Rosberg: "İstatistiklere Baksaydı Button Şampiyon Olamazdı"

yazar:

kategori:

L’Equipe ile olan söyleşisinde konu, hiç kazanamaması geldiğinde biraz da sinirlerine hâkim olamayan Rosberg, muhabire göre sert bir tavırla cevabını vermiş.

2011’de Alman pilot, Schumacher’in yanında bu sene de önde olmasına rağmen son yarışlarda takım arkadaşının yarış temposunun gerisinde kalmıştı.

Mercedes ile yakın zamanda anlaşmasını uzatan Rosberg’e, 26 yaşına kadar 100’den fazla yarışa katılmasına rağmen henüz yarış kazanmamasının, galibiyetsiz bir kariyeri işaret edip etmediği soruldu.

Rosberg: “Bütün istatistikler, bir muhabirin hilesidir. Endişe etmiyorum ve bunu düşünmüyorum”

“Eğer Button sizi (muhabirleri) dinleseydi, dünya şampiyonu olmadan emekliye ayrılacaktı”

“Mercedes ile anlaşmamı uzattım. Çünkü bu takımla kazanabileceğimi hissediyorum”

Bununla birlikte Rosberg, Mercedes adına 2010 Avustralya’da ilk yarışında “biraz hayal kırıklığı” yaşadığını kabul etti.

Rosberg: “Melbourne’de büyük umutlarımız vardı. Ardından Red Bull konusunda hiç bir şey yapamayacağımızı fark ettik”

“Şimdi ise sezonumdan gayet tatmin olmuş durumdayım; özellikle de yine takım arkadaşımın önünde bitirdiğim için”


Yorumlar

  1. ''yine takım arkadaşımın önünde bitirdiğim için"
    Gene mıçmış bizim Rosi. OOOffffff bbeeee Rosi ooffff. Sıktı artık,eşşeğin ,,,,,,, suyu kaçırdı

  2. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Şampiyon mu? hadi ordan :))

  3. Kesinlikle button yorumuna katılıyorum. 2004'te Ferrarilerden sonra mclaren ve williams'ı da dahil ederek en başarılı ve en hızlı pilottu defalarca 2.lik aldı. Bunu 5. senesinde yapmıştı ve Honda da zaten onun yarış koltuğuna hiç bir zaman dokunmadı gerçekten başarılı bir pilot olduğu için. Ama rosberg 6. senesini bitirmesine rağmen böyle bir başarıya sahip değil..

  4. crazy drift avatarı

    leonun yanından bile geçemez 🙂

  5. Muammer UYAR avatarı

    Şu adamın resmini ne zaman görsem Leonardo Dicaprio ve Matt Damon a benzetiyorum 😀

  6. :)))

    "Şimdi ise sezonumdan gayet tatmin olmuş durumdayım; özellikle de yine takım arkadaşımın önünde bitirdiğim için"

    İnanın tam sayfanın sonuna doğru helal olsun bu sefer Schumacher'den bahsetmemiş diyecektim ki… son satırda olanlar oldu 🙂

    Otoriteler sadece 2 yıl ara veren ve oluksuz lastiklerle aracı sürmüş, kers i daha önce kullanmış ve çok daha genç olan Kimi Raikkonen için bile ilk sene zorlanır derken. Birçok yönden daha dezavantajlı olan Schumacher için yorumlar daha farklı 🙂 Bu eleman Schumacher in Şu su olamaz.

  7. Önce bir yarış kazan sonra konuşursun sevgili Rosberg. kazanamamanın üstünü yine Schumi ile örtmüş… Adama ne sorulsa takım arkadaşımı mağlup ediyorum diyor Görende arada 100 puan fark var sanır. son 4-5 yarış Schumi senden daha iyi performans gösteriyor iyi pilotsun ama heyecan vaadetmiyorsun rosberg kusura bakma millet 50 yarışa gelmeden onlarca zafer,şampiyonluk kazandı sen Schumi yendim diye gülücükler saçıyorsun.

  8. İstatistikler iyi yada kötü kişinin ortaya koyduğu performansı nın aynasıdır.
    Button şampiyonluğa ulaştığı sezon dan önce çok daha stabil düz farklılığı olmayan bir pilot olarak göze çarpıyordu bu algı şampiyon olmasına rağmen kısmen değisti ancak Brawn gp nin ürettiği ekstra araç onu gölgede bıraktı özellikle Hamilton la olan mücadelesinde ortaya koyduğu istikrar temiz sürüs ve sezgileri kısacası kendine has yetenekleri ön plana çıktı ve buda iyi bir istatistiği beraberinde getirdi. İnsanlar istatistiklerini kendileri meydana getirir iyi veya kötü yönde bu bir derecelendirmedir rosberg in bu konuyu bu kadar hafife alarak yüzeysel geçistirmesi çok uygun değil.
    Benim Rosberg ile ilgili gözlemim; Performansı bir önceki sezona göre gerilemiş f1 de ciddi tecrübe kazanabilecek kadar yarışlar geçirmesine karsın üst düzey bir takımda 1.pilot tercihi olarak kendine bir koltuk bulamamış bu sezon genel anlamda takım arkadasına bir önceki sezonda ki gibi bir üstünlük kuramamıs hatta mgp deki ilk sezonunda takım arkadasından daha fazla puan lar toplamasına daha hızlı olmasına rağmen genede takım arkadasının isminin gölgesinde kalmış bir pilotun moral bozukluğuyla sağlıksız bir psikoloji ile sarfettiği ifadeleri görmekteyim.
    Ben schumacher in halen eski hızında olmadığını düsünüyorum bunu doğal karsılıyorum.
    Ancak genede bu sene schumacher in yukardaki pilotlarla baş edebilecek kadar hızlandığını da görmekteyim.Rosberg vizyonunu genişletmeli.Takım arkadasını geçmek tek hedefi gibi hareket ediyor ona göre yorumlarda bulunuyor bu çok korkak bir hedef çünkü karsısındaki pilot schumacher i geçtiğinde ben schumacher i geçtim diyerek övünebilir cünkü efsanevi bir isim bu anlasılabilir tam tersi durumda geçildiğinde ise ne var schumacher e geçildim diyebilir bunun arkasında kalabilir bu tehlikeli hedef rosberg e bir sey katmaz.Evet schumacher halen hızlı onu geride bırakmak önemlidir tabi bununla ilgili bir çok nedenler araç probl.v.s öne sürülebilir bunlar ayrı konu ama burda önemli olan ne schumi 15-20 sene öncesinin efsanevi potansiyelini ortaya koyabilecek güçde ne de rosberg artık çaylak bir pilot bu değerlendirmeyi iyi yapmalı hedeflerini büyüterek farklılığını ortaya koyabilecek yarıslar çıkarmalı ısırmalı ve karsılığını almalı.

  9. fazlaca cüretkar bir demeç.
    bana heyecan vermiyor bu adamın pilotajı. tabiri caizse pörtlemiş mısır gibi. kariyerinin sonuna kadar da kabuğunu yırtacağını sanmıyorum. ayrıca istatistik diyor, button diyor ama button un şampiyonluk öncesinde 2004 de 2.liği vardır ki harika sürüşler çıkarmıştı adam. başka bir konu ise; istatistiklere takılmamak minvalinde bu beyandan sonra " iki senedir takım arkadaşımı geçiyorum" gibi istatistiklere dayalı bir söylem de, kendi içinde çelişmenin güzel örneklerinden biri.

  10. Eray Parlak avatarı

    şumi ile bunun mukayese etmek kimsenin haddine düşmez bu kimki şumi ile aynı kefeye konuluyor peh 😛

  11. crazy drift avatarı

    schumiyi geçmişmiş… çekirge 1 sıçrar, 2 sıçrar, 3.de sıçar 😀

  12. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Ya mal bu çocuk ya, hasta ruh. sıkıştınmı takım arkadaşımı geçtim dersin zaten tek dayanak noktan.

  13. Schumacher- avatarı

    Rosberg yarış kazanamamasını örtmek için Schumacher'i geçtiğini belirtmiş.
    Okadar sorunu nenem yaşasa onuda geçerdin Rosberg efendi sana olan saygım burada bitti .

    Onun kadar iyi olmak için ondan 5-10 kat fazla fırın ekmek yesen yine onun kadar olamazsın 100 yarıştan fazla olmuş off aman tanrım dedirttiğin bir yarışını görmedik.
    Schumacher ilk yarışı olan Spa daha ilk sıralama seansından beri ismi sürekli gündemde ilk yarışı ilk.

    Sen 100 küsür yarış olmuş beni güldürme yaV

    Yav he he

  14. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    Rosberg Sıralama turlarında iyiydi ama yarış içine bakarsak shumi kendi farkını ortaya koydu.Bu sezon Rosberg ile ilgili pek bişey hatırlamıyorum ama shumi yi izlemekten gerçekten zevk aldım.

  15. williams yada mgp zafer kazanabilecektide bizmi galip gelemedik.griddeki zafer kazanamamış tüm pilotlara sorsalar aynı şeyleri bakalım onlar ne derler.ben söyleyim hemşerim dalgamı geçiyon adammı seçiyon yürü git la 🙂

  16. Eğer Button sizi (muhabirleri) dinleseydi, dünya şampiyonu olmadan emekliye ayrılacaktı

    Bu lafında gerçekten çok doğru söylemiş. Helal olsun. Şumi hakkındaki sözü hakkında bir şey demek istemiyorum, arada kalmayayım 🙂

  17. Serdar Demir avatarı

    Neymiş takım arkadaşının önünde tamamlamışsın. Köşeye sıkıştın mı bildiğin tek laf bu, her fırsatta söylüyosun. Sen schuminin saçının teline kurban ol.

  18. Sinirine bakılırsa bunlar içine çok dert olmuş.Burnu havada bir çocuk görüntüsü sezdiriyordu damarına basılınca gerçek kimliğini ortaya çıkardı :Küstahlık.Daha çok yol alması gerekecek gibi.Nihai hedefi galibiyet değil,saygı olmalı.

  19. Yarış kazanması için, yarış kazanacak otomobile sahip olması gerekir.

  20. reserved 🙂

  21. Şimdi ise sezonumdan gayet tatmin olmuş durumdayım; özellikle de yine takım arkadaşımın önünde bitirdiğim için

    Bu laf siteyi sallar 🙂

  22. elvan dalton avatarı

    Sakin ol şampiyon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir