Verstappen: "Schumacher 1994'te Kural Dışı Araçla Şampiyon Oldu"

yazar:

kategori:

Verstappen, yaklaşık 20 sene önce kendisinin kullandığı aracın kurallara uygun olduğunu ama Schumacher’in aracında gizli sistem bulunduğunu iddia etti.

Nusport’a konuşan Verstappen: “Benetton’da birlikte iken neler olduğunu biliyorum”

“İnsanlar mazeret aradığımı düşünür ama onun aracının benimkinden farklı olduğunu biliyorum”

“Hep bunun imkânsız olduğunu düşünmüştüm. Sınırlarda fren yapıyor, virajları mümkün olduğunca zorlayarak alıyordum. Yani Schumacher bunu nasıl yapıyordu? Yanlış bir şeyler olmalıydı.”

“Elektronik pilot yardımı vardı. Hiç bahsedilmedi ama buna inanıyorum. Saha sonra Flavio’ya (Briatore) sorduğumda, ‘Bunun hakkında konuşmalıyım’ dedi. Bu yüzden şimdi artık yeteri kadarını biliyorum”

“Diğer herkes gibi Michael de aracında bağımsızdı. Çoğu insan için o bir tanrıydı ama o bir süpermen değil. Bir go-kartta beni asla yenemez”

O sene Imola’daki kazasında hayatını kaybetmeden önce Ayrton Senna, Benetton aracının kurallara uygun olmadığından, çekiş kontrol sistemi kullanıldığından şüphe ediyordu.

O sene ayrıca, Almanya GP’de Verstappen’in yakıt eklerken alev alması ardından ikmal sistemi konusunda da hilelerden bahsedilmişti.

Tedarikçi Intertechnique’in Benetton fabrikasındaki incelemesinden sonra FIA, takımın kurallara aykırı şekilde yakıt filtresiz yakıt valfi kullandığını açıklamıştı. Takım bu şekilde aracına yakıtını, normalden %12.5 daha hızlı yüklüyordu.


Yorumlar

  1. Alonso fanları kızmakda haklı olacaklar çünkü Alonso aldığı iki şampiyonluğun sadece bir tanesinde Raikonen ile başabaş mücadele veriyordu.2006 da Raikonen yarış dahi kazanamamışken ALonso ile mücadele edebilmesi tamamen imkansızdı.Ferrari birazdaha erken gelişmiş olsaydı(2006 için) kütle amortisöz dahi yasaklanmamış olabilirdi yani; Ferrari ve Renault dan sıra bulanayan McLaren podyum dahi yapamamış olabilirdi.
    Birde şu yakalanana kadar istediğin gizli parçayı kullanabilirsin metodu fena bir düşünce değil… sadece illegal olmayan parçalar için bunu söyleyebilirsiniz.Diğer türlü… yakalanana kadar insanların canına kastedmek serbesttir gibi ahlak dışı bir tabire denk söylemde bulunursunuz.
    MSC, çok alışkan azimli ve süreklilik gereken işlerden başarılı bir şekilde sıyrılmışdır.O çalışıp üretip denemek isterken Ferrari ve mühendislik ekibide onu yanlız bırakmamışdır.Direkyionu,freni,motoru ve parçaları hiç durup dinlenmeyen bir azimle defalarca test etmişlerdir. MSC, sadfece Benetton da şampiyon olup Ferrari de hiçbirşey yapamasaydı haklıydınız…. O ve ALonso birşeye sahip…. şampiyon olabilme mantalitesine! İkiside kazanmak için gerekli ortamı oluşturrup sonrasındada bunun meyvelerini yiyorlar.MSC geldikden sonraki Ferrari nin yapısının değişimine bir bakın yada ALonso geldikden sonra araç tasarım ve geliştirme organizasyonunun değişimine bir bakın.Şu anda başarılı oldu yada olamadı ayrı mesele ama Ferrari yi Pat Fry a yönlendiren kişi ALonso dur.Etik meselelerden ötürü bunun olmadığı söylenmiş olsa dahi şüpheler ALonso yu işaret ediyor.Geçen sezon Ferrari aracında çok şeyi değiştirdi ; geliştirme mantalitesi,tasarım mantalitesi,… vss. Şİmdi ise bunları yaparken kendilerini geliştirmiş olup olmadıklarını göreceğiz.Bu sezon mücadele edebilen bir araç yapmışlarsa yapılanlar iyi yönde sonuç vermiş olacak.Bu son senelere kadar millet RT lerini yapıp geliştirene kadar Ferrari kendi pistinde geceli gündüzlü test yapıyordu ve daha kolay başarıyordu.Zaten Ferrari de ki MSC hayranlığının bir sebebide aracı geliştirmek adına göstermiş olduğu çalışkanlıkdır.Şimdi artık bağımsız test imkanı yok ve Ferrari nin sorunlu bir RT si vardı… bu baş sorunlara rağmen Ferrari hala mücadele içindeydi.
    Başarı adına ;Ferrari çok çalıştı ve MSC de çok çalışıp başardılar… diğerleri ne yaptı???

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2010 ve bu sezonu izleidğinde şüpheliyim. pit stoplara bak bakayım. schumacher rosberg'in önünde yarışı götürürken kaç kez onun arkasına atmışlar pitlerden sonra. 2010da da takım rosberg'e çalıştı. bu sezonda bir kaç yarış böyle yaptılar. 2010 brezilya'da schumacher ''rosberg'e yardım etmek için böyle karar aldım'' demişti ama buna inanmıyorum.

  3. 2001 ile 2005 yılları arası şampiyonluklarına şampiyonluk diyorsan evet 7 oluyor. O arabaya beni koysalar yine şampiyon olurdum. Yavrum hakkinen erken bırakmasaydı görürdü 7 şampiyonluğu suhmi efendi. Allah aşkına kardeşim iyi pilot diyin geçinde anlayalım. Adamın büstünü yaptıracak hale geldiniz. Resmen toteminiz olmuş adam……..

  4. İşte demek istediğimde buydu. Ah bu shumi fanları!hiç değişmiyorlar. Bu adama kötü pilot demek elbette yanlış olur. Anlayamadığım, bulunduğu mevkiyi haketmediğini söylemek veya buralara gelirken etik olmayan yollarla geldiğini söylemek neden bu kadar canınızı acıtıyor. İçinde biraz yarış tutkusu olan adam shumi'ye takımda tanınan ayıcalıkları görüp bu adamdan soğuması lazım diye düşünüyorum. Hayır onuda geçtim barichelle'nun son turunda shumi'ye yol verdiği sahneyi gören bir f1 severin hala çıkıp böyle bir adamı bana savunması garip oğlu garip kaçıyor valla……..

  5. arkadaş ben renoyu tutuyorum şumi 1 değil, 2 değil, 7 defa şampiyon olmuş pilota bunu hak etmiyor dersen . ben sana sadece:)))))))))

  6. son yıllarda hiç bu kadar gülmemiştim allah da seni güldür sün kardesim allah sana hidayet versin derdim ama sen bu halinle daha faydalısın:)))

  7. anlayamadıgım bir nokta var,herkez şike oldugunu , takımın schumahere çalıştıgını, ikinci pilota önem verilmedigini, yapılan haksızlıkları yönetimin görmedigini söylüyor şimdi şöyle bi örnek vermek istiyorum (futboldan anlamam ama en iyi böyle anlarsınız diye yazıyorum)11 kişi sahaya çıkmışsınız , ileride golcü bi oyuncunuz var bütün takım olarak o topu golcüye atmaya mı çalışırsınız yoksa kenara çekilip madem golcüsün kendi kalenden al ve git golunu kendin at mı dersiniz,tabiki takım olarak ona iyi paslar atmaya ve onun sonuca ulaşmasına çalışırsınız..öyleyse 2. pilot olayı kim nederse desin herzaman olacak..araçtaki kural dışılık olayı ise bence muhtemel , olabilir fakat bu o dönemdeki f1 anlayışı o dönemdeki kural esneklikleri ile yargılanır, o zaman yönetim öyle yargılamış, ve takımlar kabul etmiş veya karşı çıkmış , karşı çıkanların gücü yetmemiş yada diger bazı takımların işine gelmiş , her ne ise , ama asıl sonuca baktıgımızda , bu adamın pist üzerinde neler yaptıgını herkez biliyor, otomobili kullanışı, yagmurlu havalarda ki ustalıgı, '' f1 aracını 4 teker kayarken kontrol edebilen bir pilot '' sözü bu adam için kullanılmıştır, bütün bunları görmezden gelip , bugün bu adama çamur atmak bana saçma geliyo, içimden şöyle demek geliyo '' kardeşim yakalasaydınız da cezalandırsaydınız o zaman '' ama demekki öyle yada böyle bazı şeyler birilerinin işine gelmiş ki bu adam saglam bir şekilde buralara gelmiş,7 şampiyonluk kazanmıştır ,tıpkı alonso örnegi gibi, alonso fanları belki kızacak ama alonsonun aldıgı şampiyonluklar raikonenin şanssızlıklarıdır, ama sonuç olarak baktıgınızda alonso 2. dünya şampiyonudur raikonen ise 1 (her ne kadar raikonen taraftarı olsamda ) bunu kimse degiştiremez ,nekadar kötülesenizde schuminin 7 şampiyonlugunu ve kırdıgı rekorları degiştiremiyeceginiz gibi…redbull un geçtigimiz seneki esnek kanat olayını bilmeyen yoktur , bunu herkez gördügü halde , fia nın kontrolleri arttırdıgı halde kimse redbulun açıgını yakalayamadı , yakalayın ve cezalandırın , daha öncede söyledigim gibi, benim hayattaki bütün kanunlardan kurallardan üstün tuttugum bi kural var eminim hrekez buna katılacaktır '' kimse görmedigi sürece istedigini yapmaya özgürsün '' kuralı , işte tam anlamıyla onlarda bunu yapıyorlar, yeni şeyler buluyorlar ve digerleri bunu farkedene kadar onlar yol katetmiş oluyorlar , şimdi size soruyorum f1 zaten yeni şeylerin keşfedildigi bir nokta deyilmidir? birileri yenişeyleri bulur digerleride bu buluşu kurallar çerçevesine sokar olay bundan ibaret.benim görüşüm budur , herkeze iyi günler…..

  8. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Bi hazımsız umutsuz vaka daha, arkadaş kin kusmak için başka yer bulamadınmı, kışkırtma benide Schumacher fanlarınıda buradaki arkadaşlarıda rahat bırak, ne gareziniz varmış bu kadar anlamıyorum ki…

  9. boşver eğlensin:)

  10. yahu bu adam nasıl bir fenomense tüm takımların işi yok buna özel araç hazırlamışlar…

  11. çuvallamışsın toplama artık

  12. Yaklaşık 15 yıldır f1 takip edrim. F1 tarihde bulunduğu yeri haketmeyen bir kişi gösterin derseniz aklıma ilk kişi Schumacher gelir. Arkadaş ferraride ırvıne, barrichello ve massayı, renoda verstapeni yedi bu adam.Nereye gittiyse hep birinci pilottu ve diğerlerinin onu geçmesine izin verilmedi. hakinen gittikten sonra adam tek kaldı.Ferraride griddeki en iyi aracı ona verince adam aldı yürüdü. Allah aşkına bu yıl mercedes te niye rosberg'in tozunu yuttu.Dönelide 2 yıl omuşken.
    Bide bu adamın fanları remen takım tutar gibi tutuyorlar. VERSTAPENİN DEDİKLERİNE SONUNA KADAR KATILIYORUM.En azından Takım arkadaşından yavaş iken pit kararı aldırarak onları geçebilecek karakterdeki bir adamdan bir adamdan herşey beklenir derim.

  13. michael schumacher tüm zamanların en büyük sporcusudur buraya michael jordan'ı da eklemek lazım bu ikisi için daima çok şey yazılıp çizilecektir ancak tarih onların aktif spor yaşamlarında hem bireysel hem de takım bazında ne kadar büyük fenomen olduklarını herzaman önümüze koyacaktır. Şimdi jos verstappen bilmem kaç yıl sonra bişey söylemiş sadece burda yorum sayısını ortalamanın üzerine çıkarır okadar yoksa michael'in iyi araçta ya da kötü araçta yaptıklarını herkes biliyor. Dökülen ferrari ile 4 yıl boyunca kazandığı yarışları verdiği tekerlek tekerleğe mücadeleyi, 97 ve 98 yıllarında son yarışa kadar rakiplerinden bariz yavaş kalan aracıyla son yarışa şampiyonayı taşıması vs vs.. bunları inkar edecek birilerinin çıkacağını zannetmiyorum. sevgili jos'a sormak lazım bu adam yağmurda herkesten üstün peki yağmurda tüm araçlar eşit oluyor teknik olarak o zamanda mı hile hurda vardı o zaferlerinde. neyse boşverin jos konuşsun başkaları da konuşsun benim adamım 43 yaşına girmek üzereyken bile hala meydan okuyor ve ilginç olanı onun bu meydan okumasını görüyorum ve ona inanıyorum evet bu yaşta bile diğerlerini devirebilir ve şartlar oluşursa mutlaka devirecektir. seviyoruz seni michael..

  14. Bilmeyen var mı ki bunu ?

  15. Demek istediğimi anlayamamışsın.

  16. Aksine F1 tarihinde hile yapma konusunda en beceriksiz kişinin Schumacher olduğu kanısındayım. Mesela 2006 Monaco'da aracı park etmek gibi bariz bir hareket yerine Piquet gibi kontrollü bir şekilde kaza yapsa idi bu olayı konuşuyor olmayacaktık.

    Schumacher böyle şeyleri en çok yapan değil, en beceremeyen kişi olduğu için çok gündeme geliyor.

  17. Tekrar söyledim yine söylüyorum.
    Hile yapmak zeka işidir.Schumacher gibi yapabilirsin, RedBull gibi yapabilirsin herkes olduğunu bilir ama açık vermezsin.

  18. vega_nitro "Kalkış kontrol sistemi, çekiş kontrol sistemi yine haberde bahsedildiği gibi yasal olmayan bir şekilde yakıt hortumunu modifiye etmek… Yapıldı veya yapıldığı oldukça dile getirildi. Sonuç: genel kanı hepsinin örtbas edildiği, üzerine gidilmediği. San Marino'da 2 pilotun kaybedildiği, Monaco'da bir pilotun komaya girdiği bir sezonda şampiyonun da kurallara uymadığını kabul etmek felaket olacaktı."

    Altına imzam atarım…

  19. yenilen pehlivan güreşe doymaz

  20. YIL 1994 ;

    Schumi Şampiyon olduktan sonra Spiker Jos Verstapen'in yanına yaklaşır ve derki;

    Spiker:Schumi bu araçla yarış kazanıp Şampiyon oldu peki neden siz orta sıralardan yukarı gidemediniz.
    Jos Verstapen: (Schumi için ) O bu dünyadan değil…….

  21. YIL 1994 ;

    Schumi Şampiyon olduktan sonra Spiker Jos Verstapen'in yanına yaklaşır ve derki;

    Spiker:Schumi bu araçla yarış kazanıp Şampiyon oldu peki neden siz orta sıralardan yukarı gidemediniz.
    Jos Verstapen: (Schumi için ) O bu dünyadan değil…….

  22. "Schumacher'i yenemedim, demek ki hile yapıyor." şeklindeki bu açıklamayı pek de ciddiye almamak gerekiyor.

  23. Evet isabet olmus, sonucun kac cikti?

  24. Bu forumda down sendromlu hastalar olduğunu bilirdim de,bu kadarını ilk defa görüyorum :

    http://www.zekatestimerkezi.com/iqTesti.php

  25. Verstappen, hadi git kumdan kale yap. Bana göre Verstappen' in anaokuluda dahil olmak üzere tüm eğitim hayatına cin ali kitapları ile baştan başlaması gerekiyor. Yazık 🙂

  26. onu o zaman kanıtlayacaktın… şimdi sus daha iyi.

  27. Ferraride hala takım emirleri var ama fark eden bişi olmuyor be 🙂

  28. Bu bilinen bir şey zaten o sene benettonun illegal yazılım kullandığını ve 2 üst düzey teknik elemanın işinden olduğu her şeyi gösteriyor zaten..

  29. hadi benim dediğime itimat etmiyosun da bence sen biraz coultardın dediklerini bir araştır,bunlar onun ağzından çıkan laflar,ayrıca o konu hala aydınlanmadı,coultard fren yapmış da olabilir mi sence,iki tarafta birbirini suçluyor,coultard aynen şu cümleleri kullanıyot F1 racing te; ''o andan itibaren 3 lastikle virajları benden nasıl daha hızlı döndüğüne anlam veremiyordum'' …

  30. hadi benim dediğime itimat etmiyosun da bence sen biraz coultardın dediklerini bir araştır,bunlar onun ağzından çıkan laflar,ayrıca o konu hala aydınlanmadı,coultard fren yapmış da olabilir mi sence,iki tarafta birbirini suçluyor,coultard aynen şu cümleleri kullanıyot F1 racing te; ''o andan itibaren 3 lastikle virajları benden nasıl daha hızlı döndüğüne anlam veremiyordum'' …

  31. evet,kesinlikle zontaydı

  32. Hiç bahsedilmedi ama buna inanıyorum
    Tamam bir inanan var; Verstapen:)) Hatta Shumi bir Efsane pilot değil, o bir uzaylı:))

  33. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    espri falan mı yaptın bilmiyorumda,o yarışta bildiğin schumacher coultard çarpıyo sonra yarışları sonlanıyo zaten,3 tekerle bir şey yaptıgı falan yok pite kadar gdiyor sadece. sonra kendine kızdığı için mclaren garajına saldırıyor.araştırın biraz

  34. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    arkadaşlar neyin pilotajından bahsediyorsunuz schumacher bariz pilotajla aldığı bir yarış gösterin allaşkına.hep iyi araçla ,takım emirleriyle güzel yıllar yaşadı neyin derdindesiniz.

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    hocam süper yazmışsın helal olsun.mantıklı düşünebilen birisin

  36. Barichello`nun zamaninda schumi nin yetisemecegi kadar iyi yarislar cikardigini gorduk, Ferrari takim emirleri olmasaydi olay cok farkli bir noktada olurdu, kaldiki 2 ferrari pilotununda digerlerine fark atip tek sampiyon adayi olduklari zaman bile pilot secmeleri barichello ya tabiki haksizlikti, ben adil bir durum gormuyorum bunda, sizlanmadan fazlasini yapmasi lazim

  37. teşekkür ederim

  38. Briatore F1 e yarismak degil duzenbazlik icin gelmis zaten, Schumi bazi yillar asiri derecede ustun araclar kullandi, arkasini bilemeyiz fakat esit ve kotu sartlardada sampiyonluk cikardigida gercek, verstappen biraz hakaret etmis acikcasi.

  39. Alonsomania  avatarı

    Senna bile diyorsa bi şeyler olabilir, ama riskli biraz ve takım arkadaşından neden farklı olsun, Schumi nin iyi bir pilot olduğunu biliyoruz zaten, formula 1 bir organizasyon saf hız yarışı dğl pist dışındaki davranışların da yarışı etkilemesi pek sportmence olmayabilir ama bu formula 1 in bi parçası

  40. Hadi canim hadi, once arka bahcenizi temizleyin, siz zaten kitabini yazmissiniz daha ne yazacaksiniz? oku oku bitiremedik..

  41. Sizce takımlar sıralamasında 1 sıra bile milyon dolarlar ederken, bir takım neden böyle bir yazılımı sadece bir aracında kullanır? Bunun imkanı var mı? Hep böyle saçma sapan iddalar olur. Şu yakıt ikmali meselesi doğru kanıtlanmış evet. Ama önce 1992-1993 sezonuna sürücü yardımlaronda hiçbir kısıtlamanın olmadığı, kullanılan pilot yardımları açısından en gelişmiş f1 araçları denilen, herkesin her elektronik yardımı kullandığı bu iki seneye bir bakın hani ilk galibiyetini aldığı 1992(2.sensinde yılı 3. sırada bitirdi) ve bir galibiyet daha aldığı 1993(4.sırada yılı tamamladı) yılı , Schumacher neler yapmış o zmn? Yahu Schumi madem dedikleri kadar sıradan bir sürücü ve takım arkadaşlarına eşit şartlar verirseydi onlar kat kat daha iyi işler yapacakken, bu takım patronları bu kadar salaklarda ondan mı Schumi ye odaklanmılar; 'aman boşver canım Schumi daha yetekneksiz ama biz bu adama varımızı yoğumuzu verelim onu şampiyon yapalım, takın-mın başarısı önemsiz para kazanamayıp kapansak bile Schumi ye destek verelim ya' mı demişler? Bir zaman ayırıp yorum yapmadan önce gidip 1996 sezonunu baştana aşağı izleyin o külüstür Ferrari yle neler yapmış. 2000 sonrasında gelen şampyonlulkları 2003 hariç çok kolay kazandi ama gridde yalnız bu adam SCHUMACHER 2004 teki Ferrari yi kullanma hakkını kendi yeteneği, çalışkamlığıyla hakketti ve gelmiş geçmiş en başarılı sezonu yaşadı. 'Yok efendim en iyi ara ondaymış' da bilmem ne, evet ondaydı ve kendi HAKKETTİ. Sindirin artık bunu ya.

  42. Sizce takımlar sıralamasında 1 sıra bile milyon dolarlar ederken, bir takım neden böyle bir yazılımı sadece bir aracında kullanır? Bunun imkanı var mı? Hep böyle saçma sapan iddalar olur. Şu yakıt ikmali meselesi doğru kanıtlanmış evet. Ama önce 1992-1993 sezonuna sürücü yardımlaronda hiçbir kısıtlamanın olmadığı, kullanılan pilot yardımları açısından en gelişmiş f1 araçları denilen, herkesin her elektronik yardımı kullandığı bu iki seneye bir bakın hani ilk galibiyetini aldığı 1992(2.sensinde yılı 3. sırada bitirdi) ve bir galibiyet daha aldığı 1993(4.sırada yılı tamamladı) yılı , Schumacher neler yapmış o zmn? Yahu Schumi madem dedikleri kadar sıradan bir sürücü ve takım arkadaşlarına eşit şartlar verirseydi onlar kat kat daha iyi işler yapacakken, bu takım patronları bu kadar salaklarda ondan mı Schumi ye odaklanmılar; 'aman boşver canım Schumi daha yetekneksiz ama biz bu adama varımızı yoğumuzu verelim onu şampiyon yapalım, takın-mın başarısı önemsiz para kazanamayıp kapansak bile Schumi ye destek verelim ya' mı demişler? Bir zaman ayırıp yorum yapmadan önce gidip 1996 sezonunu baştana aşağı izleyin o külüstür Ferrari yle neler yapmış. 2000 sonrasında gelen şampyonlulkları 2003 hariç çok kolay kazandi ama gridde yalnız bu adam SCHUMACHER 2004 teki Ferrari yi kullanma hakkını kendi yeteneği, çalışkamlığıyla hakketti ve gelmiş geçmiş en başarılı sezonu yaşadı. 'Yok efendim en iyi ara ondaymış' da bilmem ne, evet ondaydı ve kendi HAKKETTİ. Sindirin artık bunu ya.

  43. Schumacher- avatarı

    Evet deyin geçsin

    91 galibiyet 7 şampiyonluk 🙂

  44. schumikolik avatarı

    evetttttttt yeni bir tatil dönemi ve yeni Schumi saldırıları… alıştık artık vallahi kızmaya bile tenezzül edemiyorum. zavallı bana Barichello'yu hatırlattı

  45. Sizce takımlar sıralamasında 1 sıra bile milyon dolarlar ederken, bir takım neden böyle bir yazılımı sadece bir aracında kullanır? Bunun imkanı var mı? Hep böyle saçma sapan iddalar olur. Şu yakıt ikmali meselesi doğru kanıtlanmış evet. Ama önce 1992-1993 sezonuna sürücü yardımlaronda hiçbir kısıtlamanın olmadığı, kullanılan pilot yardımları açısından en gelişmiş f1 araçları denilen, herkesin her elektronik yardımı kullandığı bu iki seneye bir bakın hani ilk galibiyetini aldığı 1992(2.sensinde yılı 3. sırada bitirdi) ve bir galibiyet daha aldığı 1993(4.sırada yılı tamamladı) yılı , Schumacher neler yapmış o zmn? Yahu Schumi madem dedikleri kadar sıradan bir sürücü ve takım arkadaşlarına eşit şartlar verirseydi onlar kat kat daha iyi işler yapacakken, bu takım patronları bu kadar salaklarda ondan mı Schumi ye odaklanmılar; 'aman boşver canım Schumi daha yetekneksiz ama biz bu adama varımızı yoğumuzu verelim onu şampiyon yapalım, takın-mın başarısı önemsiz para kazanamayıp kapansak bile Schumi ye destek verelim ya' mı demişler? Bir zaman ayırıp yorum yapmadan önce gidip 1996 sezonunu baştana aşağı izleyin o külüstür Ferrari yle neler yapmış. 2000 sonrasında gelen şampyonlulkları 2003 hariç çok kolay kazandi ama gridde yalnız bu adam SCHUMACHER 2004 teki Ferrari yi kullanma hakkını kendi yeteneği, çalışkamlığıyla hakketti ve gelmiş geçmiş en başarılı sezonu yaşadı. 'Yok efendim en iyi ara ondaymış' da bilmem ne, evet ondaydı ve kendi HAKKETTİ. Sindirin artık bunu ya.

  46. vedat özkan avatarı

    verstappen aç kaldı galiba.
    verstappen kiiim schumi kim
    hadi diyelim doğru bu schumacher in suçumu
    bu durum schumacheri kötümü yapar diğer 6 sampiyonluğunudamı öyle kazandı bu böyle sürer gider
    saçma sapan yorumlar yapan içi boş insanlar için bizlerde buralarda vaktimizi harcıyoruz.
    şu bir gerçekki bütün bunların nedeni schumacher in halen f1 de var olmasından kaynaklanıyor yıllarca pistde onu indiremediler durduramadılar hatta kuralları değistirdiler durdurmak için öyleki f1 in izlenenebilirliği düstü diyerek onu emekli olmaya bile sevkettiler bütün bunlara maruz kalan baska pilot varmı böylesine büyük bir isimdin bahsediyoruz varsın 1 sezonu çıkarsın alsınlar yüreğimizden, geriye kalanlar yüreğimizi gururla doldurmaya yeter.

  47. Kalkış kontrol sistemi, çekiş kontrol sistemi yine haberde bahsedildiği gibi yasal olmayan bir şekilde yakıt hortumunu modifiye etmek… Yapıldı veya yapıldığı oldukça dile getirildi. Sonuç: genel kanı hepsinin örtbas edildiği, üzerine gidilmediği. San Marino'da 2 pilotun kaybedildiği, Monaco'da bir pilotun komaya girdiği bir sezonda şampiyonun da kurallara uymadığını kabul etmek felaket olacaktı.

  48. 1994 schumacher 92 puan
    verstappen 10 puan nedeni bu olsa gerek

  49. her pilot kendine göre sınırlardadır sorsanız . bugünkü pilotlar neden eskiye göre geliştim laflarını söylüyor o zaman ?

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adamın biri Efsane Şumiye sallamış.Tek bir yarıştan değil 94 sezonundan bahsetmiş.Bu haberi duyan kimici bir arkadaş da durduk yerde olaya Alonsoyu katarak acısını bizimle paylaşmak istemiş.Şumi haberinde bile Alonsoya saldıracak kadar kendini kaybetmiş.Bir de Alonso taraftarlarına provakatör derler.Şu sezon bir başlasın ben provakatörlüğün kitabını onlar için silbaştan yazacağım.

  51. KENDİ kazansaydı aynı açıklamayı yaparmıydı peki? Bu kadar dürüst olabilir miydi?

  52. 1994 Benetton aracı araştırılırken bir de Mclaren ve Ferrariye de bakmak lazım dimi, o sezon sütten çıkmış ak kaşık olmadıklarını görüceksiniz. Birileri de bundan bahsetse ya. Amaç belli.

  53. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adam bana Montoya'yı hatırlattı.

  54. "Erkek adamın malı meydanda olur" diyorlar 🙂

  55. go kartta werstapeni bende geçerim :))) akıllım ya menapozda galiba bu adam :))))

  56. Verstappen'i ben de sevmem ve Schumacher'le ilgili söylediklerinin hiçbirine katılmıyorum, bugüne kadar neredeymiş aklı, bu arada Spa'daki geçişte tur yiyen pilottan bahsediyorsan o pilot Ricardo Zonta'ydı…

  57. Briatore'nin adı geçince insan her şeyi bekliyor açıkçası.

    Schumacher'in kariyeri oldukça uzun ve de bu sayede kendisinin ne derece hızlı olduğunu görmek için yeterince fazla imkanımız oldu. Eğer ki o sene elektronik pilot yardımıyla hızlı gidiyor olsaydı aynı performansı kariyerinin geri kalanı boyunca tekrarlayamazdı.

  58. verstappen'a yükleniyorsunuz da adam 94 aracı hakkında doğru konuşuyor.

    karting meselesini bilemem

  59. rocco junior avatarı

    Bende şimdi çıkıp dünya düzdür desem banada inananlar çıkar kesin.:)

  60. Joss ,MSC denen adam daha yeni süper şampiyon Vettel in eline nasıl başarılırı yazdı.Sen kendi haline ortalarda dolaşan bir pilotdun ,efendi insandın.Hakinen ile MSC nin beraber geçiş yaptığı o müthiş geçişin geçilen pilotuydun.Renkli bir sima değildin ama bizim Verstapen din işde…

  61. elvan dalton avatarı

    Olayın içinde Briatore varsa kesin doğrudur. Şimdi benim merak ettiğim Briatore kural dışı aracı garibim Verstappen'e niye vermemiş. Ona da verse o da yarış kazansa bizde onu kaza çocuk değil ortalama bi pilot olarak hatırlasaydık. Gerçi onun kazaları araçtan değil manyakça sürüşünden kaynaklanıyodu muhtemelen biz onu yine kaza çocuk olarak bilirdik.

  62. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Verstappen andropozluk döneminden geçiyor saçmalıyor
    anlıyorum seni verstappen 🙂

  63. Ben malesef o sezonu seyretmedim fakat şöyle bişey var ki o dönemde takımların 3 aracı oluyordu ve araçlardan biri arızalanırsa diger pilot 3. araca geçiyordu shhumi 3. araca geçmiş mi veya vestapen 3. araca geçtiginde kaçıncı olmuş buna bakmak lazım schumi şampiyon olurken vestapen yanlış hatırlamıyosam 10 puan toplamıştı

  64. Şuminin Verstappen'den iyi bir pilot olması hile yapılmadığını kanıtlamaz.
    Fia Benetton aracında çekiş kontrol yazılımı buldu.Ama kullanıldığını kanıtlayamadığı gerekçesiyle ceza vermedi.O sezon aracın altındaki planya izin verilenden fazla aşındığı için bir kaç yarıştan men edildi.Ferrari'dede patinaj konrolü kullandığı iddia edildi.Bence kullanıyordu.Büyük bir pilot ama Senna Fancio gibilerinin yanına bile yanaşamaz.

  65. Ne demiş Verstappen; 'çekiş kontrol ve yakıt pompası'. Bunlar bilinmedik şeyler mi? Neyse, siz yine de Verstappen'e saydırmaya devam edin. Belki kulakları çınlar.

  66. adam bunu 3 tekerlekle nasıl yapmış istersen onu da coultard beye sor o anlatsın=)

  67. Cesur birisi "KRAL ÇIPLAK " dedi

  68. süper tespit…

  69. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    18 sene sonra mı aklına geldi

  70. =))) levyeyi eline verir

  71. Tüm bu yaftalar,şikeler,karalamalar,bilmemneler,bunlar F1 arkadaşlar….Söylenen herşey bir sonraki senelerin değişilmez teknolojileri haline gelen şeyler,bir pilot aracıma elektronik bir sistem icad edin mi diyecek,adam binip kullanmış,şuanda bu sistemler kalktı,ne var yani,adam gibi denetleselerdi o zaman,briatore nin olduğu yerde mutlaka katakule eksik olmaz=)

  72. Kısaca PİLOTAJ diyoruz 🙂 adını haberde görmesem hatırlamıcağım bir pilot…

  73. Köprünün altın dan çok sular geçmiş heniz ben 3 yaşındayken ne kadar tartışılır bilmiyorum ama Sennada bir şeylerden şüphelenip Williamsın şikayet etmesini istiyor ama Williams şikayet etmiyordu. Ama şimdi böyle bir iddanın ortaya atılması çok saçma Ortada ne Benetton var nede Briatore. Böyle birşey gerçek olsa bile burada Schumacher in hiç bir suçu yok omu dedi takıma legal olmayan parçalarla yarışalım diye sanmam. Biraz da kuyruk acısı işte

  74. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bıktım artık nedir bu kuyruk acıları..Sen git bunu izle..

  75. o dönemde benettonun kural dışı çekiş kontrol kullandığını bilmeyen yokki hatta suç üstü yakalandılar ama fia bütün sezon boyunca kullanılıp kullanılmadığını bilemiyoruz diyerek olayı örtbas etmiştir.

  76. Yahu daha 3 sene once ki 2008 Singapur ornegi onumuzde duruyor, şike yapıldığı resmi olarak açıklandı ama yarışı şike ile kazanan adam hala Gridde, üstüne grurla "o yarışı ben hakkımla kazandım" bile diyebiliyor 🙂 sen gitmissin 1994'e be Verstappen abi :))

  77. Bunu herkes biliyordu zaten. Ayrton bile anlamıştı sanırım, her yarış sonrası dile getiriyordu. FIA motor haritası kaynak kodunu istediğinde vermemişlerdi.

  78. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Sınırlarda fren yapıyor, virajları mümkün olduğunca zorlayarak alıyordum. Yani Schumacher bunu nasıl yapıyordu?

    Schumacher bu yapar!

  79. başarısız pilotlar,başarılı yorumcudur 😉

  80. crazy drift avatarı

    bide sanırım bu röportaj roc yapılmadan önce verilmiş :))

  81. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    düşünüyordu…şüphe ediyordu… bi kapayın çenenizi ya. sorun sende verstappen bey. bir ROC veya Go-kartta kapışsan şuan Schumacherle seni 1000'e böler. 5000le çarpar :))

  82. crazy drift avatarı

    bi kuyruk acısı daha 🙂 normal sıradan biri olsa zaten 7 kere dunya şampiyonu olmazdı dimi ?

  83. Go-Kartta kapış bakalım eline veriyo mu vermiyo mu ? o kadar iyisinde hani nerde ne başarın var ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir