Webber: "Emeklilik İçin Yaş Değil Sonuçlar Önemli"

yazar:

kategori:

35 yaşındaki Avustralyalı pilot, yaz aylarında Red Bull ile anlaşmış ve 2012 için de takımda kalmıştı.

Ama artık emekliliğe yaklaşıp yaklaşmadığı sorusuna Webber: “Hayır. Bu doğru tutum değil. Doğrusu, bir sonraki yarışa %100 odaklanmaktır. Önemli olan sonuçlardır, yaş değil”

“İyi sonuçlar alamayan ve 21 yaşında işi bitmiş takım arkadaşlarım oldu. Burası, sonuç odaklı bir endüstri. İyi sonuçlar alamazsanız, üst düzeydeki takımlarda bulunamazsınız”

2010’da şampiyonluk mücadelesi verdikten sonra Webber, 2011’de takım arkadaşı Vettel’in gölgesinde kaldı ve sadece Brezilya’daki son yarışta zafere ulaşırken, şampiyon Vettel 11 defa kazandı.

Avustralyalı pilot, 2011’i geride bırakıp gelecek sene bunu telafi etme niyetinde.

Webber: “Henüz bataryalarımı şarj etmeye başlamadım. Bunu yapmaya tamamıyla hazırım. 2011 bana göre artık geride kaldı. Bu yüzden kısa zaman içinde ailemle zaman geçirip rahatlama ile şarja başlamak güzel olacak. Ama bunu uzun süre yapamayacağımı biliyorum”

“Tekrar yarışmak için sabırsızlanıyorum. 3-4 haftalık bir sınır var ki ondan sonra yerimde duramam. Gelecek senenin aracının nasıl olacağını görmeyi dört gözle bekliyorum. Bunun, Ferrari ve McLaren’e karşı nasıl ortaya çıkacağımızı görmek için sabırsızlanmamamız hata olurdu”

Brezilya’da Vettel’in yaşadığı sorunun da katkısı ile kazanmış olmasına rağmen Webber, yine de kış dönemine motivasyonu sağlam olarak girdiğini belirtti.

Webber: “Sezona güzel bir son oldu. Yarıştan bir gece önce Seb’in vites kutusunda sorun olması bir parça hayal kırıklığı yarattı; yarışta bir şeylerin olması büyük bir sürpriz değildi.”

“Kazanmak için orada hazır beklemelisiniz. Öyleydik de. Ardımıza baktığımızda sezonda, makul seivyede memnun olduğumuz birçok yarışta vardı”

“Bu doğrultuda motivasyonla sezonu bitirmek güzel. Gelecek sezona iyi bir şekilde başlamak için açım. Momentumun devam etmesi kesinlikle olumlu”


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    vites kutusu problemimi yoksa sana yapılan bir kıyakmı son yarış yarım elma gönül alma hesabı

    zaman değerleri tam tersini söylüyor ama..

    sevgili aborjin dostum bizi enayi yerine lütfen koyma komik oluyorsun

    horner efendi senide kendine benzetmiş habire pozisyonumuzu korumamız lazım deyip frenlerken..

    yazık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir