Resmi: Hulkenberg Sutil'in Koltuğunu Kaptı

yazar:

kategori:

2011 sezonunda takımın yedek pilotluk görevini üstlenen Hulkenberg’in yarış koltuğuna geçmesiyle uzun süredir takımdan ayrılacağı düşünülen Alman pilot Adrian Sutil koltuksuz kalmış oldu.

Hulkenberg, takımda kalmaktan ve yeniden yarışma şansı elde edecek olmaktan çok memnun olduğunu söylerken, 2012 için fazlasıyla motive olduğunu ve kendisine inanarak bu şansı verenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Takımın yaptığı açıklama Di Resta’nın da gelecek sezon takımda kalacağını gösteriyor. Di Resta da Force India’da geçireceği ikinci sezon için sabırsızlandığını ve 2012’de gelişim kaydedeip zirvedeki takımları zorlama şanslarının olduğunu belirtti.

Takım patronu Vijay Mallya ise her iki pilotun da performansları ile bu fırsatı ne kadar hak ettiklerini çok kez kanıtladıklarını dile getirdi.

“Paul çaylak sezonunda padoktaki herkesin gözüne takılan bir pilot oldu. Hızı ve olgunluğu ona inanmakta haklı olduğumuzu gösteriyor. Gelecek yıl onunla çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

“Nico’yu 2010 sezonu sonunda yükselen bir yıldız olarak görmüştük ve bu sezon onu değerlendirmek istedik. Otomobille çok fazla zaman geçirememiş olsa da, 2012 için yarış koltuğunu ne kadar hak ettiği konusunda bizi ikna etti”

Mallya son olarak da Adrian Sutil’e 2007 yılından bu yana takıma sağladığı katkı için teşekkür etti.

“Yeni pilot dizilimimiz gösteriyor ki, spora girdiğimiz günden beri bizimle olan Adrian sutil’e elveda demek zorundayız. Geride kalan dört sezonda bizim başarımızın önemli bir parçası oldu. Ona iyi bir gelecek diliyoruz.”


Yorumlar

  1. maldonado gitmeli sutil ve bariçello

  2. sutil bu yıl kariyerinin doruk noktasındaydı

  3. Sutil cok kibirli bir sekilde Force India`ya muhtac olmadigini hatta diger takimlarla gorustugunu acikladi defalarca, Mallya`da kapinin onune koydu, eger koltuksuz kalirsa sirf kibirinden bosta kalacak, boyle insanlari sevmedigim icinde umrumda olmayacak acikcasi..

  4. sutilci değilim ama sutilin daha hızlı olduğunu düşünüyorum o çok yetenekli bir pilot force india kaybetti…

  5. Str nin yaptığı bence çok aptalca bi durum.Red bulla pilot yeiştiriyim derken yerinden olma durumunu düşünmüyorlar mı acaba çok ilginç doğrusu jaime be sebastian kalıcaz diye açıklama yapmışken ilginç oldu.

  6. Belliydi zaten böyle olacağı ama adrian dışarıda kaldı rubens dışarıda vitaly de öyle jaime ve sebastian yani çok ilginç williamsın 2. koltuğu kaldı bu pilotlara hrt yi saymıyorum.Bu pilotların dışarıda kalması üzücü bir durum

  7. hulkinin tekrar yarışacak olmasına çok sevindim. yarışan birçok pilotdan daha yetenekli.önümüzdeki sezon büyük sürprizler yapabilir…

  8. Schumacher- avatarı

    Tekrar hoşgeldin Nico iki kumaşı sağlam pilotu izleyeceğiz bu sene.
    Aslında en çekici takım içi rekabetlerden birisi olabilir

  9. Cakma Kimi, hosgeldin gride. Destekledigim 2. pilotsun, basarilar dilerim sana.

  10. resmen rahatladım.nico parlak bir pilot kumaşı sergilemişti bir kaç yarışta özellikle 2010 brezilya'daki pole'ü alarak.

    umarım bu sene kendisini di resta'ya karşı kanıtlar.güveniyorum nico'ya.

  11. dimi dimi 🙂 göz görüyor ya iyi pilotu . jaime ye cok yazık oldu , hindistan yarışını araçüstü olarak izledim cidden kusursuz ve çok çok iyi sürüyordu jaime . koltuk hak ediyor.

  12. Sutil Williams'a geçiyor diyebiliriz artık… Hulkenberg adına sevindim.

  13. pilot pazarı açısından çok ilginç bir sene oldu. oldukça iyi pilotlar koltuklarını kaybetti. hulkenberg de iyi ama sutil'i göndermek ne kadar mantıklı ki. umarım koltuk bulur.

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Hayırlı Olsun Hulk'a. Umarım İyi Bir Sezon Geçirir.

    Williams Maldonado'yu Gönderip Sutil – Jaime İkilisini Alsa Çok İyi Yapar Aslında

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    bu haberden sonra sutil'in williams pilotu olmasına garanti gözüyle bakıyorum.

  16. sutil daha ne yapsın, ilk dört takımdaki pilotlardan sonra sıralamada 9. oldu.sezonun ikinci yarısı genellikle di resta'yı geçti ve sıralamalarda ne zamandır di resta'yı mağlup ediyor.bu adam daha ne yapsın.di resta diyoruz da o da paralı pilot yetenekli olsa da.sutil bu sene koltuk bulursa belki schumi giderse onun yerine bile geçebilir.f1 saçmalamaya başladı ya, illa birilerinin dayısı mı olacak ankara'da

  17. Ferrari : Alonso-Massa
    RBR: Vettel-Webber
    Mclaren : Lewis-Button
    Mercedes: Schumi-Nico
    Lotus : Kimi-Romain
    India : Nico-Di Resta
    Williams : Maldonado-
    Sauber : Kamui-Perez
    STR: Vergne-Daniel
    Catherham: Heikki-Trulli
    Marussia: Glock-Pic
    Hrt : Pedro-

    STR tam bir şok oldu.2 iyi pilota güle güle demenin zamanı.Petrov yine bir süpriz.Bruno zaten o koltuğu hak etmiyordu.

    Son olarakta ya Rubens e iyi emeklilikler,yada Sutil le 4.şok. 4 iyi pilot giderde 2 vasat ,bir yaşlı devam ederse büyük şok olur.

    Lotus'un ki kabul edilebilir.Daha iyi pilotlar geldi.

    India : kabul edilebilir genç ve yeteneklilere yöneldiler.

    Kabul edilemeyecek olan Sutil'in koltuksuz kalması ve STR nin vahşi davranışı.

    Jaime'nin ilk 5 takımda bu sezonu 3.pilot olarak geçirmesini ve 1-2 sene içinde o büyük takımlardan birinde koltuk bulmasını diliyorum.Gönlüm Mercedes e gitmesinden yana.Yaş daha 21!. ( Lotus ta olabilir)

  18. baricello emekli olsun. gitsin ziraat bankası atm sinden para çeksin ay başında 🙂

  19. Nico'nun tekrar pistlere dönmesinden dolayı inanılmaz mutluyum umarım çok başarılı yarişlar çıkartırsın gelecek sezon takibimdesin artık ((=

  20. Gercekten iki pilot da gridde olmasini istedigim iki pilot ancak ben olsam 1 koltugu kesinlikle Sutil'e verirdim.

  21. Umarım Sutil Williams'a geçer. Barrichello'yu da severim ama Sutil'inde hakkını yememeli kimse.

  22. Sutil'in gitmesi aptallığın daniskası ! son yarışlarda gösterdiği performans O araçla süperin ötesinde..Sutil'ci değilim ama eğer bu sene koltuksuz kalırsa gerçekten yazık olur.İstediği zaman başaracağını göstermişti koltuk için sezonun son yarışlarında.Bari Williams'a gitsin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir