Lotus-Renault: "Raikkonen'in Zamana İhtiyacı Olacak"

yazar:

kategori:

Özellikle Michael Schumacher’in geri dönüşünde yaşadığı sıkıntıların ardından Renault/Lotus, Raikkonen’e yeterince zaman vereceklerini belirtti.

Group Lotus CEO’su Dany Bahar “2 sene ayrı kalan bir sürücüden geri dönüp lastiklere ve kurallara ilk gün alışmasını bekleyemezsiniz. Bu yüzden zamana ihtiyacı olacak.”

“Ancak bu 3 gün mü, 6 yarış mı ya da 20 yarış mı sürecek göreceğiz. Önemli olan performans eğiliminin nasıl olacağı. Eğer her zaman gelişiyorsa ona zaman vereceğiz.” 

“Kimi sakin birisi ve olgunlaştı. Artık genç bir sürücü değil. Ne yaptığını biliyor, insanların ondan neler beklediğini biliyor ve Mclaren’de olduğundan daha ciddi bir durumda.”

“Çok iyi ve çok temiz birisi olduğunu düşünüyorum. Ona çok saygımız var ve bu yüzden şu anda bizimle. Son 10 yılda F1’de çok olgunlaştı, artık olgun birisi ve F1’e dönüşünün kolay olmayacağını, gelişmesi gerektiğini biliyor.”

“Ancak Sauber ya da Mclaren’deki çocuk değil. Onlar farklı zamanlardı. Artık performans göstermek zorunda ve bunun farkında.” 

“Kimi, Kimi’dir. O Formula 1 dünya şampiyonu. Normal bir sürücüden daha fazla değeri hak ediyor çünkü o Kimi Raikkonen” 

“Herkes bunu takdir ediyor ancak bu takım Ferrari değil ve şu an için dünya şampiyonu olabilecek bir aracımız yok bu yüzden her zaman bu tarafı da görmek lazım. Belki bizim takımımız ya da bu alanda bir başka takım bu tür maaşı ödeyemez.”

“Kimi bunu fark etti ancak o asla kendisini değeri altında satmaz. Bu konuda çok güçlü karaktere sahip. Performansına göre değer alıyor ancak bakalım pist üstünde nasıl performans gösterecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Herkes bunu takdir ediyor ancak bu takım Ferrari değil ve şu an için dünya şampiyonu olabilecek bir aracımız yok bu yüzden her zaman bu tarafı da görmek lazım. Belki bizim takımımız ya da bu alanda bir başka takım bu tür maaşı ödeyemez."

    Adam diyor ki biz ferrari kadar büyük bir takım değiliz ve aracımız şampiyon olacak bir araç değil,ayrıca büyük kaynaklara sahipte değiliz kimi yede hatırı sayılır bir ücret verdik yani eğer kimi bize istediğimizi veremezse vay haline diyor:D

  2. ozaman kapıyı gösterirler kardeş bu kimi bile olsa

  3. bir copy/paste da benden.

    "Kimi sakin birisi ve olgunlaştı. Artık genç bir sürücü değil. Ne yaptığını biliyor, insanların ondan neler beklediğini biliyor ve Mclaren'de olduğundan daha ciddi bir durumda."

    kötü demeç hemde Kimster'in sevmeyeceği tarzda.
    demek istediği;
    -Kimi artık sakin biri olmalısın.
    -Artık olgunlaşmış olman lazım.
    -Artık genç değilsin.
    -Ne yaptığını biliyor olman lazım.
    -McLaren'de Ron Dennis vardı. Burada ise o kapasitede bir yönetici yok. Yani durum her an ciddileşebilir.

    Bu tarz subliminal mesajlar işe yaramaz.

  4.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    ne yani bu adam mc yıllarında dalgamı geçti ciddi derken..

    ayrıca sevgili ıce man gülmeyide biliyormuş hep o cool vaziyetlerdeki pozları basına verirken

    bence zamana değil yedek motorlara ihtiyacı olacak mc yıllarından acı hatıralar

  5. alıntı yaptıgın sözü ctrl+c yapmış senin yazdıklarını yazacaktım tesadüfün de bu kadarı 🙂
    benim dikkatimi çeken diger bi nokta ise röportajın başında kimi'nin kariyerinden bahsedersen hiç ferrari lafının geçmemesi oldu.sonradan ferrari'ye bağlamış ama yine de ilginç geldi. mesela şu 2 cümle:

    Ne yaptığını biliyor, insanların ondan neler beklediğini biliyor ve Mclaren'de olduğundan daha ciddi bir durumda."
    Ancak Sauber ya da Mclaren'deki çocuk değil.

    not:crtl+c ctrl+v yapmasam içimde kalacaktı 🙂

  6. Raikkonen'in Zamana İhtiyacı olacak gerçekten de takım Raikkonen ile değil de başka bir pilot ile anlaşsaydı onun da zamana ihtiyacı olacak dı. Kubica dönmüş olsaydı bile onun Raikkonen den daha fazla zamana ve eski performansına kavuşmasına daha fazla zaman alacaktı. LRGP'nin 2011 den sonra en iyi ikilisi umarım başarılı olurlar Bütün bir ekip olarak.

  7. Eğer her zaman gelişiyorsa ona zaman vereceğiz

    "Her zaman gelişiyorsa" diyor. Ya gelişmezse?

  8. LRGP harika bir pilot dizilimine sahip oldu ancak 2009'dan beri iki pilotu da yarismiyor umarim ikisi de cabuk alisir araca ve kurallara

  9. Kimi, Kimi'dir. O Formula 1 dünya şampiyonu. Normal bir sürücüden daha fazla değeri hak ediyor çünkü o Kimi Raikkonen

    Amigo lafı gibi 🙂

    Kimi bunu fark etti ancak o asla kendisini değeri altında satmaz. Bu konuda çok güçlü karaktere sahip. Performansına göre değer alıyor ancak bakalım pist üstünde nasıl performans gösterecek.

    Burayı anlamadım. Aldığı puana göre mi yoksa takım arkadaşına açtığı farka göre mi para alıyor? Aklım başka yerlere gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir