Kovalainen: "McLaren Yıllarımda Kendime Güvenimi Kaybettim"

yazar:

kategori:

Fin pilot, 2008’de McLaren’e katılmış ve Fernando Alonso’nun yerine Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olmuştu. O sene sadece Macaristan’da yarış kazanmış, takım arkadaşı şampiyon olurken kendisi 7. sırayı alabilmişti.

Kovalainen: “İkinci McLaren senesinden sonra, bana anlaşmayı uzatma teklifinde bulundularsa da devam etmenin anlamı yoktu. Çünkü birçok nedenden dolayı işe yaramıyordu. Bu konuda daha ayrıntıya girmeye gerek yok ama sonucunda kendime güvenimi, özgürlüğü kaybettim. Sürüş, o kadar zor olmamalıydı.”

2010 sezonunda Tony Fernandes’in yeni takımı Team Lotus’a geçtikten sonra Kovalainen’in değeri tekrar anlaşıldı.

Kovalainen: “Şimdi iyi bir yol, dengeli bir form yakaladım. Araca her bindiğimde, ondan azamisini elde edeceğimi, onu sınırlarda kullanabileceğimi biliyorum. Olması gereken de bu; takımın benden beklediği de. Bir golfçü gibi: Bazen atışınızı kaçırırsınız ve ben de benimkini kaybettim. Ama tekrar buldum.”

“O özgürlüğü tekrar bulmak için, başlangıç noktasına geri dönmem gerekti. İşte bu yüzden Team Lotus’a katıldım ve mevcut takımların bazılarından gelen teklifleri kabul etmedim”

Kovalainen’in, 2012’den itibaren Caterham F1 Team adıyla yarışacak takımla devam etmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. 5 sene üniversite okuda oyle gel yanıma.. dengim değilsin …

  2. Öyle deme bence en az senin kadar bir cacık olur 🙂

  3. Montoya muhteşem bir pilot olmasına reğmen muhteşem bir istikrarsızlık gösteriyordu formda olduğu yarışta schumi bile rakip olamıyordu ama bu senede sadece 4-5 yarışta olabiliyordu.

  4. Bu bayan yukardaki haber konusuna konuya uygun gayet makul bir yorum yazmış; ama ne hikmetse belli bir kitle kendilerini ilgilendirmediği halde saygısız,hakaret eden yorumlarıyla ortalığı kirletmeyi meslek edinmiş durumda; yukarda yorum akışına bakarsan genelleme yapmadığımı, somut olan bir duruma tepki verdiğimi anlarsın…..

  5. ya biz!!! ? bizlerde karşısındakini aşağılarca cevaplar verenlere karşı cevapsız kalmayanlar diyelim sadece. ve genelleme yapmazsan sevinirim. bak bakalım kaç kere nickimi değiştirmişim. farklı farklı nickler elde edip diğer insanları enayi yerine koyanları! da görmeni dilerim.

  6. "sen kimsin"

    cevap: Sizin gibi olmadığı kesin, terbiyeli,üslubu olan F1 taraftarı…

  7. hadi kreş zili çaldı…!!!!!

  8. Kovalainene takım yeterince destek verdi ama kovalainen bunu kullanamadı sıralamalarda iyidi ancak yarışta hep geriye düştü bir türlü hızlı olamadı yarışta takım çok bile dayandı.

  9. McLaren'in Fin pilot kariyeri oldukça iyi.
    Maalesef Heikki ile bunu devam ettiremedik.
    Ama hizmetleri için teşekkürü hak eder.

    Serzenişi de makul bir seviyededir.

    ———————————————————————————
    Karakter olarak bir savaşçı değil.
    Ve McLaren pilotlar için savaşın en sert olduğu yer.

    Kafanızın % 1.49'u başka yerde ise.
    Takım arkadaşınız start-finish düzlüğünde sizi duvarla tanıştırabilir.

  10. Bu beceriksizin yuzunden 2008 markalar sampiyonlugumuz kacti

  11. Ron Dennis in tek derdi Lewis Hamilton un sampiyonluguydu. Markalar sampiyonlugu diye bir sey yoktu 2008 de sen bunu mu demek istiyorsun? Ben bu sonuca vardim senin yazindan.

  12. Kardeşim sen onlara bakma onlar hala 2007 de kovulan arkadaşın acısını içinde taşıyor Lewis kimi ezse akıllarına ilk pilotları geliyor.Kurtulamadılar bu travmadan.

  13. Kim mi ? Bu spora bir takıma gönül vermiş bir taraftar herkesin yorumu kendi görüşüdür ama burada Saygı çerçevesi için de yorum yapmak var birde millete ona buna saldırarak gerçekten de ortamı germenin bir anla mı yok …

  14. Tarafı olduğu takımı hakkında yıllardır aynı nick ile yorum yazan; sizin gibi düşüncelerini insanların yorumlarına değilde haberler yapan saygılı 3-5 bayan F1 tutkunundan biri

    Ya siz? habere yorum yapmak zihniyetine sahip olmadığı için sporla alakası olmayan bir yaklaşımla saldırarak yorum yapabilen;haftalık nick değiştirerek anca bu yaklaşımı sürdürebilen fikir fukarası;insanları aşağıladığını zannederek mutlu olabilen; acınası birer canlısınız…..

  15. heikki 1088 avatarı

    Arkadaşım sen kendinde değilsin anladığım kadarıyla. Barcelona'da görüş, düşünce ve ilke olarak ırkçılık yapılmaz. Sen kafatascı bir zihniyetin oralarda olduğunu bilmediğin halde atıp tutuyorsun.Oysa sadece etrafına hatta altında ki yoruma baksan da anlarsın esas Barcelona'ya yüklemeye çalıştığın zihniyetin kendi memleketinde yaygın olan ilkel bir düşünce olduğunu. Kaldı ki Eto'o bu haberlerin gerçekle bir ilişkisi olmadığını kendisi bile beyan etmiştir. "Burası bir siyah için yaşanılacak en güzel yerdir". Sen etik değerleri ve düşünce yapısı, fikirleri kokuşmamış olan bir topluma suç atmak istiyorsan orası başka tabi. Senin toplumunun iğrençliklerinin kokuşmuşluğunun başka toplumlarda var olduğunu düşünme isteğin, gerçeğe hiç bir zaman dönüşmeyecektir. Barcelona'ya ( futbol takımına sallayan Real'li taraftarlara değil bu sözüm ) siyası duruş ve bakış açısından kirletemeyeceksiniz. Yalan yanlış beyanlar vermek bak konuyu nerelere götürüyor canım kardeşim. Birşey yazacaksan, Barcelona hakkında yazacaksan ilk önce Barcelona nın fikirlerine,görüşlerine, etik değerlerini, tarihini anlayacaksın ve okuyacaksın. Faşizme karşı kimin ayakta kaldığını görüp, hak,hukuk, eşitlik bağlamında nasıl düşündüklerini bileceksin. Herkesi eşit gören bir toplum, siyahi bir futbolcusuna bunları da yapmaz. Yapmamıştırda. Söylemlerinin F1 ile ne gibi bir ilgisi varsa benimkilernin de o kadar F1 le ilgisi var. O yüzden umarım bunu trf1 editörleri yayınlar yoksa bu faşizme onlarda göz yumar.

  16. çok alakası var adam mesala küçük takımlarda kahraman lord of dı rinks falan. ama büyük takımda o başarıyı gösteremiyor aşırı beklentiler baskılar işkence ve benzeri şeyler(kısaca mclerenin yapığı herşey) adam kaldıramıyo tabi . neticede bir başarı beklemek manasız olur

  17. Kendini Nicole sandığı kesin !

  18. "haddinizi bilin!!!" sen kimsin, ıı. elizabeth 'mi ? 🙂 yada demi moor, yada nichole scherzihnger !!!

  19. küçük takımın büyük pilotu bu kadar başka da bir cacık olmaz zaten kendisinden…

  20. Ha birde Formula 1 deki ilk yarışı var,İlk yarışlarına çıkan daha sonraki sezon takım arkadaşı olacak Hamilton ve Heikki.Berbat bir yarış çıkarmıştı Kovalainen..Fin olduğu ve 2007 senesi ikinci yarısı performansıyla Mclarendeki her yarış tamam bu sefer iyi yarışacak diye kendi kendimi avuttuğumuda söyleyeyim..

  21. Aklıma nedense 2008 ve 2009 Monza yarışları geliyor.2008 yağmur altındaki sıralamalardan sonra Vettelin arkasında 2. sırada başladığı yarışda Vettelden 12. sanıye geride 2. bitirmiş.15. sıradan başlayan 7. sırada yarışı bitiren takım arkadaşının sadece 17 saniye önünde.Üstelik yarışı tamamlayamayan sadece 1 araç var.

    2009 Monza yarışı ise daha bir komediydi Heiki açısından.Sıralama sonrasında ağırlıklar açıklandığında 4. sıradan başlayacak olan Hekinin ve arkasındaki Rubens ile Jensonun 1 pit stop yapacakları anlaşılmıştı.1 pit yapacak pilotların en şanslısı Heikiydi hatta yarış için podyumun üst basamağını hedeflediğini falan açıklamıştı yanlış hatırlamıyorsam.İlk turda her iki Brawn aracına gecıldı,yarış sonunda 2 pit stop yapan takım arkadasının 56 saniye gerisinde,8. sıradan başlayıp tek pit yapan Alonsonun 1,5 sanıye kadar gerisinde 6. bitirdi. (lewis son turda yarış dışı kalmıştı)…yani 60 sanıye fark yemişti Barichellodan.

    Bir diğer komediside 2008 ilk yarışı Avustralyada Alonsoyu geçtikden sonra saçmalayıp sevincini göstermek için el kol hareketi yaparken resmen yol vermesıydi 🙂

    Şimdi burada Mclarene ve Ron Denise sallayacağım diye atıp tutanlar laf olsun beri gelsin diye konuşuyorlar.Kim takımında görmek ister Heikiyi ? 😀

    Reno taraftarı bir arkadaş Heikinin araç ağırlığının takım arkadaşından her zaman daha fazla olduğunu belirtmiş.Doğrudur öyle olmuştur ama Raikkönende çoğu zaman takım arkadasından ağır araçla sıralamalara çıkıyordu.2009 Monzada iyi bir sıralama performansı ortaya koymasına rağmen yarışda nal toplamış.Yani takımın ona kısmen taraflı davrandığını sanmıyorum..Hamiltonun lastikleri iyi kullanamamasından dolayı Hamiltona 2 pit stratejisi uygulamışlarda diyebiliriz..

  22. Terbiyeni takın saygısız!! Ucuz yorumlarınzla yorumlarıma atlamayın haddinizi bilin.

  23. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Türk'leri de kimse sevmez. Bu yüzdendir ki Türk'e Türk'ten başka dost yoktur.

  24. vay be ! sadece lewis e çalıştıklarını biliyorduk da bu kadar olduğunu bilmiyorduk . adamın ayarlarını falan ipleyen yokmuş resmen ezbere hazırlamışlar aracı , ya da hiç hazırlamamışlar . sınırlarını bilemiyordum diyor , bir pilot aracın sınırlarını araç veya ayarları istediği gibi olmazsa bilemez değil mi ? mclaren …

  25. Doğrudur. Barcelonada oynarken kendi taraftarı Eto ya ırkçılık yapıyordu. Takımda ki yabancıları dışılıyorlardı. İspanyollar daha beteri yani.

    İngilizler yabancıları kullanmayı sever.

    Bir tek Türkler herkesi sever herkese eşit insanca davranır. İşte ne geldiyse de bu yüzden geldi başımıza.

  26. F1 i 200 yıllardan beri izlerim ama daha çok 2005 ten itibaren takip etmişimdir ama yazmama gerek yok ben RBR neden sevdiğimi zaten daha önceden yazdım şu f1 de iki sevdiğim takım vardır Mclaren ve RBR

  27. button mclaren'deyken martin yoktu be dostum. eğer alonso, martin bu takımdayken mclaren koltuğunda olsaydı muhtemelen o yaşananlar yaşanmayacaktı, ama kova zamanı ron malesef takımdaki yerini muhafaza ediyordu. daha bi kötü olan araçla (2007 renault) muazzam yarışlar çıkaran bir insan neden daha iyi bir araçla kötü şeyler yapmak istesin ki? ve lewise ve ron dennis'e karşı yaşadığı psikolojik baskı da cabası…

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İngilizler ingilizlerden başka kimseyi sevmez…

  29. redbull'cu arkadaş, f1in 2009dan öncesini bilmemen normal. renault o sezon yerlerdeydi ve kova o sezon fisiyi adeta ezmişti, ve renault a o sezonki tek podyumunu kazandırdı diye biliyorum.

  30. şimdi güvenini tekrar kazanmış sanki. şuanda alıp mclaren koltuğuna oturtsalar yine aynı olur. bazı pilotlar iyi çıkar, bazıları çıkmaz. bunu kabul edeceksin mr. slowainen. farzedelimki iyi pilotsun McLaren hata yaptı, gridde sadece 1 takım yok, en azından lotusta olmazdında orta sıra mücadelesi eden bir takımda olurdun, o takımlardan kimse seni almadığına göre McLaren doğru yapmış. doğru yaptığını bizler biliyoruz, o dönemi yaşadık, martin yarış başlamadan önce aracın yanına gelip elinden tutuyor, konuşuyor moral motive etmeye çalışıyordu, ne yapsalar, denedilerse olmadı.. ön sıradan başladığın yarışlarda geriye düşe düşe tokat manyağı oldun, bizede saç baş yoldurdun. her pilotun eline geçmeyecek bir fırsattı senin için ama sende o kumaş yoktu malasef.

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Başarılı bulduğum pilotlardan biridir. Nasıl Romain yanlış zamanda yanlış takımda yer almışsa aynısı Heikki'nin başına da gelmiştir. Biraz da şans işi bunlar. Ama şu anda elindekileri çok iyi kullanıyor ve ekmeğini tabiri caizse taştan çıkartıyor. Bu Finliyi bir kez daha güçlü takımlarda görmeyi isterim açıkçası. Hatta daha da güzeli takımı ile büyüyüp podyum alabilen bir bütün içinde görmeyi arzularım. Şampiyonluk mu? Bence 2010-11 Redbull'u 2004 Ferrari'si veya 2009 Brawn'ı gibi bir aracı olmazsa şampiyonluğa çok yaklaşamaz…

  32. Yorumlara bakınca yorum bazı arkadaşlar sanki 2008 2009 sezonunu izlememiş gibiler 🙂 2007 yılında renaultayken çaylak yılında fisichellayı geride bırakmış ve o dönemde çok istikrarlı bir pilotken aniden düşüşünde bir neden vardı kovalainen adeletsiz yaklaşım oldugunu hep söyledi alonso mclarenden ayrıldıktan sonrada bir açıklamsında " takım hamilton üzerine kurulu gibiydi " tarzında yorumu vardı peki budamı yalan söylüyor açıkçası lotusta kendini çok geliştirdi ve kaliteli pilot oldugunu gösterdi Mclaren e gitmek bir hataydı onun için

  33. montoya mı zayıf pilot? montoya sürüs karakteri olarak hamilton dan çok daha agresif tam bir geçiş ustasıydı belki izlemedin veya unutmus olabilirsin tekrar izleyebilirsin.montoya nın sorunu beynindeydi problemli bir adamdı bu yüzden tutunamadı.

  34. S bir yorum olmus arkadasim. Biraz daha derin düsünüp öyle yazsayin keske. Neyse…

  35. McLaren döneminde Heikki Kovalainen pite girdikten sonra yavaş turlar atıyordu.
    McLaren bunu dile getirdi.

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclarenin anlaşmayı uzatma teklifini reddedebilmek griddeki birçok 2. pilot için imkansız ötesi birşeydir.Kovalainen gibi takas sonucu koskoca mclarenin koltuğuna oturmuş birisi devam etmemeyi düşünmek bir yana bunu aklına dahi getiremez.Ancak ne var ki dennisin insana yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur.Kovalainen ılımlı anlayışlı söz dinleyen bir pilottur.Buna rağmen mclarende kalamamıştır.
    Ancak beterin beteri de vardır.Kovalainen bu takımda sadece kendine güvenini kaybetmiş peki ya şampiyonluğu kaybedenlere ne demeli.
    Martin Whitmarsh' a olan saygımın sebeblerinden biri de bana göre mclareni "dennisin mezbahası" konumundan çıkarıyor olmasıdır.

  37. bu tip böyledir.karar verir işte.rona ron amcam der.

  38. neyse zamanında olan oldu ölen öldü.artık eski defterleri açmanın bir anlamı yok kanısındayım.heiki iyi pilottur.bunu göz ardı edemeyiz ama tutunmak istiyorsan birazda sen çaba göstereceksin.

  39. 11-07-2010

    Kovalainen: ''Webber İncinmekte Haklı''

    Britanya GP'de yapılan sıralama turlarının öncesinde Red Bull son kalan sağlam yeni ön kanadı Webber'in aracından Vettel'inkine taşımıştı. Kovailenen'e göre Webber'İn bu konuda incinmek için haklı sebepleri var.

    Red Bull takımı Vettel'in şampiyonada önde olduğu için bu kararı verdiklerini ve kararın arkasında olduklarını açıklamıştı. McLaren günlerinde bu tür söylentilerle çokça karşılaşan Kovalainen'e göre Webber'in takıma olan inancı sarsılmış olabilir.

    ''Takıma güvenmek çok önemli. Eğer tek bir yeni parça varsa ve bu diğer sürücünün aracına monte edilirse ortada iyi bir açıklama olmalı. Takımla birlikte olayı açıklığa kavuşturmalısınız.''

    ''Eğer sürücü böyle birşeyin olacağını yarış hafta sonuna kadar bilmiyorsa bu çok can sıkıcı olabilir. Kendinize olan güveninizi kaybedebilirsiniz.''

    Kovalainen buna benzer bir olayı geçen seneki Almanya GP'sinde McLaren ile yaşamıştı. O hafta sonuna getirilen tek güncelleme paketini Lewis Hamilton kullanmıştı.

    ''Ben McLaren'deyken bununla ilgili çokça söylentiler çıktı. Birkaç kez Lewis'in aracında benimkinde yer almayan yeni parçalar oldu. Ama biz bunu takımla önceden konuştuk ve bu konuda açık oldular.''

    ''Özellikle geçen sene McLaren için çok zor oldu ve zorlamaya ihtiyaçları vardı. Lewis de şampiyonada daha iyi durumdaydı. Eğer sürücülerinize durumu açıklayıp anlamalarınız sağlarsanız bence problem yok.''

  40. Futbol ile örneklendirdin ya bu konuyu helal olsun.
    Ne alaka lan.

  41. Sen mi karar veriyorsun hakedip etmediğine?

  42. fanboylar iş başında

  43. Kovalainen o kadar da kötü bir pilot değil bazı arkaşlarıma katılıyorum Renault da yaptıkları ortada ve ilk çaylak senesin de hiçte fena değildi ve altın daki pakete de bakınca gayet iyi iş başardılar ekip olarak klasman da üçüncü oldular. Mclaren gibi büyük bir takıma umutlarla başladı ama Ron Denis eşit davranmadı kimse çıkıp da bana masal anlatmasın Takım Birinci pilot olarak gösterilen pilotun peşinden gitti. Ve Vatandaşı Mika Hakkinen' de bunu bir çok dile getirdi. Tabi ki bir Lewis olmaya bilir ama şuanda Buttona sunulan eşitliğin aynısı Kovalaynene de yapılsaydı işte o zaman şuan herşey daha farklı olabilirdi. Yakından takip eden biri olarak Lewis de olan yeni parçalar Kovalaynen de olmadı.

    Hakkinen, vatandaşı Kovalainen'in Mclaren'e olan katkısının göz ardı edildiğini düşünüyor.

    Hakkinen "Büyük bir oluşumu başarılı bir hale getiren tek kişi değildir, bu takım çalışmasıdır."
    "Eğer Lewis ve Heikki'nin performanslarına bakıyorsanız sadece siyah beyaz sonuçlara değil, arka planda da olanlara bakmalısınız."

    2009 yılın da Araba ile benzin ağırlıkları açıklandığın da örneğin Lewisin 630 Kğ Kovalainen 690 kğ olduğunu gördük ve her ikisi de Q3 de birisi beşinci sıra diğeri dokuzuncu bu farkın pilotaj dan kaynaklandığını düşünenler arada ki ağırlık farkını hiç bir zaman görmediler.

  44. Sen o koltuğu hiç bir zaman haketmedinki kendine güvenin olsun.

  45. bende gerçek hayatta ronu görsem çiğnerim.

    aynen öyle.

    eyv.

  46. Anadolu takımlarında çok iyi oynayıp büyük takıma transfer olunca bir şey yapamayan futbolcular gibi.başka açıklaması yok

  47. Adam 2007'de sadece Brezilya'da yarış dışı kalmıştı, kalan tüm yarışlarda klasmana girmeyi başarmıştı. Hem de çaylakken ve bilmediği pistlerde de yarışırken… Sezonu 30 puan ile Fisichella'nın önünde kapadığını da görebilirsin.

  48. rocco junior avatarı

    Hatta ekleyelim Lotus yıllarında kendisinden çok daha tecrübeli Jarno Trulliyi silip süpürmüş;2010 da 13e 5 ,2011 de 12ye 7 toplamda 25e 12 gibi üstünlük var.Kötü bir pilot denemez bence hatta başarılı bir pilot altındaki paketlere göre.Mclareni saymazsak çünkü o araçla daha iyisini yapmalıydı

  49. rocco junior avatarı

    Renault da yarışırken gayet iyi işler yaptı,o sezon final yarışı Brezilyaya kadar klansmana giren tek pilottu.Yarış sonuçlarında Fisiye karşı büyük üstünlük kurdu,Japonya'da gridde 11.sıradan kalkıp podyumun 2.basamağına çıktı.Toplam puanda da tecrübeli takım arkadaşını geçti ve üstelik o sezon hem Renault adına hem kariyeri adına çaylaktı hatam varsa düzeltin.Mclaren yıllarında silik perfonmans sergiledi ve Lewise karşı çok pasif kaldı ancak daha iyi perfonmanslar sergileneceği zaman yol verirdi sık sık Massa gibi.hani Rubens ve Massa adı geçince sürekli söylenen bu ancak olayın birde bu yönü var.Bütün bunlara rağmen asla Lewis ile mukayese etmiyorum ve gönderilme sebebini haklı buluyorum.Takımlar şampiyonası içindaha iyi pilotlara ihtiyacınız var.

  50. Aynen öyle.

  51. O dönemleri iyi hatırlıyorum. Bir senin onboard unu bir de Lewis in kileri izliyorumda kusura bakma 2. pilot olmayı hak ediyordun şuan Ferrari de ki massa gibi.

    Aracı hiç zorlamıyordun. Hele Almanya 2008 vardı düzlükten sonra tam atak yapıcaktın massaya ilk tur, erken fren yaptın. O an dedim ne yapıyor bu adam diye. Yani tur başına 1 sn yavaş kalıyordun bazı yarışlar. Kusura bakmada bunun sorumlusu McLaren olamaz bence.

    Button nasıl zorla takıma bende burdayım dedirtti. Sen başaramadın ama. Button şampiyon bi pilot sonuçta ama Lewis de Alonso nun yanına ilk geldiğinde bende burdayım demişti. Sonuçta ilk iki yarış oda ikinci pilot gibi muamele gördü.

    İyi bir pilottun ama McLaren da yarışabilecek kadar değil kusura bakma. Nico Rosberg senle aynı senede yarışmış ve GP 2 de şampiyon olmuş biri. O Williams da çürürken sen McLaren yarışma şansı buldun.

    Bu zayıf pilotların hepsi böyle yanlız. Montoyada böyle idi. Afedersiniz Kimi eline verdi Montoya nın 2005 Shuminin arkasında kaldı. Birde çıkıp McLaren yarışmak çok zor diyebiliyor. Bu kadar yüzsüz biri yani.

  52. evet Mclaren yıllarında çok silik bir görüntü veriyordu kabul ediyorum ama ondan öncede renault çok iyi işler çıkarttığını söyleyemeyiz.Şu aralar müthiş bir özgüven ve tecrübeyle kullanıyor aracını ve gerçektende 2011 yılını harika geçirdi ama bana göre iyi bir pilot ama müthiş değil…

  53. Schumacher- avatarı

    Kovalainen 2011 sezonunun en iyilerindendi bence

  54. kesinlikle… çok değerli bir pilot, ama dennis amca sağolsun, hamilton için çiğnemeyeceği adam yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir