Alguersuari Koltuğunu Kaybettiğine Şaşırdı

yazar:

kategori:

21 yaşındaki İspanyol pilot, Red Bull’un danışmanı Helmut Marko ve Toro Rosso takım patronu Franz Tost ile geçen hafta görüştüklerini ve görüşmenin ardından takımda kalacağına inandığını belirtiyor.

“Bir hafta önce Helmut Marko ve Franz Tost ile görüştüm ve bana benimle 2012 için planları olduğunu söylediler. Buna istekli görünüyorlardı ve bana o güveni verdiler. Pazartesi günü bir sponsor etkinliği için Madrid’e gelmemi söylediler.”

“2009’da daha 19 yaşını 3 ay geçmişken benimle anlaştıklarında çılgın olduklarını düşünmüştüm. Daha önce Formula 1 aracıyla tur atmamıştım bile. Bugünkü haberler ise sportif kariyerimdeki harika günlerin ardından bir yanlış anlaşılma gibi görünüyor bana.”

“Red Bull 15 yaşımdan beri bana her olanağı sağladı. Onlarla birlikte çalıştım ve artık iyi bir F1 pilotuyum. Yedi yıl boyunca dünyadaki en iyi kaynaklara sahip olan en iyi takımda olma ayrıcalığını yaşadım.”

“Olanları bir trajedi olarak görmüyorum çünkü gelecek için planlarım çok. Şaşkınlığım birkaç saat sürdü, Ailemle konuşmam gerekti. Sonrasında hayatın fırsatlarla dolu olduğunun farkına vardım.”


Yorumlar

  1. elvan dalton avatarı

    Bourdais'nin yerine Jaime geldiğinde cidden şaşırmıştım ve üzülmüştüm. Gözlüklerinden mi bilmem ama Bourdais bana sempatik gelirdi. Ama geçen zaman Jaime'nin o koltuğa boşuna oturmadığını gösterdi. Nasıl bir mantık hem genç hem yarış tecrübesi olan bi pilotu gönderir anlamıyorum. Geçmiş olsun kardeşim. Takım bulamazsan gel bizim gassarayın süperlig formula aracını kullan kıyamam sana.

  2. RedBull seneye Webber in yerine adam atamak istemiş olabilir ki bu atamaların arasında Alguersuari olmaya bilir.RedBull , Vettel in yerine dahi hazırlık yapacak kadar güçlü bir zemin ve kaynaklara sahip takımdır ki ona dahi göz dağı vermek istemiş olabilirler.Anlaşma masasına herkes elindekilerini koyuyor ve elinde çok malzemesi olan daha çok kazanıyor.Vettel bir anda çok kazanan pilot halinede gelebilir,RBR hegemonyasındaki birisi olarakda masadan kalkabilir.Aradaki farkı aracına harcayan RBR bir şampiyonluk daha koparabilir.
    Sezon sonuna doğru hızlanmış STR aracından istedikleri verimi alamayan yönetim bileti pilotlarına kesmişde olabilir.Hızları fena olmamakla birlikte başarı daha gerilerdeydi.

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bizde şaşırdık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir