Resmi: Lotus Renault'nun İkinci Pilotu Grosjean

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, bu şekilde 2009’dan sonra yine bir şampiyon pilotun yanında ikinci şansını elde etmiş oldu.

Son haftalardaki yoğun söylentilerin ardından Lotus Renault GP, Raikkonen açıklamasında olduğu gibi sabahın erken saatlerinde Grosjean’ın, 2012’de Vitaly Petrov’un koltuğuna geçeceğini duyurdu.

Grosjean duyurusunun yanında Enstone kökenli takım, Total ile olan sponsorluğunu devam ettirdiğini belirtti.

Grosjean: “2012’de takımın yarış pilotlarından biri olacağım için büyük heyecan duyuyorum. Gelecek senenin aracının direksiyonuna geçecek olmam nedeniyle yüzümde büyük bir sırıtma mevcut. Bu fırsatın verilmesiyle kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum”

“Eski bir şampiyon, F1’e dönen ve aç olan birisinin yanında yarışmak büyük bir tecrübe olacak. Eminim bu, performans seviyemi de yukarı taşıyacak. GP2’deki başarılı sezonumun, olgunlaşmama çok yardım ettiğini düşünüyorum. Bu sporda en son mücadele ettiğim döneme göre şimdi çok daha komple bir pilotum”

“Enstone’a bir yarış pilotu olarak dönmek, eve dönmek gibi. Hayal kırıklığı yaratmayacağım. Onlarsız bu F1’e dönüşün mümkün olmayacağı insanlara teşekkür etmek istiyorum: Total -2006’dan bu yana beni destekliyor- ve Gravity Sport Management, listenin başındalar”

Lotus Renault GP’nin sahibi Gerard Lopez: “Takımın yeni bir döneme girdiğini daha geçen hafta vurgulamıştım”

“Kimi’nin yanında Romain’in yarış pilotu olacağını duyurmak harika bir haber ve bu, en tepeye geri dönme amacımıza yardım edecek. Bugün ve geçen hafta yaptığımız duyurular, takımımız adına heyecan verici. Şimdi etrafımızda büyük bir heyecan var”

Grosjean’ın Lotus ile geri dönecek olması, Petrov’un durumunda soru işaretleri oluşturdu. Abu Dhabi’den sonraki açıklamalarıyla takımla arası bozulan Rus pilot, şimdi kendine yeni alternatifler arayacak.


Yorumlar

  1. @hamilton03 arkadasim yeni gordum kusra bakma..iyi dileklerin icin tesekkur ederim.Bruno haberine gelirsek Williams ile ciddi bir gorusme gerceklestirdiler.Takim Bruno,Vitaly ikilisinden en az birini yaristirma niyetinde ancak sanirim burada sponsorlar buyuk rol oynayacak Maldonado'nun anlasmasinin fesh edilmesi bile gundemdeymis zira Bruno'nun arkasinda ciddi bir sponsor getirisi var ancak ben hemen bir sonuc cikmasini beklemiyorum zira ellerinde cok fazla alternatif var Sutil iyi bir pilot ve sponsorlari var+Bruno ve Vitaly keza oyle ellerinde cok iyi olmasa da sponsor destekli Maldonado var isleri gercekten zor.Duyum alirsa elbet tabi seninle paylasirim =)

  2. Tesekkurler arkadasim dedigin gibi hayirli olsun =))

  3. Romain GROSJEAN arkadaşım hadi hayırlı olsun

  4. selam arkadaşlar..link deki haberde okudum, Alesi demeç vermiş. ''Bruno ya yazık oldu, iyi iş çıkardı vs..Romain için Total çok bastırdı ödemeyi arttırdı'' vs diyor
    Neyse artık hayırlısı olsun,..Romain de iyi bir pilot..bir Bruno sever olarak üzülsemde Romain' bol sanslar diliyorum:)
    http://www.edp24.co.uk/sport/formula-one/jean_alesi_hopes_romain_grosjean_kicks_off_french_f1_renaissance_1_1150511

    Bu arada Romain nickli arkadaşım ,Bruno-williams haberlerini burdan update edersen çok sevinirim

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    iyi olmuş, bu çocukta iş var gibi gözüküyor, ama lotus tan bi cacık olmaz….

  6. Şakaysa çok komik ciddiyse hiç komik değil. Arkadaş siz bu sporu nasıl takip ediyorsunuz? Michael Schumacher nickli arkadaş ağzımdan almış çok güzel yazmış, ki yorumun ne kadar beğenildiği her şeyi anlatıyor zaten.

  7. Heidfeld – Petrov = Grosjean desen belki. Romain'den umudum var ama tam değil. Göreceğiz.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Lotus Renault un test pilotu Kubica olabilir belki..

  9. +1

    Heidfeld sezon ortasında gönderildi ama sezon sonu puan durumunda Petrov'un sadece 3 puan gerisinde.

  10. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2010'da GP2'de Almanya,Macaristan,Belçika,İtalya ve Abu Dabi GP'lerine katıldı.

    Ho-Pin Tung ve Jeremo D'Ambrosio'nun yerine

  11. bu güzeldi işte;)

  12. Güzel bir bakış açısı 🙂
    Ama zaman gösterecek.

  13. 2010'da yarı zamanlı GP2 pilotluğu yapmıştı ama. Hatta Maldonado ile Grosjean'in ilginç bir çarpışması vardı. Burada verilmişti yarışın linki.

    http://www.youtube.com/watch?v=s5-bblaS_TA

  14. Demekki insanın babası Tahincioğluda olsa,yada Rus şerketleride desteklese yetenek olmayınca bir cacık olunmuyormuş

  15. barcelona yı görünce aklıma kobayashinin üstüne sürdüğü an geldi yine , hiç sevmiyorum bu grosjean ı !

  16. perez i yeteri kadar iyi takip etmemişsin anlaşılan .

  17. petrov + b.senna x2 deseydin olmuştu. şimdi katılmayacağım 🙂

  18. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Sutil olaydı iyiydi: )

  19. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bir git işine nere heidfeld x2 ? Heidfeld Geçen Senenin Yarısında Gönderilmese Renault Şimdi Daha Fazla Puan Toplayacaktı..Grosjeanı Daha göremedik nasıl yarışıyor bilemezsiniz..Bakalım bu senenin yarısında gönderilecekmi.

  20. elvan dalton avatarı

    Hatan var hocam.
    Doğrusu LOG(Şumi + Alonso + Vettel + Hamilton x 3,14) = Grosjean

  21. Petrov + Heidfeld x2 = Grosjean.

  22. merak etme öyle bişey olmaz.o yüzden düşünmeye bile değmez.

  23. Gönlüm dayısın dan dolayı Sennadan yana ortak ama Petrovada yazık olmasın diyorum. Tamam ortak akşama öğreniriz hayırlı olsun.

  24. aynen ortak en az bir tanesi williams'da yarisacak gibi aksama gorusmelerin sonuclarini ogreniriz suan gorusme halindeler

  25. 2010'da GP2'da yarismadi Grosjean yani 4 sezon yarismadi 3 sezon yaristi ki iki tanesi Renault koltuguna ha gecti ha gececek soylentileri ile gecti zaten daha onceden asya serisi sampiyonlugu da vardi =)

    2011 GP2 Series Champion
    2010 Auto GP – CHAMPION (4 wins)
    FIA GT1 World Championship (2 wins)
    2009 GP2 Series – 4th (2 wins)
    FIA Formula 1 World Championship (7 races)
    2008 GP2 Asia Series – CHAMPION (4 wins)
    GP2 Series – 4th (2 wins)
    Renault F1 Team Test Driver
    2007 Formula 3 Euroseries – CHAMPION (6 wins)

  26. Williamsın aradağı paralı pilot ise neden olmasın ortak.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Demek ki Renodan yine bir cacık olmayacak.İstikrar açısından heidfeldin kalması gerekiyordu ama kovdular.Petrov da tam alışmış adapte olmuşken birkaç cümlesi yüzünden şutlandı.Reno böyle leblebi gibi adam harcamaya alıştıysa bu raikkonen için kötü haberdir.(hisse almadıysa)
    Reno geçenlerde test yasağı yüzünden genç pilot yarıştırma riskine girmek istemediklerine dair açıklama yapmıştı.Bizler de sutil veya rubens mi olacak demiştik.Ama anlaşılan o ki reno 2012 yi tamamen test ve alışma sezonu olarak gözden çıkarmış.Hem raikkonen alışır hem grosjean alışır.Çünkü ikisi de faal değildi.Alt tarafı bir yıl daha boşa geçmiş olur.Ha bir ihtimal daha var:Kimi renodan hisse almış olabilir.Petrovun yerine, kendine sorun çıkarmayacak bir 2.pilot istemiş olabilir.Önümüzde bir şumi örneği zaten var.Rosberg orda burda Şumiyi yendim deyip duruyor aynısını petrovda yapıp sağda solda "kimiyi yendim" diyebilirdi.Kimi yeni sezonda petrovun gerisinde kalsa buna "2 yıl yarışmadı ama petrov faaldi ,alışma süreci" derdik ama grosjeanın gerisinde kalırsa ne diyeceğiz ben de bilmiyorum.
    Herneyse hayırlı olsun.

  28. Lotus Renault için hayırlı uğurlu olsun tabi benim için de Gp2 den beri bir dostum ile takip ettiğimiz pilot yeteneğine her zaman güvendik Şimdi başarılı olma zamanı Kubica dan sonra takım şuan da iyi bir yapılanmaya girdi başarılarını göreceklerdir. Her pilotun kariyerinin ilk başlangıcın dan itibaren destekleyen bir sponsoru vardır Tabi Pilot kaliteli ise Totalede teşekkürler.

  29. Grosjean da paralı pilot. Ayrıca patronun tanıdığı kontenjanından geliyor. 4 senedir GP2'de ama 2 sezon tam yarışamadı. Bu yüzden bir şeyler söylemek zor. Ne olursa olsun, Maldonado, Perez ve Petrovdan en fazla bir gömlek üstündür gibime geliyor, iki değil.

    Seneye özellikle takip edeceğim. Reno zamanı hakkında konuşmamak lazım. Hazırlıksızdı. En azından 2 tam sezon geçirmeden budur diyemeyiz. Petrov ikinci senesinin ardından oldukça iyi bir yerde şu an. Seneye yarışırsa daha da iyi olduğunu görürüz.

    Ancak GP2'de Hamilton gibi gerçekten farklı olan bir tek Hülkenberg'i görüyorum. Gerisi boş sanki. Öndeki pilotlar F1'e geçince şampiyon olanlar pek de şahane sayılmaz.

  30. Arkadaslar Williams'in hem Bruno'yu hem de Vitaly'yi yaristirabilecegi yonunde duyumlar var.Maldonado'ya yol gozukebilir

  31. Umarım bu sefer şansını daha iyi kullanır kıyaslayacak olursak Kimi her ne kadar şampiyon pilot olmuşta olsa Ralliden F1e geri dönüş yapacak Grosjean ise F1in bi alt sınıfından şampiyonluk yaşayarak gelicek Kimi'ye göre lastiklere ve araçlara daha bi aşina yabancılık çekmeyecek ama yinede F1 bu GP2ya benzemiyor bu kadar kolay geçişlerin yaşanmadığı bi alan (DRS sacmalığı dışında) hadi hayırlısı olsun. Ayrıca Senna'nın kabiliyeti olduğunuda düşünüyorum diğer yorumlara eşlik ederek Williams eğer Renaulttan ayrılan 2 pilottan birini secmek isterse bu Senna olmalı.

  32. Yetenikli oldugunu dusundugum bir pilot, Kimi' nin huyuna gidip ondan maksimum faydayi saglamaya calismali, oyle de yapacaktir. Hayirli olsun.

  33. Ençok biz Schumi severler bu habere sevindik sanırım.
    Ne çektik reno pilotlarından bu sene yaw.
    Kasaplardan kurtulmak iyi oldu.
    Ha birde Alonso sevinmiştir sanırım 😉

  34. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Tamamen f1'kedi fransız pilot boşluğunu doldurmak için yapılmış petrov yada sennadan hiçbir farkı olmayan politik bir karar.umarım beni şaşırtır

  35. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    dostum attığın linklerden 2. olanda harika bi iş yapmış grojean raikkoneni zorlıycak tahminimce

  36. salih yildiz avatarı

    Ama en azından daha yetenekli bir pilot, birde Total WRC olsun, F1 olsun zaten motorsporlarında olan bir kuruluş dolayısıyla kişiye özel bir yaklaşımları yok, onlar için yetenekli her pilot desteklenmesi gereken pilottur mantığı geçerli… Burada elbette ki onu tercih ettikleri için ve yıllardır destekledikleri için Totale bir teşekkür var sonuçta kendi milletine ait bir Kuruluş..

  37. Ferrari : Alonso-Massa bir şampiyon bir kendini kanıtlaması gereken pilot.

    Mclaren:Lewis-Button : iki şampiyon ama bir tanesi,son 2 seneyi telafi ettirmek isteyecek

    RBR : Vettel-Webber : bir şampiyon.bir tane ise henüz anlamadığım ama iyi bir pilot.

    Lotus : Kimi-Romain. herşey Kimi ye bağlı.O iyi olursa Romain de iyi olacaktır.

    Mercedes : Schumi-Nico : onlar içinde bu sene çok önemli.tamam yada devam senesi olabilir.başarılı olacaklardır.

    Şampiyonluk yarışının bu 5 takım arasında geçmesini bekliyorum.Zayıf halkalar Massa,Romain ve Webber olabilir.Burada lastikler öne çıkacak.

    Yinede Lotus dışarıda /geride kalsada 4 takımdan ve pilotlarından %80 eminim.Zayıf halkalar bakalım ne getirecek.

    ——————————————————————————————————————————————–

    İndia : Hulkenberg-Di Resta olması takım adına doğru karar olur diye düşünüyorum.

    Williams: Maldonado- ? : İstedikleri kadar yenilesinler yapılarını.Bir pilotunuz Maldonado ise bu takımdan tek kelime ile bir cacık olmaz.Benim Williams a yakıştırdığım pilotlar,Heikki-Sutil di.İşte o zaman birşeyden bahsedebilirdik.Diğer pilot ha Rubens olmuş ha Petrov.Bir ihtimal hala Sutil'in şansı var.Maldonado gibi vasat bir pilotun yanında kendi performansıda düşecektir.Heikki de hayatının hatasını yapmıştır.

    Sauber: Açıkçası bana iki pilotuda zevk vermiyor.Kamui komple bir pilot değil.Perez in ise çok abartıldığını düşünüyorum.

    STR: ?-? : Umarım bir pilot Jaime olur.Buemi mi? Vergne mi? Çokta fark yok aralarında.Jaime kesinlikle daha iyi bir takımı hakediyor.

    Caterham : Heikki-? : Değişen birşey olmayacak.Takım arkadaşı umarım Riccardo olur.Trulli'nin artık kerhen yarıştığını düşünüyorum.

    Marussia : Glock( Petrov) -Pic : yorumsuz.

    Hrt : Pedro- ? : .

    Yani pilot pazarında tek seçenek Sutil'in Williams'a gitmesi.Rubens'in emekli olması.Trulli'nin gönderilmesi ve Caterham'a Riccardo nun gelmesi.

    Belki Glock belkide Petrov a güle güle diyeceğiz f1 den.Her ne kadar Petrov un hatırları güzel olmasada ben yinede iyi bir koltuğu hakettiğini düşünüyorum.Ama bu Williams olmayacağına göre ( Sutil açıkta kalır) Marussia yada bavul toplama olur.

    Tek hata olarak belirttiğim gibi Williams.Heikki-Sutil ikilisi ile yarışsalar eminim çok başarılı olurlardı.

    ——————————————————————————————————————————————-

    Araç lansmanlarını büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.Kışın soğuğunda sisli puslu havasında birkaç tur atan ve sezon öncesi testlerde yeri göğü inleten ve bizi tüm gün internete bağımlı hale getiren canavarların sesini,görüntülerini….

    Son olarak Ferrari'den isteğim,iyi bir araç olmasının yanında….

    Umarım sonuç veren radikal,estetik ve agresif bir tasarım.F2007'nin rengi ve olursa siyah kanatlar.Olmassa beyaz da olur.Haydi Krom kırmızı seni bekliyorum.

    ve umarım belirttiğim 4(5) takımın zayıf halkasız bir şekilde mücadele ettiği 2007 2008 2010 tarzı bir sezon olması.

    2009-2011 gibi değil.

  38. Eric Bouiller Senna ve Petrov'a tesekkur edip gelecekte sans dilemis.Bruno'nun ucuncu pilot olacagi soyleniyordu bu cumleden ben takimla iliskilerinin kalmadigini anliyorum Williams simdi ikisi icinde opsiyon olabilir bildigim kadariyla Bruno'nun Petrov'dan da fazla sponsor getirisi var 15m Euro ile Petrov'un sponsor getirisini dusunursek Bruno'nun Maldonado anlasmasini fesh ettirmesi bile olasi gorunuyor

  39. En çok kim sevinmiştir acep? :)40

  40. ben zaten senin yorumu dun ilk okudugumda aynen bunu dusundum cunku Kimi aciklanmasi da aynen boyle oldu yorum + ertesi sabah =aciklama bundan sonra gride pilot getirmek istedigimiz de hep bu totemi uygulayalim 😀

  41. totem tuttu bak 😉

    hadi hayirli olsun, gozumuz aydin 🙂

  42. Allah'in sana geliyorummmmmmmm :D:D:D 2007 sonrasindan beri hayalini kurdugum nihayet bir sezon oncesi koltugumuzu kaptik tesekkurler Renault tesekkurler Total =)))))))))

  43. elvan dalton avatarı

    Adam açık açık Total'e teşekkür etmiş, siz iyi oldu paralı pilot gitti demişsiniz. Petrov paralı pilotta Grosjean değil mi.

  44. Hayırlı olsun.

  45. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Petrov'dan kurtulduk,Grosjean'a başarılar

  46. Umarım GP2'deki başarılı pilotajını sürdürebilir. Sağlam bir pilot olduğunu düşünüyorum. Nice uzun seneler Formula 1'de yarışmasını diliyorum.

    O başarılı pilotajdan örnekler vereyim, belki izlenmiştir ama olsun;
    http://www.youtube.com/watch?v=k71_9Rpm72M
    http://www.youtube.com/watch?v=2IN-lIf_62I
    http://www.youtube.com/watch?v=3hIJ-kceoN0

  47. Hayırlısı olsun

  48. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sonunda Kurtulduk Petrovdan..Ama Williamsada Gidebilir..Nede olsa parası var.

  49. salih yildiz avatarı

    Çok iyi oldu, en azından parası ile yarışan bir pilot olmayacak artık, gerçi petrov da iyiye gidiyodu ama , böylesi daha iyi.Fakat keşke Grosjean o 2009 da ki saç tipi ile yarışalar çıksaydı :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir