Hulkenberg 2012'de Daha İyi Bir Başlangıç Umuyor

yazar:

kategori:

Silverstone kökenli takım, genel anlamda 2010 temelindeki aracıyla 2011’e başlamış, sonrasında İspanya GP’de büyük bir aerodinamik güncelleme gerçekleştirmişti.

Bu büyük güncelleme, takımın ciddi şekilde ilerlemesine önayak olmuş, sezonun ikinci yarısında Mercedes’e karşı bile mücadelelere girişmelerine yardım etmişti.

Hulkenberg: “Umarım gelecek seneye, 2011’dekinden daha iyi başlayacağımızı umuyorum”

Eğer sene sonundaki aracımızla sezona başlasaydık, Takımlar Şampiyonası’nda 5. olabilirdik”

“Amaç, bizi puan bölgesine taşıyacak güçlü bir araca erkenden sahip olmak”

Force India’nın ilerlemesi konusunda iyimser olmasına rağmen Hulkenberg, piste çıkmadan önce nerede olacaklarını tam olarak bilemeyeceklerini kabul etti.

Bu, kısmen 2012’deki egzoz kuralı değişikliklerine de bağlı.

Hulkenberg: “Egzozlarla ilgili bazı değişiklikler var ve ayrıca esnek kanatlar da şimdi sınırlandırılıyor”

“Gelişim açısından nerede olduğumuzu söylemek imkânsız. Ne yaptığımızı biliyoruz ama diğerlerinin ne yaptığını bilmiyoruz”

Bununla birlikte Alman pilot, Force India’nın kendisine güvenip koltuğu vermesine çok sevindiğini ekledi.

24 yaşındaki pilot, 2010’da Williams adına yarışmış, Brezilya GP’de sıralama birinciliği elde etmişti. Force India’da ise 2011’deki antrenman performanslarıyla değerlendirilip takımın yarış koltuğuna oturtulmuştu.

Hulkenberg: “Cuma günleri sürerken, neler yapabileceğimi görmelerini umuyordum.”

“Daha kariyerimin çok başlarındayım. Hâlâ formumun zirvesine çıkmadım. İşte bu yüzden 2012 için bana aracı teslim ederek bana fırsat verdiler”


Yorumlar

  1. williams bu adamı takımdan kovmak la çok büyük bir hata yaptı geleceğin yıldız adaylarından force india da kendini muhtemelen gösterecektir gelecekte ferrari onun için bi seçenek olabilir dominikin işi zor

  2. tek istediğim williamsı her yönden pişmanlıklara boğman . o pole rağmen bu adamı kovmalarına ne kadar sinirlendim anlatamam . gp2 den beri hafiften desteklediğim bir pilot hulkenberg . en son kaç yıl önce pol aldı williams da bu adamı kovuyorlar , sırf o pol için bile 2 sene parasız yarıştırmaları lazımdı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir