"

"Ama fark, kesinlikle alışılagelmişten daha az. Azalıyor, bu yüzden Ferrari’nin yarışı kazanması için güçlü bir güne ihtiyacı var. Ama herşey ters giderse biz orada olabiliriz, umarım da olacağız"

Robert Kubica’nın, sıkı pistlerin F1.08’e daha uygun olduğunu söylemesine rağmen Theissen, durumun öyle olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu düşünüyor.

Theissen: "Barselona’da özellikle üçüncü sektörde güçlü olduğumuz doğru. Ama durum, aero ve şasi ayarına da bağlı. Farklı bir pistte, farklı bir manzara olabilir. bu yüzden benim adıma, bir şey söylemek için erken"

Takımın pilotlarının, aracın başlama sistemi ile ilgili endişelerini dile getirmesine ile Theissen, bu meselenin esas olarak istikrarı bulmaya bağlı olduğunu düşünüyor.

Theissen: "Bu durum, hassas ayarlama ve pratik yapma ile ilgili. Kesinlikle motor haritası ve kavramanın harekete geçmesi ile ilgili bir şeyler yapabiliri. Ama sonrasında pilotlar da bu konuda pratik yapmalı"

"Konu bu. Bu yüzden yapabileceğimiz herhangi bir konsept değişikliği yok. Her kalkışın farklı olması ve pilotların daha büyük rol alması, yeni kuralların doğasında var"


Yorumlar

  1. Ferrari ile BMW ve McLaren arasındaki fark kapanmayacak bir fark değil. Zaten Thiessen de demiş. Ferrari kazanmak için çok güçlü olmak zorunda demiş. Elbet şanssız olduğu veya sorunlar yaşadığı bir haftasonu gelir. O zamanda umarım BMW ilk galibiyetini alır. Zaten yavaş pistlerde Ferrari zayıf kalır diye düşünüyorum.
    Sezon açısından bakarsak Ferrari yi yakalamak zor.

  2. Tahsin kardeş tur yiyince sesleri kesiliyo boşver:) Şimdi konuşsun herkes.

  3. walla yasin siz önce toyota ve williams'ı geçin sonra konuşun boş depoyla sıralamalarda 2. oldunuz sonra pitten sonra 7. olarak çıktı sonra renonun motoru puffff mangal yaptı 🙂 mclaren le BMW ferrari'yi yakalarmı bu bilinmez ama sizin orta sıralarda mücadele etmeye alışmanız gerekir 🙂 öyle her yarış podyuma çıkacaz yazılarıyla sadece kendinizi kandırırsınız.

  4. ne kadar ugrasırsanız ugrasın bay theissen ferrari aska bır dunyada onları ne sız nede mclaren yakalayablırrr acı ama gercek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir