Vettel Başardıklarıyla Yetinmeyecek

yazar:

kategori:

Alman pilot, 15 sıralama birinciliği, 11 yarış galibiyeti ve 122 puan farkla şampiyon olmuştu.

Ama bu hafta sonu Milton Keynes’te bu başarıyı kutlarken Vettel, 2011’i unutup 2012’ye odaklanmaya başlamıştı bile.

Vettel: “Muhteşem bir sezon geçirdik. Bunun ne kadar özel bir şey olduğunu anlamak biraz zaman alıyor. Sıra dışı. Ardımıza baktığımızda her zaman büyük gurur duyacağımız bir sezon olacak.”

“Bu tip sezonlar her sene olmuyor. Ama şimdiden gelecek seneye odaklandık. Adrian (Newey) ve çocuklar, gelecek sene için aracı hazır etme adına sıkı bir şekilde çalışıyorlar; biz de önümüze bakıyoruz.”

Red Bull pilotu, 2011’in üzerine çıkmalarının zor olduğunu kabul etti ama Red Bull’un ileri yönde adımlar atabileceğine inandığını ifade etti.

Vettel: “Bu sezonun oldukça sorunsuz olduğunu söylemeniz gerek; belki de hatasızdı. Çünkü yine de ikinci bitirdiğimiz Brezilya hariç dayanıklılık sorunu yaşamadık. Onun haricinde araç açısından hiçbir şey ters gitmedi. Monza’da Mark (Webber) kaza nedeniyle, Abu Dhabi’de benimki lastik patlaması yüzündendi. Ama araç ve motor açısından, beklediğimizden daha iyiydi.”

“Her şey sınırlarda inşa edildi. Her alanda sınırları zorluyoruz. Bazen işlerde sorunlar çıkabiliyor ama bu sene her şey iyi bir şekilde çalıştı. Hedef, bunu sürdürmek. Gelecek sene araç biraz daha farklı olacak; devrim değil ama kurallar yine biraz değişti. Bu yüzden uyum sağlamalıyız. Şu anda aracı sonlandırma adına çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Ardından, gelecek senenin başında hepsini bir araya getirip nasıl çalıştığını göreceğiz”

“Umarım başından itibaren oldukça dayanıklı olur ama en önemli şey, aracın hızlı olması. Hızlı bir aracı dayanıklı hale getirmek, dayanıklı bir aracı hızlı yapmaktan daha kolay”

Bununla birlikte Alman pilot, büyük başarılar almasına rağmen bu durumun açlığına engel olmadığını ekledi.

Vettel: “Profesyonel olarak son bir iki sene çok başarılıydı ama ileriye bakıyoruz. Hiç kimsenin motivasyon eksikliği yaşadığını düşünmüyorum. Bu yüzden kendimize, ne yapıyoruz diye sormamıza gerek yok. Çünkü çok şey başardık zaten”

“24 yaşımda, hayatımın öne çıkan (senesi) olduğunu, bundan sonra ancak kötüye gidebileceğimi söylemek üzücüdür. Bir gün emekli olduğumda bile sabah kalkıp en iyi günün henüz gelmediğini düşünürüm.”


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    bakalım daha ne kadar bu balınız devam edecek şöyle orta sıralarda neler yapacağını görmek hepimizin ortak isteği..

    meşrubatçılarında kanatlarını kırarlar bir gün tıpkı atın bacağına kement attıkları gibi.

  2. ne doyumsuz veletsin sen yaw

  3. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Böyle bi zezonu anca rüyasında görür artık

  4. Hızlı bir aracı dayanıklı hale getirmek, dayanıklı bir aracı hızlı yapmaktan daha kolay" rbr nin sırrı budur 24 yaşında hayatının en iyi senesini yaşadı bir daha böyle süper bi sezon geçiremez yazık daha 10 küsür yıl f1 de yarışçan ve bölesine süper bir sezon geçiremicn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir