Ecclestone Türkiye'nin Kaybedilmesine Üzülüyor

yazar:

kategori:

Ülkemizde 2005 senesinde başlayan macera, 2011’deki yarışla sona erdi. Çünkü Ecclestone ve Türkiye’deki yetkililer arasında yeni anlaşma üzerine fikir birliği sağlanmadı.

Ecclestone: “Bu sabah Türkiye hakkında biriyle konuşuyordum”

“Orayı kaybetmemiz, yazık oldu. Çünkü dünyada gerçekten ilerleyecek o ülkelerden birisiydi ve işte bu yüzden ilk yer olarak oraya gittim”

Öte yandan Ecclestone’a göre 2013’ten itibaren Amerika’da iki yarış yapılacak olmasına rağmen Formula 1, ülkede yine de azınlık sporuymuş gibi görülecek.

2007’de Indianapolis’teki yarıştan bu yana takvimde yer almayan Amerika, Austin ile gelecek sene takvime girdi ve sonraki sene New Jersey’deki cadde yarışı ile katılım sayısı 2’ye çıkacak.

Formula 1’in 10 sene içinde Amerika’da büyüyüp büyümeyeceği sorusuna Ecclestone: “Hayır.”

“Amerika’da en fazla 2 yarışımız olur ve bu ülkeyi, Avrupa kadar büyük düşünürseniz ki Avrupa’da çok yarış var; bu, (Amerika için) zor.”

“Eğer orada çok daha fazla yarış yaparsak ve daha fazla televizyonda görünürse tamam. Ayrıca Amerika’nın geri kalanı, bir şeye başlamadan önce kâr görmek ister gibi bir durum var ve bunu yapmak o kadar kolay değil””

 


Yorumlar

  1. :)) işte ben buna timsahlık yapma derim, iyi bi kazanç elde edemediya….

  2. hasan ünler avatarı

    Bernie Ecclestone suçlamıyalım adam para göz değil biz cimriyiz yarış düzenleyen diğer ülkeler enayimi tonla para veriyorlar

  3. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    Abicim biz de üzülüyoruz ama kimse bir şey yapmıyorki ne olacak halimiz 🙁 Keşke paranı verselerdi sana da hepimiz mutlu olsaydık

  4. Yakup ERCAN avatarı

    Bu adamı alıcan vericen ayarı hacı. Olmadı Zonguldak Devlet Kömür İşletmelerine gönderecen ücretsiz 10 yıl çalıştıracan gün yüzü görmeyecek.

  5. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    SENİ BULACEĞAM MORUK :)) çek elini artık F1 den

  6. zarar ediyor diye geçmişteki beyinlerimizde o görüntüleri pistin doğasını yok etme hakkını vermez.para anlamında gücü yeter ama manevi anlamda hiç hakkı yok bunağın.

  7. kesinlikle haklisin, yarisin o hafta bizim ülkemizde yapilacagindan insanlarin haberi bile olmuyordu son 3 senedir. Televizyonlarda, sokakalrda yada gazetelerde son 1-2 güne kadar reklam göremedim desem yeridir.

  8. hassiktir pis bunak para diye kızlarını da satar bu

  9. İşletme zarar ederse önce işletmeci terkeder peşinede evsaf gider. SPA zarar edince ne yapacaklar… belki orada bizim ülkemizdeki gibi devlet desteğide olmayabilir ki olsa bile Belçikanın mali durumuda ortada.Zengin ülke olabilir ama sonuç olarak borçyükü olan memleketler herşeye destek veremeyebilir.Türkiye kararını çokda eleştirmemek lazım… Türkiye GP hafta sonlarındaki televizyon ve internet sitelerindeki F1 sessizliğini biz gözlemleyin o zaman anlarsınız.Seneler geçmesine rağmen hala bir F1 izleyicisi kitlesine kavuşamamış ülkemizden F1 yarışlarının yapılmaması kadar olağan birşey olmamalıdır.İngiltere, İtalya gibi memleketlerde tanıdıklarınız varsa oradaki yarış haftalarını ve ilgiyi bir sorun alacağınız cevaplar sonrasında buraya eleştirilerinizide yazın.

  10. Barnie'nin bu işte bir suçu yok.Hükümet yaklaşmadı.Bu kadar basit işte…

  11. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Ama Bernie madem üzülüyorsun neden fedakarlık yapmadın?Neden bunun üzerine başka ülkeler gelsin diye uğraşıyorsun?Gerçi bana göre asıl suç parayı ödemeyenlerde…

  12. sen adam olsan hockenheimring i vede spayı katletmezdin.hala içim acıyor spadaki blackhimont la source ve özelliklede ağaçlarla dolu bus stop şikanı.ayrıca sanki pistin yanında bir insanın kabri varmış gibi yalnızlığına terkedilmiş gibi inanı burkan çok acı bir durum var.
    ne demek istediğimi alttaki resimlere bakınca anlarsınız.

    hockenheimring
    http://666kb.com/i/bzlhw1htdl3zkzyht.jpg

    spa eski
    http://666kb.com/i/bzlhze8rv0vu4slsx.jpg
    http://666kb.com/i/bzli26v6p05hrqhcx.jpg
    http://666kb.com/i/bzli5y3wh31bt1bhd.jpg
    http://666kb.com/i/bzli0g9zzjag442g1.jpg
    http://666kb.com/i/bzli3c2ufu2j2e0rl.jpg

  13. En az parayı Türkiye'den istemişti diye hatırlıyorum. Yanlışım olabilir düzeltin.

  14. bi kaç sene evvel Hidayet Türkoğlu Orlando Magic ten Toronto'ya geçerken bi yorumcu daha az maaş veren fakat daha yüksek sıradaki bir takıma niye gitmediğini açıklamıştı bir iki milyon dolar için o takıma gitmedi diyenlerin acaba hangisi hayatında 1 milyon Doları bir arada görmüş diye.Kesinlikle adam haklıydı şimdi Bernie'ye saydırıp sıralamak mümkün pist takvimden çıktığı için en çok üzülen kişilerden birisi de benim ama ben en çok suçu devletimizde görüyorum sonuçta diğer ülkelerin verdiği paralar ortadayken bizim ne özelliğimiz vardı da adam bize daha düşük fiyat çeksin bizi bunu istemeye sevk eden şey nedir ne pisti doldurabildik nede başka bişey çok garip aslında.Ayrıca sanki bu parayı Bernie kendine istiyo gibi sadece o kişiye saydıranlara söylemek istiyorum bu adam her ne olursa olsun bir yönetici bu tür şeylere tek başınıza karar veremezsiniz oturulur toplantılar yapılır saatlerce başbakan çıkıp rest çeker bir havayla Formula 1 Türkiye için bitmiştir derken iyi ama Bernie diğer ülkelere oranla daha düşük bir ücret istemesine rağman kötü ben bunu bir türlü anlayamadım.Ben insanların şahsına büyük saygı duyarım birini illa suçlayacaksam başbakanı değil başbakanlığı yada Bernie'yi değil onun çalıştığı şirketi suçlarım düşüncelerime katılmayan birçok kişi olabilir ama kendimce böyle düşünüyorum Türkiye için adımlar atıldığına da eminim ama tek taraflı adımlarla olmaz hükümetimiz fiyat yükseltmeden anlaşmak istedi ama bu olayın doğal dengelerine ayrıkıydı düşünsenize bir futbol takımında bir oyuncu milyon dolarlar alırken diğerlerinin maç başı ücret aldığını o takımda isyan çıkar kimse maçlara çıkmaz aynı onun gibi Rusya 40 milyon dolar versin Türkiye 13 milyon dolar bence bu açıdan bakınca olay daha bi başka görünüyor…

  15. Herkes E. Sucluyorda Biz Halk Olarak F1 Ne Kadar Düskünüz Ki???Acaba Boyle Harika Bir Pist Yapilmiş Türkden Cook Yabanci Vardi F1 Village De Her Seferinde Ben 2 Kere Gittim…Ilk Sene İyi Bir Reklam Oldu Ondan sonra ne bir reklam ne bir pazarlama…Ülke Olarak F1 HakEtmiyoruz Bu Bir Gerçek

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Paragöz İhtiyar.

  17. illa istediğin olacak,madem Türkiye için üzülüyorsun neden fedakarlık yapmadın… Türkiye için hiç bir şey yapmadın…

  18. bir timsahın gözyaşları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir