Resmi: FIA Bir Dizi Sportif Kuralda Değişiklik Yaptı

yazar:

kategori:

Gelecek seneden itibaren bütün araçlar, kış testlerine katılabilme adına bütün zorunlu çarpışma testlerini geçmek zorunda olacak.

Yönetim kurulu ayrıca sezon içinde 3 günlük bir test olacağını teyit etti. Takımlar daha önce, sene sonundaki Genç Pilotlar Testi’nde çaylak pilotlarla çalışabiliyordu; şimdi ise yarış pilotlarıyla sezonun ortasında denemeler yapabilecek.

2012 senesinden itibaren bütün tur yiyen araçlar, güvenlik aracı pite girdiğinde turunu geri alıp grubun en arkasına gelebilecek; bu şekilde güvenlik aracı pistten çıktığında liderlerle karışık halde iken karmaşa yaşanmayacak.

Yeni kurallara göre her bir yarış azami olarak 4 saat sürebilecek. Bu şekilde uzun süreli askıya almalar, bu süreyi aşamayacak.

Bununla birlikte FIA, 2012’den itibaren pilotların, savunma yaparken çizgilerinden ayrıldıktan sonra tekrar yarış çizgilerine dönmelerine izin vermeyecek.

Diğer bir kurala göre, bir yarış askıya alındığında pit yolunda olan araçların, yarış durduğunda bulundukları konum esas alınarak gride katılmalarına izin verilecek.

FIA, hafta sonu getirilen lastiklerin kullanımında da değişime gitti. Pilotlar, antrenmanların başından itibaren bütün lastiklerini kullanabilecek. Önceden kural, sadece 3 setin kullanımına izin veriyordu.

Son olarak yönetim kurulu, haklı gerekçeleri olmadığı sürece pilotların keşif, piste çıkış vs turlarında yakıt tasarrufu sağlama veya zaman kazanma adına şikan kesmelerine, yolu kısaltmalarına izin vermeyecek.

Dünya Motor Sporları Konseyi’nden çıkan bir diğer karara göre Gerhard Berger, Tek Koltuklu Araçlar Komisyonu’nun yeni başkanı olarak atandı.


Yorumlar

  1. Snowmann Mrt avatarı
    Bununla birlikte FIA, 2012'den itibaren pilotların, savunma yaparken çizgilerinden ayrıldıktan sonra tekrar yarış çizgilerine dönmelerine izin vermeyecek.

    DRS ile zaten savunma bitmişti şimdi tamamen bitirdiler. Pilotajın önemi hem geçiş yapan hem de savunma yapan pilot için iyice düştü. Seyir zevkini arttırmak geçişleri arttırmakla olmuyor, bunu anlamak lazım.

  2. Şu çizgi işi olmamış.Bir sağ bir sol aynalara bakmaları güzeldi bu kural yanlış olmuş.Heyecanı kesmişler.

  3. "Bununla birlikte FIA, 2012'den itibaren pilotların, savunma yaparken çizgilerinden ayrıldıktan sonra tekrar yarış çizgilerine dönmelerine izin vermeyecek."

    Schumi bu haliyle bile kuralları belirliyor…Schumi rules!

  4. Yakında araçlara sinyal lambası takılsın diye de kural koyar bunlar.

  5. Bir nevi f1 bitiren karar

  6. vedat özkan avatarı

    önce drs çıktı tek düğmeyle pilotları çaresiz bırakan usta pilotaj ile geçişlerin yerine suni geçişleri bizlere izlettiren.
    şimdide bu saçma sapan savunma kuralları tuz biber oldu f1 in tüm heyecanı nı yok etmeye kararlılar.

  7. 2010 Brezilya'da da karışıktı Alonso'nun önü ve yine Alguersuari veya Buemi ( işte tur yiyen orta sıralar diye genelliyelim) gibi arkadaşlar tarafından kapatılmıştı yarışın sonlarına yakınki güvenlik aracı seansında.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    2012 senesinden itibaren bütün tur yiyen araçlar, güvenlik aracı pite girdiğinde turunu geri alıp grubun en arkasına gelebilecek; bu şekilde güvenlik aracı pistten çıktığında liderlerle karışık halde iken karmaşa yaşanmayacak.

    Bu kural da singapurda yaşananlar içindir.Lider vettel ile arkasındaki button arasında tur yemiş araçlar vardı.Sc çıktıktan sonra Button ve Alonso tur bindirmeyle uğraşırken vettel önü açık şekilde tur başına 2-3 saniye fark atıyordu.Alguersuarinin mavi bayrağa geç riayet etmesi yüzünden Alonso zor durumda kalmış ve podyumdan olmuştur.

  9. ee bu şekilde savunma nasıl yapılacak ki. pilotlar sadece içeriyi kapatabilecek o kadar. cılkı çıktı bu işin :@

  10. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    schumacherin monzadaki savunması yüzünden böyle bi şey geldi sanırım

  11. FIA, 2012'den itibaren pilotların, savunma yaparken çizgilerinden ayrıldıktan sonra tekrar yarış çizgilerine dönmelerine izin vermeyecek.

    Bu kural biraz karıştırıyor işleri.

  12. Son olarak yönetim kurulu, haklı gerekçeleri olmadığı sürece pilotların keşif, piste çıkış vs turlarında yakıt tasarrufu sağlama veya zaman kazanma adına şikan kesmelerine, yolu kısaltmalarına izin vermeyecek.

    Vettelin Kore olayından sonra bu karar alındı sanırım…

  13. Güvenlik aracı düzenlemeleri ve Sezon içi test kurallarının değişmesi iyi olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir