HRT de Renault Motoruna Geçişi Planlıyor Olabilir

yazar:

kategori:

Geçen ayın sonlarında çıkan haberlerde, zor zamanlar geçiren takımın Köln merkezli şirket ile birlikte çalışmalara başlayacağı söylenmişti.

Toyota’nın Köln’de bulunan eski takımı BBC’ye göre artık Lotus/Caterham’ın başında bulunan Tony Fernandes ve Mike Gascoyne’ye ait. 

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2012 FIA Katılımcı Listesi’nde HRT’nin motor bölümü boş olarak verilmişti.

Almanya’nın Speed Week dergisi, Lotus/Caterham ile olan bağlantısı nedeniyle HRT’nin de Renault motoruna geçebileceğini iddia etti. 

Bu sene HRT’nin dışında Williams ve Virgin de Cosworth motoru kullandı ancak seneye Williams da Renault motoru kullanacak. HRT de Renault’a geçerse Renault 5 müşteriye sahip olacak, Cosworth ise sadece Marussia ile yoluna devam edecek.

 


Yorumlar

  1. zamanında yaptılar .önce siz f.alans ya güzel bir araç yapında böyle yaz . 2008 den beri sürünyor ferrari

  2. Sanki belediye dağıtıyor 🙂

  3. Alakası yok dostum neden dersen Motorun şeklinin ve tasarım konisinin bun da bir çok etkeni var Renault Mercedes Ferrari Motorlarının bloklarına tasarımlarına bir bak hepside bir birinden farklıdır. Redbulun Renault Motorunu seçmesin deki en büyük neden Neveyin motorun daha az soğutmaya ihtiyaç duyduğunu bilmesidir Taki bu da Williams Renault dan gelen bir tecrübe. Kullanabilirlik ve dayanıklılık Şasi ile motorun uyumlu çalışması ve de Motorun dayanıklı olması Piston Krank mili Buji dökümler ve blok.

    Torka gelince bunun bir çok nedeni var Motorun yerleştirme biçime aktarma organlarının tasarımı her etken torku etkiler. Doğrudur Renault motoru çekişte harikadır. Son hıza çabuk çıkması ise senin dediğin gibi tork ile alakalı değildir Start düzlüğündeki performansta yaklaşık 6000'den 12000 devire çıkarken önemli bir faktördür. Tabii bu sadece devir miktarıyla değil fırlamayı etkileyen güç eğrisinin şekliyle de ilgili. Ayrıca V8 motorlarının azami güce çok yakın olduğunu da hatırlatırsak, Renault'nun V8'i, yüksek bir güç eğrisi, güvenirlik, düşük yakıt tüketimi ve düşük soğutma gereksinimlerinin avantajıyla, kesinlikle en iyi motorlardan birisidir.

    Redbulun Monzada kazanmasının nedeni viraj çıkışları demişin Monza pistinin genel yapısına baktığımız da Motor pisti ve düzlük pisti olduğunu görürüz Torkun pek bir etkisi yoktur Bg konuşur Monzada. Monzada kazanmasının en büyük nedeni Renault un Monifold contasın da yaptığı değişiklik ve Monza öncesi Dyno testlerin de 3000 km yol kat etmesi ve Rb7 dinin sıkı bir paket olması. Daha kısa vites aralıklarını seçmesi deseydin haklılık payı verebilirdim.

    Renault motoru biraz daha zorlanırsa yarış dışı kalmalara sebep verebilir demişsin neye göre söyledin bunu gerçekten de anlamadım ? Monzada Bruno Sennanın start finiş düzlüğün de 348 km yi gördüğünü unutmamak gerek. Neveyin Sepeed leri düşük tutmasın daki neden tamamen yapılan setup ayarları ve arabanın karakteristik özelliklerinden kaynaklanıyor. 2011 İspanya yarışın da Renault motorunun nasıl baskıya cevap verdiğini de gördük.

  4. az yakıt tüketmesi ve az soğutmaya ihtiyaç duyması daha az güç ürettiğinden. Kullanılabilirlik ve dayanıklılık konusu paketleme ile alakalı. Bence tek güçlü olduğu yer torkunun yüksek olması ve son hıza çabuk çıkması ki bunda diferansiyel ve şanzımanın önemi büyük. Monza'da redbull'un kazanmasının bir sebebi de bu, viraj çıkışlarında çabucak maksimum hıza ulaşması. Ama reno motoru biraz daha zorlanırsa yarış dışı kalmalara sebep verebilir, bu yüzden Newey son hızları hep düşük tuttu ve kers kullanımını azalttırdı.

  5. 4-5 takımken şimdi 1 takıma inmesi gerçekten üzücü bir durum.umarım 2014 te düper bir motor üretirler.tabii bu motor dondurma kuralı kalkmadığı sürece asıl güçlerini hiç bir zaman göremeyeceğiz.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Önce Adam Gibi Araç Yapın 🙂

  7. Egzantrik zincirli mi, kayışlı mı? Zaten az yakıyormuş, bi de tüp attırsak.. 'We are the champions' yüklü mü geliyor acaba? Mais'te tanıdığı olan varsa biz de isteyek..

  8. Beleşmi dağıtıyorlar ne yapıyorlar gerçekten de anlamıyorum 🙂 Şaka bir yana Renault Motoru gerçektende dediğim kadar harika bir motor. Rakiplerine oranla daha az yakıt tüketmesi, Rakiplerine oranla daha az soğutmaya ihtiyaç duyması, Rakiplerine oranla daha dayanıklı ve kullanılabilirliği kolay olması,Çekiş olarak demeye gerek yok zaten her zaman çekişte harikadır. Bg olarak ise Monza ve Spada güzel bir cevap verdiğimizi düşünüyorum. Tororosa söylentilerinden sonra şimdi de Hrt çıktı bakalım neler olacak Fia bunu nasıl karşılayacak Formula Renault 3.5 olmaya doğru gidiyor F1 🙂

  9. bir kaç sene öncesine kadar kötülenen hatta kullandıkları takımlar tarafından diğer motorlara nazaran çok güçsüz olduğu söylenen motora ne olduda bukadar talep arttı.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    ne motormuş arkadaş.

  11. Muammer UYAR avatarı

    Ne Renault motoruymuş arkadaş? Her Renault motoru takan kendini Redbull olacam mı sanıyo acaba?

  12. Zamanında DFV ile toz yutturan Cosworth şimdi ne hale geldi. 2014'te turbo motorlar son şansları. Başarılı olacaklarını düşünüyorum, tabi motor verecek takım bulurlarsa…

  13. cosworth hayal kırıklığıydı gerçektende

  14. elvan dalton avatarı

    Reno motoruna bak hele. Biraz daha zorlasalar tek tedarikçi olacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir