Senna: "Lotus Her Zaman Kalbimde Olacak"

yazar:

kategori:

Norwich Advertiser’a konuşan Senna: “Dürüst olmak gerekirse oldukça heyecan verici oldu. Demem o ki; Formula 1’de gerçek bir şans yakalamak… Bu adamlar bana, geçen seneki konumuna göre çok daha iyi bir yer şansı verdi; hatta Temmuz ayına göre bile.”

“Neler yapabileceğimi kanıtlama adına bana büyük bir şans verdiler ve birkaç yerde çok rekabetçiydim. Bu yüzden rekabetçi bir araç içinde, Formula 1’de sonuç alabileceğimi bilmek güzel. Gelecek seneyi de dört gözle bekliyorum.”

Brezilyalı pilot, Lotus Renault’da 3. pilot görevine de hayır demiyor.

Senna: “Üçüncü pilot olmakla, bu sene bazılarının Cuma günü sürüş yapma şansı elde etmelerine benzer bir durum oluşacak.”

“O şekilde aktif ve takımla birlikte olabiliyorsunuz. Doğru takımla olmalı. Ama bu da bir seçenek.”

Lotus Renault GP Patronu Eric Boullier, Senna’nın 3. pilot için aday olduğunu teyit etti.

Boullier: “Eğer başka bir yerde sürüş şansı bulamazsa Bruno, bir ihtimal olabilir.”

Senna, Formula 1’de ilk olarak 2010 sezonunda Bahreyn’de HRT ile yarışmıştı. 2011’in ortasında Nick Heidfeld’in takımdan uzaklaştırılmasından sonra da Renault koltuğuna geçmişti.

Belçika’daki ilk sıralama seansında 7. olan Brezilyalı pilot, ilk virajda neden olduğu kaza sonrasında yarışı 13. tamamlamıştı.

Senna, daha sonra İtalya GP’de 2. puan almıştı.

Renault’da koltuğunu kaybeden diğer isim ise takım arkadaşı Vitaly Petrov’du.

Yakın geleceği sorulan Senna: “Henüz bilmiyorum. Gelecek sezon için hâlâ çalışıyorum ama dediğim gibi, geçen sene aynı zamana göre çok daha iyi görünüyor. Umarım iyi haberler alırız. Neler olacağını söylemek zor ama Lotus her zaman kalbimde olacak.”

“Harika bir marka ve efsanesi, insanlar için her zaman ilham kaynağıdır”

2011 sezonundan kendisi adına en çok öne çıkanın ne olduğu sorusuna Senna: “Öne çıkan? Belçika GP iyiydi. Monza, ilk puanımı almam nedeniyle güzeldi. Singapur, takım arkadaşıma kıyasla performansım açısından iyiydi. Ve Brezilya’da sıralamada yumruğumuzu vurduk; inanılmazdı. Sanırım iyi bir hız gösterdik”

 


Yorumlar

  1. Aynı şeyi Schumacher, Ferrari hakkında söylediğinde çok anlamlı bir söylemdi. Senna Lotus hakkında söyleyince ise saçmalık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir