Webber: "2012'de Lastik Sorunum Olmayacak"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, 2011 sezonunun başlarında Pirelli lastiklerine alışmakta gecikince takım arkadaşı Sebastian Vettel’in gerisinde kaldı ve şampiyon pilot galibiyetler alırken, kendisi gerilerde kaldı.

Webber, Abu Dhabi’de ve Brezilya’da gelişmiş Pirelli lastikleriyle kendini daha rahat hissettiğini belirtti.

Yeni lastiklerle ilgili ilk izlenimi sorulan Webber: “Abu Dhabi ve Brezilya’da bu lastikleri kullandığımda, kendimi onlarla çok rahat hissettim.”

“Pirelli, 2012 için bazı gelişimleri göz önüne alarak listede birçok lastik bulundurmakla iyi bir iş yaptı. Benim ve takımım adına ümit vericiydi.”

Red Bull pilotu, 2011’in ikinci yarısındaki momentumunu 2012 başlangıcına taşımak istiyor.

Webber: “Daha sorunsuz hafta sonları geçirdik; çoğu antrenman seansında rekabetçiydik ve KERS çalışırken başlangıç yaptık”

“Ve daha az pitstop yapmam gerekiyordu. Önceden (daha fazla pitstop yapınca), daha çok (pistte) yarışıyordum ki bunlar risksiz olmuyor. Ama sezon ilerledikçe herkesle aynı stratejideydim”

“Özellikle Cumartesi günleri büyük fark yaratabilecek küçük ayrıntıları belirlemede neler yapabileceğimiz konusunda takım ve benim adıma iyi bir öğrenme süreci oldu”

Webber ayrıca, takımların lastikleri daha iyi anlamaları ile sezonun son bölümlerinde daha sakin yarışların ortaya çıkmaya başladığını ekledi.

Senenin ilk yarısında pilotlar düzenli olarak lastiklerdeki aşınmalardan sorun yaşıyorlardı ama sezon ilerledikçe durum değişti.

Webber: “En büyük şey, takımların ve pilotların lastiklerle ilgili durumun üstesinden gelmesiydi. Herkes için öğrenme dönemiydi ve bunu yarışarak gördük”

“Sene sonunda (yarışlar) yumuşadı. Çünkü herkes artık lastikleri daha iyi anlamıştı.”


Yorumlar

  1. logoyu nasıl saklayacak yarışırken

  2. Gidip gizli gizli Bridgestone lastikleriyle yarışacan dimi… Çakal seni 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir