Vettel Almanya'da Yılın Sporcusu Ödülünü Kaçırdı

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, 64 yıllık geçmişi olan ödüllerde NBA’de oynayan Dirk Nowitzki’nin ardında kaldı.

Dallas Mavericks’te oynayan Nowitzki, Almanya’nın bu kadar yükselen ilk basketbolcusu oldu.

Nowitzki: “O kadar yıl sonra bu sene, kariyerimin en iyi yılı oldu”

Ödülü kazanan, 150 spor muhabirinden oluşan jürinin kararıyla seçildi; Vettel ikinci oldu.


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Takımı Lakers'ı Süpürdü.

    Finalde Heat'in Big Three'sini Devirdiler.

    Dirk Ödülü Vettel'den Daha Çok Hak Ediyordu

  2. Armut-elma konusunda alıntı yapmayı unutmuşum.F1 ile basketbolu karşılaştıramayız diyecektim

  3. Rocco junior arkadaşım cevabımı buraya yazıyorum aşağıda okuması çok zor oluyor.

    Nba de ve ilk kez kazanıyor ancak bana göre göze pek hoş gelmeyen bir stili var.

    Nba'de şampiyon olmanın en iyi oyuncu olmasıyla alakası yok.takımın üst düze olması ve iyi bir kimya yakalanması ile alakası var.Nba tarihinin en iyi 17.-18. oyuncusu olarak kabul edilen JohnStockton ve Karl Malone da şampiyon olamamıştır misal.

    oyununda pek bir özellikle yok

    Ööhm.Nba'nin en önemli hücum güçlerinden birinden
    bahsediyoruz.o post-up oyunu sonrasında attığı fade-away şu an durdulması imkansız olan bir şut.O kadar uzun boyu varken içeri drive edip smaçlamasını falan beklemiyosun
    herhalde.Gerçi gerektiginde drive etmesini de iyi bilir.2006 yılında San Antonio serisin son maçında uzatmaya götüren basket buna güzel bir örnektir.

    .Birde süperstar statüsünde olması ona yapılan çok basit hamleleri faul ile sonuçlanmasına sebep oluyor.

    NBA'in genel geçer bir kuralı zaten bu söylediğin.Yıldızları koruyan bir tutum içerisndeler yıllardır.
    armut ile elmayı karşılaştıramam.her ikisinin farklı değişkenleri var ne kadar konuşsak bu konuda boş olur.

    .Dirk ne sezoniçi ne play offlarda Vettel gibi dominant bir sezon geçirmedi

    Nba'de normal sezon'un hiç bir önemi yoktur.Çocuklar ve adamlar Playoff'ta ayrılırlar.Playoff'ta neler başardıgına bir daha bakmanı öneririm.

    Almanya 2011 Avrupa şampiyonasında ortada yoktu o zaman nerdeydi Dirk?

    Dediğim gibi bu bir takım işi.Tek başına şampiyonluğa taşıyamazsın takımını.Ki sende öyle demişsin zaten burada hemfikiriz.

    Dirk bu final serisinde aman aman bir başarı göstermedi istatistiklere bakalım.

    Bakalım tabi hay hay.
    Maç1-27sayı8rib Maç2-24sayı11rib4ast Maç3-34sayı11rib Maç4-21sayı11rib3blk Maç5-29sayı6rib Maç6- 21sayı11rib. ki bu adam pek ribaund alan bi adam değildir ama gerektiğinde alır ve aldı da.

    Dallas ve Miami kadroları kıyas bile kabul etmez.3adam dışında gerisinde iş yok demişsin de zaten elindeki 2 adam Nba'in en iyi 4oyuncusundan ikisi.Bench katksı mühim bir konu olsa da wade ve lebron 40 dk oynadılar maç başına zaten.

  4. rocco junior avatarı

    Bir pilotun pistteyaptıkları f1 için çok önemlidir.Basketbolda bir oyuncu sakatlanırsa veya ceza alırsa yerine bir sürü oyuncu oynayabilir.Takım 12 kişilil ama 2 tane pilotun var.2de test pilotun var sakatlık vs olsa ne kadar iyi fayda sağlar?Ama basketbolda iyi bir sistemin varsa kim eksik olursa olsun yerini daha çok doldurursun.Sahaya tek çıkabilir mi takım?Ama yarışta gerek tek pilot gerekse hiçbir pilot olamayabiliyor zaman zaman.Hatta herkesin amacı önce takım arkadaşını geçmek adamlar data paylaşmında bile hassas öyleki şeffaf değiller.Sürekli bir menfaat var.Baskette bu mümkün bile olamaz kimse takım arkadaşını geçme derdinde değil rakibi yenme derdindedir.Bireysellik ön planda değildir eğer süper oyuncu değilsen.Kaldı ki günümüz basketi artık çok değişti.

  5. ben pilotun da pistte yalnız olmadığını, takımın ürettiği bir aracı yine takımın istediği şekilde kullanması gerektiğini belirterek, basketboldaki takım oyununa eşdeğer bir şey yaptığını kastetmek istemiştim. Strateji ve pit stoplara girmiyorum bile.

  6. rocco junior avatarı

    Evet ama yazdıklarımı okumadın sanırsam.Pilot yarışta ve pistte yalnızdır ancak sen takımla hep bir bütünsün.Pilot piste çıktığında sadece telsiz ile takıma danışıyor,pit stop olunca mekanikerler hepsi bu.Basket maçı sürekli o 5 kişi ile topu paylaşırsınız.Takım oyunu daha ön planda hem ben f1e takım işi yok demedim ki böyle bir cevap vermişsin

  7. e Vettel de şampiyonayı el arabasıyla kazanmadı. En hızlı araç, en hızlı pit ekibi ve en iyi stratejileri bir araya getirerek kazandı. Yani birinci sınıf takım çalışması.

  8. rocco junior avatarı

    Bence olamazdı çünkü malzeme Dallastaki gibi sağlam değil o saydığın takımlarda.Dallas ta oyun Dirk üzerine kurulmuştur birde işin bu yönü var.Ama cidden oyuna katkı veren oyuncu fazlaydı;J.J.Barea bile girip 15 20 bırakıyordu o ufacık adam.Buna S.Marionu da ekliyoruz sonra Kidd ne kadar yaşlı bile olsa halen çok iyi bir oyunkurucu ve asistçi.Dallas,Dirkin oyunu için en uygun yer.Bu sene bir kaç adamını kaybetti ve takım oldukça yaşlı kısaca Dallas bu sene büyük düşüş yaşar diye tahmin ediyorum.Miami-New York ve LA Clippers en büyük favorilerim

  9. Melih Sönmez avatarı
    Melih Sönmez

    Takım oyunu her zaman için bireysel sporlardan zordur ve Dirk bunu herkesten çok hak etti. Şöyle düşün eğer Dirk Dallas ta değil de Chicago'da, Lakers'ta yada Orlando'da veya bunlara yakın Nba de üst düzey bi takımda oynasaydı şampiyon olabilir miydi? Olabilirdi hem de yüksek ihtimalle olurdu. Öte yandan Vettel redbull harici herhangi bir takımla yarışsaydı şampiyon olabilir miydi? olamazdı yüksek ihtimalle olamazdı…

  10. rocco junior avatarı

    Ayrıca Michael Schumacher bu ödülleri alırken o zaman başka branşta pek Alman sporcu öne çıkmazdı o da tüm rekorları kırıyordu o yüzden kazanırdı.Yani Almanlar f1 başarısından farklı bir spor dalında başarıyı bu sefer alkışlamış hepsi bu

  11. rocco junior avatarı

    Dönüşürse dönüşsün zaten konu f1 ile pek alakalı değil bizde gayet normal sohbet ortamında fikir paylaşıyoruz.Hayır konu ile alakasız olsa neyse.Gelelim Dirke haksızlık etmiyorum yıllardır Nba de ve ilk kez kazanıyor ancak bana göre göze pek hoş gelmeyen bir stili var.Hiç estetik değil gerçi 3-4 numaralarda oynayabilen ve boyu çok uzun bir forvet ve bu ona savunulması çok zor olma özelliği veriyor.Estetik bulamıyorum dedim neden çünkü oyununda pek bir özellikle yok.Yukarda yazdığım gibi sadece post up yapıyor yani sırtı dönük.Birde süperstar statüsünde olması ona yapılan çok basit hamleleri faul ile sonuçlanmasına sebep oluyor.Dirk bu final serisinde aman aman bir başarı göstermedi istatistiklere bakalım.Basketbol f1e göre daha az detayı olan ancak daha fazla takım çalışmasını gerektiren bir spor.F1de her ne kadar daha çok insan başarı için savaşıyor olsa da psite çıktığında yalnızsın.Dirk ne sezoniçi ne play offlarda Vettel gibi dominant bir sezon geçirmedi.Dallas geçen sezon çok iyi bir kadro ve rotasyon yakaladı bench oyuncuları da Miamiye göre çok zengin.Giren sayı atıyor yani.Ancak Miami de Bosh-Wade-Jmes dışında elle tutulan bir adam hiç olmadı.Onlarda durunca yenildiler.Ben basket branşlı biriyim ve Miami taraftarıyım o yüzden severim basket muhabbetini ve iyi bir basket izleyicisiyim.Dirkin bu ödülü almasındaki en büyük etken Vettelin önünde çok uzun kariyer var ve daha şampiyonluklar kazanacaktır muhtemelen ancak artık Dirkin bitmek üzere ve bir kez daha olmayabilir ve ayrı bir branşta.Almanya 2011 Avrupa şampiyonasında ortada yoktu o zaman nerdeydi Dirk?Söz yine takım oyununa geliyor.Her pozisyonda daha iyidi Dallas Miami den süper 3lüyü saymazsak.

  12. burayı basketbol forumuna döndürmek istemem ama bence dirk'e büyük haksızlık ediyorsun.lakers serisinin ilk 2 maçında nasıl oynadıgına dikkat et diyorum hele o ilk maçtaki geri dönüş performansı muhteşemdi.aslında tüm playofflar boyunca müthişti.
    Terry ve Chandler gibi tamamlayıcı oyuncu olmasalar demişsin.tamamlayıcı düzgün adamlar olmazsa zaten şampiyonluk mümkün degil öyle olmasa jordan'ın kariyerin ilk 6yılında şampiyonluk alırdı.
    Terry final serisinde beklentileri karşıladı ama OKC ve Lakers serilerinde Dirk'e yeterince destek çıkamadı.Diğer şampiyonluk adaylarının çekirdeklerine bakınca zaten terry ve chandler'ın diger takımların yardımcı oyuncularına göre tabiri caizse çerez kaldıgını göreceksin.
    Miami'de Lebron-Wade-Bosh gibi 3 süperstar Lakers'ta Kobe'nin yanında Gasol-Bynum-Odom OKC'de ise durant-westbrook vardı ve hiçbir seride Dallas favori değildi.Dirk ve Dallas'ın başardığı çok büyük bir şeydir.Playofflar başladığında bir dallas fanı olarak benim bile en ufak bi inancım yoktu.Öyle böyle değil bu muazzam bi hikaye.
    Tekrar diyorum vettel ne kadar harika bir sezon geçirmiş olsa da Dirk'ün ki kadar büyük bi başarı degil.ona çok yakın ama değil.

  13. rocco junior avatarı

    Bence Vettel olmalıydı çünkü Dirk onun gibi egemen bir grafik çizmedi.Yanında çok iyi yardımcılara sahipti Jason Terry ve Tyson Chandler gibi tamamlayıcı oyuncular olmasa sadece post up oynamaktan başka bir şey yapmıyor.Vettel sezonu sildi süpürdü.Neyse çokta mühim değil gerçi bu sene lokavt bitti 25 Aralıkta Nba başlıyor göreceğim ben Dallası:)

  14. Dirk adamımsın bu sene kazandığın şampiyonluk NBA deki en önemli şampiyonluklardan birisidir seni tekrardan tebrik ederim…

    Vettel e gitmesi zaten mümkün değildi arkadaşın dediği gibi Nowiztki petroviç ten sonra en ii avrupalı basketbolcudur gözümde

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bir kere bu olaya yüzde 101 olarak doğal karşılamak lazim,
    Nowitzki'yi bende severim (kendisi çok iyi bir basketbolcu)
    Avrupa basketbolunun bence Drazen Petroviç'den sonra en iyi gelmiş geçmiş 2.ci basketbolcusudur Dirk Nowitzki,
    2011'de kazanmış olduğu Nba şampiyonluğu kolay bir şampiyonlukda değildir,
    önce Lakers gibi bir devi sonra Miami gibi göz kamaştırıcı ve güçlü bir takımı yenip şampiyon oldular,
    bütün bunlardan yola çıkıp bakarsak Vettel'in şansszılığı olmuştur Nowitzki bir bakıma,
    ayrıca bunları dile getirirken bir Vettel sever olarak belirtmekteyim,
    kısaca bu karar yüzde 101 oranında doğru bir karardır kutluyorum Nowitzki'mi.

  16. elvan dalton avatarı

    Zaten her iki organizasyonu takip eden kime sorsan nowitzki der. Vettel'in yerinde başka iyi bir pilot olsa(di resta falan değil,kubica kalitesinde bir pilot) yine şampiyonluğu zorlardı ama nowitzki'nin yerinde başka bi superstar olsa dallas şampiyon olamazdı. Tek başına takımını şampiyonluğa götürdü.

    Ha aralarında bi fark kaldı oda vettel Almanya'da yılın sporcusu olmasada hala F1 şampiyonu o yüzden böyle içinizin yağları falan erimesin adam Almanya'da yılın sporcusu olamadı diye.

  17. her ne kadar vettel bu yıl harika bir sezon geçirmiş olsa da nowitzki'nin başardığı şey olağanüstüydü.hiç beklenmeyen bir yıl dallas'a ilk şampiyonluğu getirdi.eğer nowitzki'nin bu performansı olmasaydı vettel ödülü açık ara alırdı diye düşünüyorum

  18. oohhhhhhhhhh çok güzel .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir