Chandhok'un 2012 için Çifte Planı Var

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz sezon Team Lotus ile cuma günleri dokuz kez piste çıkan ve Almanya’da yarışma şansı bulan Hint pilot 2012’de F1’de tam zamanlı bir yarış koltuğu bulmasının zor olduğunu ancak yeni World Endurance Serisi’nde yarışmak istediğini belirtiyor.

Chandhok, “Cuma pilotluğu görevine devam edebilmem için bazı fırsatlar var ve ben de kesinlikle F1’de olmak istiyorum. 2012 için F1’de bir yarış koltuğu bulmam ise neredeyse imkansız. Bunun olacağını sanmıyorum.”

“Ama yarışmaya devam etmem gerek çünkü bir yıl daha kenarda oturmak benim için iyi olmaz. Ayrıca gelecekte F1 şansım olduğunda bunun yardımı da olur.”

“Hedefim Formula 1 ama yeni World Endurance Serisi de oldukça ilginç geliyor. F1 takvimiyle sadece bir hafta sonunda çakışıyor. Bu yüzden hem cuma günler F1’de görevimi yapıp hem de orada yarışabilirm.”

“Le Mans yarışlarına katılmak da listemde olabilir.”


Yorumlar

  1. Endurance serisi adından anlaşılacağı gibi çeşitli pistlerde değişik sınıflarla koşulan uzun saatli dayanıklılık yarışları. Lemans bir endurance serisidir misal. Yeni World Endurance serisi denmiş ama eskiden beri zaten koşuluyor bu. 12 saat lik Sebring, 6 saat SPA, 12 saat Lemans endurance serisine örnekler. LMP tipi prototip seriler ve GT1, GTE, GTR, GTC gibi sınıflar yarışır. Bunlar beraber de yarışabiliyor GT sınıfından farklı araçların birlikteliğiyle de. Bir sürü endurance organizasyonu var. Motorsikletlerde de var bu uzun saatli yarışlar.

  2. Le Mans gibi yeni bir seri. LMP1 ayarında araçlar olacak sanırım.

  3. World Endurance Serisi bu seri hakkında bilgisi olan varsa açıklasın ilk defa duyuyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir