Brundle: "Hamilton'un Sorunu Zihniyet"

yazar:

kategori:

Telegraph’a konuşan Brundle: “Lewis’in hızının, azminin ve yeteneğinin hiç azalmadığı gayet net. Tek soru işareti, her hafta aynı zihniyette olup olmaması üzerine”

“Neredeyse her spor %90 kafadadır. Hepimizin bildiği gibi -ki bu sene onda (Hamilton’da) gözlemlendi- doğru hale gelmesi gereken şey bu. Hepimiz elbette gaza ve frene nasıl basılır biliyoruz.”

Brundle ayrıca Red Bull’un rakiplerinin çıtayı yükseltmesini ve şampiyonu zorlamasını umuyor.

Brundle: “Ferrari, McLaren ve Mercedes’in -özellikle ilk ikisinin-, çalışmalara başlar başlamaz çalışan bir araçla piste çıkmalarını, bunun için Temmuz ayını beklememelerini istiyoruz. Beklediğimiz şey bu. Çünkü Adrian Newey’in, pek fazla yanlış yola sapmayacağını biliyoruz”


Yorumlar

  1. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    araç da unutmamak lazım.

  2. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    zaten kariyerine bakıldığında komple bir pilot olmadığı ve alonso gibi bir yeteneği çaylak sezonunda felç ettiği, 2008 sürücüler şampiyonu olduğu filanda yazmıyor. komple bir pilot değilde ne, daha ne olsun.

  3. onur karaguzel avatarı
    onur karaguzel

    bu sene icin gecen sene katılabilirdim sana ama gelecek sene gorucez ben rosberg ve shumiden cok umutluyum .. az rekapetci bir araca versinler shumiye onu gecmek cook zor hamiltonu naptı gördük yatırdı kaldırdı deyim yerindeyse insallah ole olur ki dahada zevkli olur f1 …hem amg yide eklemişler isimlerine amg demek basarı demektir amg adına uydurdugum bi soz de var AMınaGor ))) kendilerine yakısına yapması lazım artık mercedesin benim düşüncem bu….

  4. Tek sorun motivasyon…

  5. bence yetenek işi biraz göreceli bir kavram ama bazı nesnellikler üzerine biraz sesli düşünmeye çalışalım..

    öncelikle bu sene lastik kullanımı fazlaca ön plandaydı.istediğiniz kadar aracınızı bir virajda rakiplerinize göre 1 vites hızında daha fazla bir hızla konumlandırın bu belirleyici bir etki yaratamayacaktı bu sene.eşit şartlarda olan takım arkadaşınızın aracını geçersiniz en fazla tek turda…mesela hamiltonun şampiyon olduğu sene sağlam bridgestonelarla pitstop tur aralıklarını fazlada takmadan aracını istediği kadar zorluyordu.ancak bu sene sezona pirelliler damga vurdu nerdeyse ve lastik kullanımı çok öne çıktı..takım arkadaşı button bu değişime çok iyi adapte olarak stratejik sürüş tarzıyla da hakkıyla hamiltonu geçerek mcleren de ilk adamlığını ilan etti..

    keza alonso da takım arkadaşı massaya göre ve vettel de webere göre araçlarının balanslarını ve lastik kullanımını daha iyi bir konumda tutmayı başardılar..benim gözümde alonso zaten geçen sene komple bir pilot olduğunu ispatlamıştı..bu sene bu kervana button da katıldı..ancak hamilton bu kategoriye hiç dahil olamadı..

  6. Mercedes bulunduğu konumdan ileri gideceğini sanmıyorum.Bunu geçen sene de söylemiştim podyuma bile çıkamazlar diye.Tabi küfürden hallice yorumlara maruz kaldım

  7. adam elinden geleni yaptı yavaş aracıyla alabileceği bütün riskleri aldı ama tutmadı, bütün yaşadığı olumsuzluklara rağmen 2. button ile aynı şekilde 3 yarış kazandı. redbuldan hızlı araç yapmaya gerek yok. eşit olsa bile rahat şampiyon olur.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Brundle hamiltonun psikoloğu olmuş.Monakodan sonra da hamiltonun sorunlarına değinmiş ve sorununun , "işler yolunda gitmediği zaman hatayı başkasında araması" olduğunu söylemişti.

    Brundle şimdilik başarılı olamamışa benziyor ama ilerisi için hamiltonun bitmek bilmeyen sorunlarını çözebileceğini düşünüyorum.

  9. Hamilton oldukça yetenekli, buna bir lafım yok hatta kendi mesajımda bunu ben dile getirdim. Ancak sorun şu ki kendisini geliştiremiyor, bu nedenle "komple" bir pilota dönüşemiyor.

  10. onur karaguzel avatarı
    onur karaguzel

    Mc sen ne diyorsun ya pilotlar arasındaki en yeteneklisi bence Lewis dir ve adam kendini ispatlamıs arkadaslarında dedigi gibi sadece biraz kafasını toplaması lazım..suanki aracla bile vetteli tek zorlayabilen kişi o . sunuda solemek lazım seneye Mercedes cok buyk cıkıs yapıcak bunada ınanıyrm artık 4 takım kazanmak ıcın yarısacak ..

  11. Lewisin doğru zihniyete sahip olmasından önce McLarenin Redbulla her yarış meydan okuyacak arac üretmesi lazım diger sorunlar bir şekilde hallolur elbet.

  12. Bir pilot sizi kaza yapmak pahasına pist dışına atıyor ise(ilk şikandan sonra hatırlayın) ben Lewis in yerinde olsam Shuminin gençlik yılında yaptığını yapardım garaj basardım.

    Lewis kendini geliştirmeye ihtiyacı yok bence. Brundle in dediği gibi kafasını toplaması lazım sadece. Haa birde dayanıklı lastikler buda lazım unutmayalım.

    Adam buralara çok net bir şekilde şov yaparak gelmiş. Tek bir sezonu kötü geçti diye atıp tutuyorsunuz helal vallahi. Yakışır sizlere.

  13. yetenek olarak bence button dan ,alonso dan bile daha iyi ama gel görki sadece yetenekle olsaydı bu iş kimi defalarca şampiyon olmalıydı.Vallahi şu anda griddeki en komple pilotlar alonso-şumi dir.Vettel i ilerde görmek lazım ama kendini geliştirdiği bir gerçek ufaklığın

  14. Ralf i anımsatıyor bana.

  15. Farz edin ki siz Hamilton'sunuz ve Monza'da Schumacher'i geçmeye çalışıyorsunuz ama başaramıyorsunuz. Derken takım arkadaşınız Button geliyor ve Schumacher'i nispeten zorlanmadan geçiyor.

    Bu durumda yapabileceğiniz iki şey var:
    1- Button'ın sizden farklı olarak ne yaptığını anlamaya çalışır, öğrendiğiniz bilgi ile kendinizi geliştirirsiniz.
    2- Schumacher sert savunma yapıyor diye yarış boyu ağlarsınız.

    Hamilton, 1. seçeneği seçen bir zihniyette olduğu için 2007'den bu yana kendisini zerre kadar geliştiremedi. Bu yüzden yetenek olarak Button veya Alonso gibi pilotlardan daha geride olmamasına rağmen kendisini geliştiremediği için onların gerisinde kaldı.

    Bu zihniyet değişmediği sürece de hiçbir zaman yeteneğini tam anlamıyla ortaya koyamayacak.

  16. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ilk önce, en az şampiyon araç hızında bir aracın olacak daha sonra diğerlerine sıra gelir. psikoloji,zihniyet,kız arkadaş,çocuğum oldu 0,5 yavaşladım, kola içtin hüpletme….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir