Renault V6 Motorunu İlk Kez 2012'de Çalıştıracak

yazar:

kategori:

2.4 litrelik V8 motorlarının önünde iki tam sezon var ama Fransız motor üreticisinin F1 Müdürü Jean-Francois Caubet, işe erken başlamanın önemli olduğunu düşünüyor.

Renault Sport F1, 2012 itibari ile V8 motorlarını Red Bull, Lotus, Caterham ve Williams’a veriyor.

Caubet: “2014 için olan yeni (V6) motorlarının, mevcut olanlara (V8) kıyasla tasarlanması ve kullanışı kesinlikle daha karışık olacak; işi doğru yapmak büyük bir meydan okuma gerektirecek.”

“İlk V6 motorumuz, 2012 ortasında teste girecek; sonrasında izin verilen sınırlar dâhilinde ünitenin her bir parçasını üzerine düzenlemeler ve gelişim amacıyla yoğun bir programa geçilecek.”


Yorumlar

  1. mercedes de yıllardır turbo motorlarda çok iyidir. turbo motorlar konusunda en az tecrübesi olan firma ferrari şu an ki motor sağlayıcıları arasında.

  2. motorların küçülmesi F1 mantığına aykırı. anca renault'a yarar.

  3. İnş dostum Fiyasko olan ile 2006 V8 ilk güç ünitesi ile her iki klasman da da şampiyon olmak. 2010 yılın da şampiyon olmak 2011 de Ezici bir üstünlükle şampiyon olmak tarif edilmez yaşanılır.

  4. Şimdi işler değişsin ama Bizim Felsefemiz değişmedi aynen duruyor ve Standartların üstüne çıkmak için Viry chatillon canla başla çalışıyor. F1 e Turbo motorun gelmesini en çok isteyen Renault Ve Bmw di Keşke Bmw de gelse. Bakalım kim en iyi motoru yapacak.

  5. yani 2005 ten beri duyamadığımız sesi şimi hiç duymayacağız desenize.hani nerde o yıkıcı inleten v10 lar. eğer v6ların sesi v8 dende az ise olmaz olsun v6 lar.bu bernie yi öldürmek istiyorum.f1 in tarihini öldürdü ama kendisi hala yaşıyor moruk.

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    inşallah bu motorda fiyasko olmaz , reno motoru bildiğimiz gibi güçsüz olur genelde 😀

  7. Eskiden öyleydi ama şimdi işler değişti. Her şey piyango şu an. PURE geliyor, Cosworth da çok başarılı turbo motorlarda. Ben asıl Mercedes ve Ferrari'yi merak ediyorum.

  8. Turbo Motorun Kralı iş başın da sabırsızlıkla bekliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir