Perez: "Kazadan Sonra %100 İyileşmem Çok Zaman Aldı"

yazar:

kategori:

Sauber’in Meksikalı pilotu, Monako’da sıralamanın son seansında kaza geçirmişti. Perez, o hafta sonu daha fazla sürüş yapamamış, hatta sonraki etkinlikte de antrenmanların ardından yarışamamıştı.

Bu şekilde 2 yarış kaçırmış görünse de Perez, kazanın etkisinin daha uzun sürdüğünü, performansını etkilediğini ifade etti.

Çaylak sezonundan memnun kalıp kalmadığı sorusuna Perez: “Sahip olduğum hız açısından memnunum ama sonuçlar ve puanlar açısından mutlu değilim.”

“Ayrıca kazam yüzünden Kanada ve Monako yarışlarını kaçırdım ki aracım ve takımım oralarda çok iyi performanslar gösterdi. Araca geri döndükten sonra gerçekten %100’e ulaşmam yine de birkaç yarış sürdü”

“Ama F1’deki genel performansım bağlamında, çaylak sezonumdan memnun olabilirim diye düşünüyorum”

Meksikalı pilot, tam olarak iyileşmesinin çok uzun sürmesine şaşırdığını dile getirdi.

Perez: “Fiziksel olarak beklemem gerekiyordu. Kolay olmadı ama önemliydi. Kanada’da serbest antrenman için araca geri döndüğümde, yüzleştiğim zorlukları fark ettim. Sersem gibiydim; bu yüzden sürmem imkânsızdı”

“İki hafta sonra Valensiya’da kendimi çok daha iyi hissettim ve sürebildim. Silverstone’da yine daha iyiydi ve Nürburgring’de de. Ama ancak Budapeşte’de kendimi tam olarak atlatmış hissettim”

“Çok sert bir darbeydi ve fiziksel olarak sarsıntıdan sonra kendini tam anlamıyla iyi hissetmek için zamana ihtiyaç olduğunu anladım. Zihinsel olarak da şok etkisi vardı. Meksika’da evime dönmenin çok yardımı oldu. Tekrar yarışlara hazırlanma adına yapılan bütün çalışmalar önemliydi.”


Yorumlar

  1. aynen öyle. ben şu jet canopy zımbırtılarının gelmesini istiyorum. açık lastik yarışlarında bir dönüm noktası olacaklar.

  2. Kolay değil… Belki 1994 yılında yarışsaydı tüm Formula 1 kariyeri biterdi. İyi ki arabalar daha dayanıklı artık, kokpit kenarları daha yüksek ve HANS var. Perez gibi gelecek vaat eden pilotlar koruma altında, en azından F1'de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir