Vergne: "Ricciardo Avantajlı Ama Çabuk Öğrenirim"

yazar:

kategori:

Fransız pilot, Toro Rosso’nun Çarşamba günkü açıklamasının ardından Faenza kökenli takımda yarışma şansı yakaladı.

Takım arkadaşı Ricciardo, 2011’de yarım sezon HRT ile yarışmış olması nedeniyle 2012’ye cebinde tecrübe ile giriyor ve Vergne, Formula 1 kariyerinin başlangıcı için gerçekçi düşünüyor.

Vergne: “Formula 1’de sadece bir takım arkadaşınız olur. Bu yüzden bundan en iyisini çıkarmanız, takım için mümkün olan en iyi işi yapmanız gerekir”

“Benzer sürüş stillerimiz var ve iyi anlaşıyoruz. Gelecek sene bizim adımıza bu, olumlu bir etken”

“Dan (Ricciardo), bu sene 11 yarış yapmış olması nedeniyle bana karşı biraz avantajlı olabilir ama işlerin nasıl gelişeceğini bekleyip görelim: Yarışlar başlamadan önce hepimizin önünde kış testleri var”

“Öğrenecek çok şeyimin olduğunu biliyorum. Bu yüzden, umarım bunu çok kısa zamanda yapabilirim. Çok zor olacağının bilincindeyim. Ama genel olarak çok kısa zamanda öğrendiğimi ve uyum sağladığımı da biliyorum. Şimdiye kadar yarıştığım bütün serilerde bu böyle oldu. Formula 1 farklı; geri kalan her şeyden daha çetin ama kendime güveniyorum”

Vergne, F1’e alışma adına Red Bull’un simülatöründe bazı çalışmalar yapmıştı. Fransız pilot, Noel tatili sonrasında da Toro Rosso’nun Faenza’daki fabrikasında zaman geçirmeyi planlıyor.

Vergne: “Aklımda oldukça fazla soru var. Bu yüzden İtalya’ya gidip, tekrar direksiyona geçmeden önce her şeyi sakin bir şekilde görüşmem iyi olacak.”


Yorumlar

  1. markonun yerine olsaydım ben de jaima ve buemiyi takımdan kovardım ikisinde de bi vettel kapasite yok yarıştıkları sezonlarda bu adamda iş var denilebilecek bi icraatları yok riccardo geçen yıl renault dünya serisinde çaylak yılında 2. oldu vergne bu sene abu dabi testlerinde beni çok etkiledi ikiside bu şansı sonuna kadar hak etti bu ikili mücadeleden galip çıkan mark webberin koltuğunu kapar kanımca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir