Red Bull, FOTA'dan Ayrılmasına Rağmen Harcama Kısıtlamalarına Uyacak

yazar:

kategori:

Ferrari, Red Bull ve Sauber takımları, kaynak kısıtlama anlaşmasındaki bazı sıkıntılar nedeniyle Formula 1 Takımlar Birliği’nden ayrıldıklarını duyurmuşlardı.

Horner “FOTA ilk kurulduğunda çok iyi şeyler yaptı. Harcamaları kontrol altında tutmaya odaklandı. Son aylarda ise daha az etkiliydi ve FOTA’nın sorumlu olduğu daha iyi ilerleme konusunda yara aldı.”

“Şu an için FOTA’dan ayrılma kararını aldık ve işlerin nasıl geliştiğini göreceğiz. Ancak zamanından beri FOTA’nın aksine kendi kaderimizin kontrolünde olacağımız için mutluyuz.” dedi.

Horner, konseptten ziyade Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nın doğasının Red Bull’u mutsuz ettiğini söyledi. Rakip takımlar bir çok kez Red Bull’un harcamalarda sınırı aştığında şüphe ettiler. Red Bull ise üreticilerin motor konusunda bir açık bulduklarını ve motor harcamalarını listeye dahil etmediklerinden şüphelendiklerini söyledi.

Horner “Bazı takımlar motor üreticilerine ait, bazıları bağımsız ve işlerin nasıl ilerlediğine, testlere, rüzgar tüneli saatlerine, personel kısıtlamasına bakarsanız oralarda iyi çalışabilirsiniz. Ancak dışarıda harcanan zamanla içerideki saatleri karşılaştırdığınızda bazı zorluklar ortaya çıkıyor.”

“Tüm takımlar harcamaların kontrolü konusunda istekliler ancak bunu nasıl yaptığınız önemli. Ve motoru bu listenin dışına çıkaramazsınız çünkü bazı takımlar motorlarını kendileri üretiyorlar. Bu yüzden şasiyi seçme yerine takımları bütün olarak incelemek lazım.” dedi.

Horner ayrıca kendilerine verilen 2 aylık süreç içerisinde kafalarına yatan değişiklikler olursa birliğe geri dönebileceklerini işaret etti.

 


Yorumlar

  1. 3 ün 1 ini alır o.

  2. Ne doyumsuz çocukmuş buda yavv:D

  3. autosort

    vettel 2012'de daha da başarılı olmaya odaklanıyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir