Kolles: "Müşteri Araçları Sorunu Son Bulacak"

yazar:

kategori:

Force India takım patronu Colin Kolles, Super Aguri’nin ayrılmasından sonra gelecek bir kaç haftada Formula 1’deki müşteri araçları sorununa bir çözüm bulunacağı konusunda iyimser.

Kolles, hem Scuderia Toro Rosso hem de Super Aguri ile geçen sene, F1’de müşteri araçlarının varlığı ve aldığı puanların meşruiyeti konusunda tahkime gitmişti.

Yasal bir harekete gerek görülmemesi için bir çok defa bir uzaşıya varılması için çalışmalar olmasına rağmen tarafların kabul edebileceği bir anlaşma ortaya çıkmamıştı.

Bununla birlikte Super Aguri’nin F1’den ayrılmasıyla Kolles, şimdi çözüm bulmanın daha kolay olduğunu düşünüyor.

Çözüm bulmanın şimdiye daha kolay olup olmadığı sorulduğunda Kolles: "Öyle düşünüyorum. Her zaman öyle olmuştur. Bütün gün pin pon oynamak zor. Pin ponu bir kişi ile oynamak, iki kişi ile oynamaktan daha kolaydır"

Tahkim hareketi mahkemede zaten başlamıştı ama Kolles, yasal yoldan çözüm yerine Toro Rosso ile anlaşmaya varmayı tercih ediyor.

Kolles: "Bizim tahkimi kazanacağımız yönünde işareketlerin çok açık olduğunu düşünüyorum. Şu an itibari ile herkesin sorunu ve neler olduğuınu bildiğini ve anladığını düşünüyorum"

"Tahkimde veya mahkemede neler olduğunu hiç bir zaman bilemezsiniz. Ama başarılı olacağımıza dair kendimize güveniyoruz. Diğer taraftan Formula 1 için bu durumun olmaması ve bunu durdurmamız daha iyi diye düşünüyorum. Bu her zaman bizim amacımızdır"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir