Ferrari Testlerin Arttırılması İçin Baskı Yapıyor

yazar:

kategori:

Maliyetlerin azaltılması kapsamında 2009’dan itibaren sezon içindeki testler kaldırıldı ve sezon öncesi testlerde ciddi şekilde azaltıldı. 2012’de ise sezon içi testlere izin çıktı ve Mugello’da 1-3 Mayıs tarihleri arasında testler yapılacak. Ama genel olarak toplam test sürecinde bir gelişim olmadı.

Ferrari başkanı, hâlâ testlerde kısıtlamanın olması gerektiğini düşünüyor ama mevcut düzenin de fazla sınırlı olduğunu ve bu nedenle paylayacak yıldız pilotların önüne geçildiğini ifade ediyor;.

Montezemolo: “Test sayısının azaltılmasına destek veriyordum; çünkü (önceden) çok ileriye gitmiştik. Ama orta yollu bir şey olmalı. Dünyadaki en profesyonel sporlardan birinin, oyuncularının antrenman yapmasına için vermemesi garip”

“Bu, pilotlarımız için kötü. Bazı potansiyel iyi yeni pilotlara sahip Ferrari Akademimiz var. Onları GT araçları ve go-kartlarla yarıştıramam. Giancarlo Fisichella F1’de iyi bir pilot ama GT’lere geçtiğinde ilk 3-4 yarış Gianmaria Bruni ve Jaime Melo, Ferrari 458 ile çok daha hızlıydı. Tek koltuklu araçlara göre farklı”

Di Montezemolo, testlerdeki sınırlamanın tasarrufa olan katkısını sorguladı; F1’deki küçük takımların finansal sorunları nedeniyle kısıtlamalarda hemfikir olduklarının altını çizdi. Ferrari, pistteki testleri telafi etme adına simülatör gibi yeni teknolojilere yüklü miktarda yatırım yapmak zorunda kaldı.

Ferrari, son yıllarda üzerine çok yatırım yapmış olsa da rakiplerinin bir parça gerisinde olduğuna inanılır. Bunun sonucunda öngörülen o ki pistteki testlerin arttırılmasından Ferrari fayda sağlayacak. Ama Montezemolo, Ferrari’nin kendi pisti Fiorano’nun, büyük avantaj sağlamayacağını, pistin artık F1 testlerine uygun olmadığını ifade etti.

Montezemolo: “Fiorano’da test yapmama izin yok ama simülatöre muazzam miktarda yatırım yapmaya zorlanıyorum. Simülatörü bir bina gibi görebilirsiniz.”

“Ve Fiorano, artık bir avantaj değil. Çünkü bir go-kart pisti haline geldi. Mugello muhteşem ama Fiorano değil”

Di Montezemolo ayrıca, testlerle birlikte hafta sonları haricinde basında daha çok yer alabileceklerini dile getirdi.

Montezemolo: “Büyük bir krizle karşı karşıyayız ve sponsorlara değer katmalıyız. Testler, etkinlikler düzenlemek ve yarışlar dışında müşterileri eğlendirmek için bir fırsat. F1, pazarlama amaçlı olmalı”

“Testlere izin yokken Avrupa’da 100 pist bulunuyor. Mesela İtalya’da Monza’da yarışabiliriz veya Britanya’da Silverstone’da yarışabilir, Brands Hatch’de test yapabiliriz.”

“Televizyonda F1’in daha fazla görünmesi için bunlar iyi olabilir; aynı zamanda pist ve sponsorlar için de”


Yorumlar

  1. aynen haaa güzel bakımış diazzzzzz

  2. yaz donemindeki bir aylık arada bence bir 3 günlük test yapsın takımlar abii en azından daha makull olur

  3. Test yasağı başlı başına bir saçmalık. Takımlar düzlük testi yapabiliyor zaten. Bir pistte test yapsalar ne olur? Maliyet bahane, politik oyunlar bunlar. Ama bu güç dengeleri değişecek. Adama her yıl şampiyonluğu yedirmezler.

  4. Ferrari gerçekten pilotlarına test imkanı olsun diye mi ek test istiyor sanki… Amacı sadece ve sadece aracı geliştirmek için test. Zaten genç pilot test haftasında kimsenin genç pilotları takmadığını, araç için çalıştıklarını gördük.

  5. Başlatmayın şimdi maliyetinize…Maliyet kısıtlaması yüzünden tek bir takımın egemen olduğu sıkıcı sezonlar istemiyoruz.

    "Dünyadaki en profesyonel sporlardan birinin, oyuncularının antrenman yapmasına için vermemesi garip"

  6. Adamın bakışları çok süper!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir