Montezemolo Massa'ya Güveniyor Ancak Rosberg ve Kubica'yı İşaret Ediyor

yazar:

kategori:

2008’de şampiyonluğu son yarışta kaybeden Felipe Massa, 2009’daki büyük kazasının ardından tam anlamıyla beklentilerin altında kaldı ve bu sene 5.likten daha iyi derece elde edemedi ve takım arkadaşı Fernando Alonso’nun puanlarının yarısından da az puan toplayabildi.

Montezemolo “Daha önceden olduğu gibi rekabetçi bir Felipe’ye sahip olacağımıza eminim. Onun Michael Schumacher’le takım arkadaşıyken bazen ondan hızlı olduğunu unutmayın.”

“Felipe’den güçlü bir tepki bekliyorum çünkü başarısız bir sezon geride bıraktı. Bu hayal kırıklığı sezonu açıklayabileceğimiz nedenler var. Felipe gelecek sene çok iyi bir sezon geçirebilir ve çok iyi hazırlandığını biliyorum.” dedi.

Montezemolo, Massa’nın 2009’daki kazası nedeniyle iyi performans gösteremediği iddialarını kabul etmedi ve aracın kontrolü ile lastiklerin onun performansına olumsuz etkide bulunduğunu söyledi.

Montezemolo “Bir sürü bir senede bu kadar değişmez. Kimi Raikkonen’e karşı çok hızlıydı. Kazayla alakası yok. Aracımız rekabetçi olursa Felipe de rekabetçi olacak.” dedi.

Massa’ya güvenen Montezemolo, beklentilerinin karşılanmaması halinde 2013 için pilotları değerlendireceklerini söyledi.

Montezemolo “Gelecek sezon sonunda bir çok seçenek olabilir. Büyük bir seçim olacak. Bugün için sorunumuzun olmadığı tek şey sürücüler.”

“Robert Kubica’yı izleyeceğiz çünkü onun dönmesini umuyoruz. Bu sene aynı zamanda Nico Rosberg’i çok beğendim. Çok iyi performans gösterdi.”

“Bunun yanında rekabetçi araçta olmayan ancak iyi potansiyele sahip pilotlar var. Bu yüzden 3. araç fikrini destekliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. """(hayal kırıcı bir sezon geçirmesinin) sebepleri var.""" bu sebeplerin neler olduğunu az çok ben biliyorum ancak maalesef farklı gözlükler takmış insanlar gerçeği görmek istemiyor ve ortada massa hakkında can sıkıcı mesajlar hala dolaşıyor belki bir numara olmayabilir ancak massa harika bir pilot

  2. Massa = Rosberg niye değişiklik düşünüyor ki. Cubica belki olur. Massa hırslanırsa hiç birine ihtiyaç duymaz.Tabi kaza yapmaması da gerekir.

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Düşünsenize 36 Pilottan 6 Tanesi Petrov gibi…Düşünmek bile kötü..

  4. Ben ikisini de Massa'ya alternatif görmezdim. Kubica'nın verimi şüpheli. Rosberg'in de çıtası. En iyi ikinci'ye değil. Takımın Mclaren personeli gibi daha iyilerine ihtiyacı var. Ya Massa ya daha iyisi…

  5. Bir o kadar takım hatası, mekaniker saçmalaması. Artan derecede şampiyon pilotların birbirine kazası, engel olmaları.
    Ve taraftarların çıldırması.

  6. Ne yapsaydı yani Charlie çarpılan aracı eliyle mi toplasaydı. Bu nasıl bir izan yahu. Çarpışmasız motorsporları mı olur yahu.

  7. 2008 yılında sampiyonlugu hamilton çarpa çarpa aldı.Birde charlie whiting sagolsun hamiltona çok yardım etti. Hele kiminin en az üç tana birincilik alacagı yarışı mahvetti. Bir tanesi belçika,kırmızı ışıkta çarptıgı kanada..vesaire vesaire.

  8. 3 Araç =12 Şampiyon adayı öffff yeme de yanında yat

  9. O üç takım şu aşamada F1'e pek katkı sağlamıyor ki zaten. Ben sondaki takımlara yeterince şans verildiğini düşünüyorum. Onların yerine birer Ferrari, redbull vb. mücadeleyi daha da artırır.

  10. Schumacher- avatarı

    Kazayla çok alakası var Felipe kazadan önce sıralamarda hızlı bir pilottu kazadan sonra son yarışlarda Alonso'ya yaklaşabildi ama sıralamalarda tabi …
    Massa'nın ağırlık avantajıda var sanırsam en hafif pilot şuan ?

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Şöyle bir durum var 3 koltuk olursa 3-4 takım yollanabilir f1den..3 araç fikri gerçekleşirse 36 Araç olacak..Çok Fazla..

  12. la montezemelo umarım mgp çok iyi iş çıkarırda rosberg de size minnet etmez.bu arada rosberg i çok beğenmiş 2010 da aklın nerdeydi ahbap derim !.mademki patronsun yeteneği görmelisin 2 sene içinde rosberg ve kubica sıçradı diye onlara yamuluyor.ben bu adamı hiç sevemedim sevemeyeceğimde galiba.yok öyle 3 köfte 5 kuruşa diyeceğim ama büyük konuşmakda istemem.

  13. Üçüncü araç mevcut durumda bana hep mantıklı geliyor. Ne gerek var marussia virgin'e, HRT'ye yada klon takımlara. Parayla koltuk satanlara.

  14. Kubica belki, ama ben Sutil'i bekliyorum.

  15. Bana göre de 2008'de Ferrari koltuğunda Şumi veya Alonso olsaydı sezon ortasında şampiyondu. O zaman şampiyonluğu massa değil Raikkonen kaçırdı bence.

  16. bence massanın sorunu montinin dediği gibi araç kontrolü . alonso takımı etrafında topladı ve aracı kendisine uygun hale getirtti , massa araç alonsonun tarzına göre olduğu için yavaş kaldı ama bu yavaşlık da aşırı oldu . bildiğimiz gibi 2008 senesinde araç massanın tarzına göre yapılmıştı ve rai sıkıntı yaşıyordu ama ikisini karşılaştırdığımızda yetenek farkını görebiliyoruz , massa alonsodan 1 sn yerken rai massadan 0.2 sn yiyordu . işte bu yüzden artık massayı istemiyoruz ! başkan bu işi bıraksan da rai gelse şu takıma yine .

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonso ve birkaç pilotu diğerlerinden ayırma sebebimiz bu işte 🙂

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ben açıkcası Massa"nın önümzdeki sene daha iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum , ancak büyük ihtimalle 2013"de Ferraride göremeyeceğiz gibi geliyor..

  19. alonso massa arasındaki fark "Aracımız rekabetçi olursa Felipe de rekabetçi olacak." alonso araba rekabetçi olmasada rekabetçi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir