Fernandes: "F1 Kendini Daha İyi Tanıtmalı"

yazar:

kategori:

Formula 1 takvimi son dönemde daha çok Avrupa dışına yöneldi ve Bernie Ecclestone bir açıklamasında, Avrupa’da sadece 5 yarışın kalacağına işaret etti.

Takvime 2005 senesinde büyük coşku ile girmemize rağmen Türkiye, 2011 sonunda anlaşmamızın bitmesi ile programdan çıkmıştı.

Bu bağlamda Fernandes, farklı bir yaklaşımın gerekli olduğunu düşünüyor.

Fernandes: “Yeni ülkelere sunulduğunda sporu basit tutmamız gerekiyor. Motor sporları -özellikle F1- karmaşıktır. Ama daha anlaşılabilir hale gelmesi, yeni ülkelerin iştirakini kolaylaştıracaktır.”

“F1’i Hindistan’a ilk defa götürüp de oradakilere, Monza’daki muazzam bilgiye sahip tifoziler gibi davranamazsınız. İtalya’nın 90 senelik geçmişi var; Hindistan ise tamamıyla yeni. Kriket, sporu basit ve ulaşılabilir hale getirdiklerinde patladı: İlk başta bir günlük oyundu, şimdi Twenty20 düzeni var”

“Ayrıca takımların ve pilotların, ziyaret ettiği ülkelerde daha fazla zaman harcamaları gerektiğini düşünüyorum”

“Müzik endüstrisindeyken, bir artistin ülkeye getirilmesinin üstüne yoktu. Spora temas etmek ve onu hissetmek önemli. F1’in ‘senede bir defa yapılıp giden’ fikrinde uzaklaşmak gerek. Sadece bu kadar olmamalı”

“Etkinliğin daha iyi tanıtılması, daha fazla görüntüler olması, daha fazla televizyon programları yapılması gerek; aynı zamanda etkinlikle ilgili daha fazla muhabir olmalı, sezonun geri kalanı için daha fazla tanıtım yapılmalı”

Fernandes, büyük tanıtım çalışmalarının futbolda işe yaradığını ifade etti.

Fernandes: “Futbol, Sky ve diğer birkaç televizyon kanalının sıkı tanıtımları sayesinde yeni pazarlarda patladı ve gerçekten büyüdü. Bundan ders çıkarılabilir”


Yorumlar

  1. Ben,formula 1 in Avrupa da kalmasından yanayım.Yeni pazarlar iyi ama hep Asya ülkelerine yönelik olursa Avrupa elden gidiyor,yapılan pistlerin hepsi Avrupa'daki pistlerden daha kötü vaziyette…
    İnsanların alıştığı pistleri elden çıkarmakla f1i sevdiremez ler… madem yeni pazarlara bu kadar açıksınız Norveç,Finlandiya,Bulgaristan,Portekiz de yarışlar yapın San Marino pistinde yeniden yarışlar yapılsın veya Fransa'da bu takımlar için de iyi olacaktır fabrikalarının çoğu Avrupa da pilotların çoğu Avrupalı… f1in kendini tanıtmasına da gerek yok,Avrupa da zaten çok tanınan bir spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir