Alonso, Ferrari'de Başarılı Olacağından Emin

yazar:

kategori:

Ferrari ile ilk sezonu olan geçen sene şampiyonluğa çok yakın olan İspanyol sürücü, bu sene de şampiyonluktan uzakta kaldı. Alonso son şampiyonluğunu 2006 senesinde kazandı.

2006’dan beri şampiyon olamaması hakkında Alonso “Bunu çok fazla düşünmüyorum. Daha fazla şampiyonluk kazanabilirdim, bunu biliyorum ancak geçmişe bakarak ilerleyemezsiniz. Bugüne ve geleceğe bakmalısınız.”

“Şampiyonluğun çok geç olmadan geleceğine tamamiyle eminim çünkü mükemmel bir takımda yarışıyorum.”

“Her zamandan daha fazla motivasyona sahibim, bu yüzden biraz zaman lazım. Umarım çok fazla sene almaz çünkü sizin de söylediğiniz gibi 30 yaşındayım ve kaç sene daha burada olacağımı bilmiyorum. Ancak şu an için kariyerimiz zirvesindeyim ve en iyi takımdayım. Şampiyonluğun geleceğinden şüphem yok.” dedi.

Ferrari’nin kendisine iyi bir araç verme konusundaki inancının yanında Alonso, kendisinin de önüne gelecek fırsatları değerlendirme konusunda çok daha iyi bir şekilde hazırlanmış olduğunu düşünüyor.

Alonso “Artık daha komple bir sürücüyüm. Tek turda ya da yarış içerisinde pek bir şey değişmemiş olabilir. Ancak geçiş manevralarında, startlarda, pit stoplara yaklaşımda ya da yarışa zihinsel olarak hazırlanma konusunda sanırım 2005 ve 2006’da şu ana göre çok zayıftım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. alonso taraftarı deyilim hiç sevmem şahsen kendilerini , ama kanımca 2012 de işi daha zor olacak, ferrari eski gelişim yıllarından çok uzak bir takım haline geldi , ama mclaren -redbull-mercedes hatta reno kendini sürekli geliştiren takımlar , görünen o ki 2012 de redbull' un üstünlügü devam edecek keza mclaren ve mgp nin değişimi kesinlikle gözardı edilemez 2011 ferrari düşünülürse mühendislerin çok çalışması lazım, çok çalışmaları lazım çoook….

  2. ALONSO sana şampıyonluklar yakısır ferrarıde efsaneleş

  3. formula1 hayatıma istanbul gb girdı sımdı istanbul yok yayınlarda kaldırılıyor! Çogunluga aldanıp AZINLIGI görmezden gelmeyelım. Ben ******** izleyemesemde yıne takıp ederım nıce şampıyonluklara

  4. Bahsedilen yerle gülebilirsin ki çokda doğru bir karar olur.

  5. yönetimde işini biliyo manşet başlığına koy alonso haberi zaten yarış yok en azından ortalık karışır ekmek yeriz hesabı 🙂

  6. "…Redbull ile kafa kafaya giden araca sahip olmasına rağmen…"

    Gülün beyler fark etmesin.

  7. iyi bir formula 1 takipçisi sadece pilotun becerisinin çokta önemli olmadıgını bilirler orda takım stratejı herşey herkes yarışıyor. Bu unsurlar tam ve eşit oldugunu varsayarsak pilot önemi devreye girer. Su an griddeki en ağır başlı pilotların basında Fernando Alonso gelir bulundugu yeri kabullenmesını bılır bu aslında bızım ıcın pekte ıyı bır seyır zevkı saglamaz mesela raıkkonen ve hamılton ya 1. ya sonuncu pıskolojısıyle yarısıyor 2. giderken arabası cokta kuvvetlı olmasa bıle kaza yapmak pahasına 1. lıgı zorlar fakat fernando kontrolludur. Çok yönlü düsünebılır. Sadece cahil bir çocuk gibi davranmaz şampiyon olduğu yıllarda bile istikrar abidesi yarısları var. Sınırları zorlamasınıda bilen fakat gerektıgınde bunu yapan bir pilot.

  8. ali kaya arkadasım rekabetçi bir arabası yoktu fernandonun kesınlıkle kendı pılotaj özellikleriyle kendini göstermeyi başardı. felıpe massa kötü bir performans sergılemedi o aracın yeri orasıydı kontrol+hızıyla fernando önlerde yer aldı 2007 de rekabetçiden fazla arabası vardı demiş bazı arkadaslarım onda bir sorun yok ferrari ve mclaren gerçekten iyiydi ama raikkonen tek yarıstı ona yardımcı olan bır takım arkadası vardı fakat fernandonun en az onun kadar yeteneklı ve başarıya aç bir takım arkadası vardı kendı puanlarını böldüler emin ol raikkonenın yerınde hamılton olsa hamılton sampıyon fernando olsa fernando sampıyon olurdu. Saygılar…

  9.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    kafa kafaya tam bir zuhahaha hali

    üstelik meşrubatçıların aracı ile buna kim inanır sadece mc grubunu

    ''Rekabetçi araç dedim,rekabet etmesi gereken bir kavruk,bir takım patronu ve yüzlerce takım çalışanı demedim''

    ayrıca bu ifade de o kadar gerçeği ifade etmişki..

    ron amcası diyordu bir Alonso birde diğerleriyle yarışıyoruz diye çok eğlenmişlerdi o sene çalıp çırparak

  10. Vay arkadaş Belçika'da 50 puan geride olan Alonso'nun kullandığı 2010 Ferrari aracına Red Bull ile kafa kafaya denmiş ya, mükemmel bir bakış açısı sergilenmiş böylece. Ya gençlik siz 2010'da Belçika civarlarında Hamilton şampiyon olacak diyen ekipten değilmisiniz? Ki sadece siz değil pilotlar bile yapılan anketlerde (ki Alman gazetelerinden birinin anketiydi) Hamilton'u şampiyonluğun favorisi olarak görmüyormuydu?

    Şimdi gelip Ferrari'nin 2010 aracı Red Bull ile kafa kafaya gitti diyorsunuz. Kim inanır? Tabi ki sadece sizin ekip.

  11. tahsin yanlış anlama ama yorumuna neremle güleceğime şaşırdım.

  12. Şu alonsocular sonunda kendi uydurdukları yalanlara da inanmaya başladı seninde dediğin gibi alonsonun başarılı olabilmesi için sürekli kayırılması gerekli yoksa yine başlıycaktır Renaultdaki son yarışları McLarendeki son yarışları sürekli homurdandı çok değil başarısız 2012 bir sezonu sonrasi çok şey değişir. 2007 yılında altında en iyi araç olmasına rağmen çaylağa geçildi geçen sene son yarışlarda Redbull ile kafa kafaya giden araca sahip olmasına rağmen şampiyon olamadı puanda önde olmasına rağmen onun için artık şu en iyi olması gerekmez rekabetçi olsun yeter kazanır safsatalarını bırakın.

  13. Rekabetçi araç dedim,rekabet etmesi gereken bir kavruk,bir takım patronu ve yüzlerce takım çalışanı demedim.

  14. gerçekten alonso şuan pistteki en komple pilotlardan birisi

  15. Buraya aksini yazanlar; kesinlikle ALonso nun başarabileceklerinden korkan kişilerdir. Aksi kelimelerle insanlara hitap edenler çokda önemli kişler değildirler.Birileriyle yarışabilecek kadar iyi olan b ir araçla dahi kazanabilecek nadir insan ALonso gibi pilotlardır.Sırf birilerini geçmek namına deliler gibi kafayı araya sokup ondan sonrada şzşn verirlerse geçip kahraman olan yada izin vermeyince çarpışarak yarışı son bulan olursunuz.Oysa ALonso gibiler yarışını riske etmeden kazanan pilotdurlar.Geçen sezonu bir düşünün… Hamilton o saçma sapan hareketleri yapmadan yarış dahilinde kalıp ğunalarını arttırsaydı son yarışda şampiyonluğa çekişen kaç pilot olacakdı??İşde bu durumun farkında olanlar kaliteninde farkında olmalıdırlar.

  16. bende isterim toparlanmasını ancak nekadar toparlansada alonso ondan bir gömlek üstün olacaktır.

  17. Massanın sorunu biraz özgüvenle ilgili, kazadan beri tam olarak özgüvenine kavuşamadı. 2011 yılındada birçok talihsizlik yaşadı, buna özgünesizliğinden kaynaklı kişisel hatalarınıda ekleyince kötü yarışlar çıkardı.
    Ancak bunu geride bırakacaktır önümüzdeki yıl için.
    Sadece 1 podyum veya bir yarış birinciliği massayı yeniden potaya sokar bence.

  18. 2007 de rekabetçiden öte bir aracı vardı

  19. öyle bi araçta alonsonun değilde massanın şampiyon olabileceği imasını duymak çok şaşırttı beni..

  20. 2010 da Alonso sezonu 2. 2011 de 4. bitirmiş.Massada bir istikrar var her iki sezonda 6. olmuş sıralamada.Gerçi Massa puan olarak gerilerken Alonso 5 puan daha fazla almış 2011 de..Bu şartlarda bundan daha fazlası olmaz gibi.

  21. Bence 2 senedir kullandığı araç, özellikle 2010 daki araç gayet rekabetçiydi.
    Ferrarideki ilk sezonunda şampiyon olma şansını yitirdi.
    Ancak ferrarinin fotaya posta koymasından sonra agresif bir tutum sergilemesini bekliyorum.
    RB8 e kafa tutacak bir araç yapabilirler ama Alonso şampiyon olabilirmi onu bilmiyorum.
    Massayıda görmek lazım öyle bir araçta.

  22. zaten rekabetçi bir aracı vardı.gelinin yerim dar dediği gibi.

  23. zaten rekabetçi bir aracı var sürekli podyuna çıktı ve bir galibiyetide var.daha ne olsun

  24. Adı "prost" zaten.Daha da bir şey yazmaya ne hacet ?

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Balını pekmezini eksik etme, mühendis arkadaşlarına da yedir. Sonra agresif bir araç… E şampiyonlukları da al artık…

  26. Bir pilotun Ferrari'de şampyion olması için çok yetenekli olmasına gerek yok.Ferrari istediği kuralı yasaklatıyor birde 1. pilotsan zaten 4 5 sene içinde mutlak şampiyonluk geliyor.

  27. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Seneye rekabetçi bir aracın olursa zaten şampiyon olursun

  28. kesinlikle ferrari yıllarında 2-3 şampiyonluk alıcağına inanıyorum..

  29. Altına en iyi arabayı vermelerine gerek yok.Biraz rekabetçi bir araç verseler zaten şampiyon olursun.

  30. muhtemelen olursun zaten onunde daha bir 5 yıl var 1-2 şampiyonluk olası…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir