Lotus Renault'nun 3 Sene İçerisindeki Hedefi Şampiyonluk Mücadelesi

yazar:

kategori:

Gelecek sene Lotus olacak olan Renault takımının şampiyonlukları bulunuyor ancak son senelerde takım bir çok değişikliğe gitti ve bu yapısından uzakta kaldı.

Boullier “Kendimize söz verdiğimiz dördüncülüğü kazanmaya kararlıyız. 3 sene içerisinde hedefimiz zirvedeki takımlardan birisi olmak. Bu da düzenli olarak kazanmaya başlayıp şampiyonluk mücadelesi verme anlamına geliyor.” dedi.

Takım 2011 sezonuna umut veren bir başlangıç yapmış ve ilk 2 yarışta 2 podyum kazanmıştı. Ancak sezon ilerledikçe takım gelişme çalışmalarında geride kaldı ve sezonu 5. sırada tamamladı.

 


Yorumlar

  1. except the fact that, Renault kütle amortisörünü 2005 brezilyada tanıttı. Sezon neredeyse bitmişti

  2. neden? bence şampiyon olmuş bir takım ve asıl kökenlerinde o maya hakim…

  3. rocco junior avatarı

    İmkansız olmasa bile çok zor.Eric Boullier bende pek inandırıcı bir yönetici profili uyandırmıyor.Geçen sezon yine abartılı hedefler koydu ve söylediklerini yapamadı.2014te köklü kural değişikliklerine kadar ben ufak adımlar dışında büyük bir şey beklemiyorum.Kubica gibi bir pilot kazasından ötürü kaybedildi,bazı mühendisler takım değiştirdi,yönetim vs pekçok şey değişti takımın ismine kadar.Önden çıkışlı egzoz cesur ama geleceği olmayan bir sistemdi rafa kalktı.Şimdi sezon içi gelişime baktığımızda bence Renault önündeki ekipleri geçeceğine ihtimal vermiyorum en azından 2012 için.2013te belki 4.lük savaşı olabilir ve yine radikal değişmelerin yaşanacağı 2014te motor avantajı ile birşeyler yapabilirler.Bu sezon Renault motordan çok kazandı mesela.Herhalde Boullier buna güvenerek şampiyonluktan bahsetti.Kuralları iyi yorumlarsa o sezon kazanan takım peşi sıra 2-3 sezon daha güçlü olacaktır.Neyse özetlemek gerekirse ben şu an lider 3-4 takımın oturduklarını ve dengelerinin bir süre daha değişmelerinin zor olduğuna inanıyorum.Çok ekstra şeyler yapmalı Renault

  4. f1 de imkansıza yer yok… insan kafaya koyduğu şeyi yapabilir… renaultda bunu kafaya koymuşsa neden olmasın ? 🙂

  5. Her şey olabilir.

    Reno kütle amortisörü ile zamanında çok iyi işler yaptı. 2 sen şampiyon oldular.

    Brawn GP çift katmanlı difüzör sayesinde şampiyon oldu.

    Mclaren F-kanal sayesinde şampiyon olmalıydı ki buna yanıt egzoz beslemeli difüzör ile geldi.

    Reno da bu sene önden çıkışlı egzoz ile çok iyi işler yapabilirdi çalışsaydı.

    Dikkat edin, her sene bambaşka bir yenilik çıkıyor. Böyle bir ar-ge çalışması başka yerde bu kadar yaratıcı olmaz. Bu da F1'in farkı.

  6. Neye göre imkansız Redbull 2005 de geldinde Şampion olmalari imkansiz ama 2009 ortasından beri silip süpürdüler ortalığı bende Mercedes Schumi ve Ferrariyi destekliyiorum Ama formula 1 de İmkansız diye bişey yoktur.

  7. Serdar Demir avatarı

    mercedesi geçip 4. olmaları nerdeyse imkansız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir