Zanardi: "Hamilton, Gördüğüm En Yetenekli Pilot"

yazar:

kategori:

En iyi sonucunu 1993 Brezilya GP’de Team Lotus ile alan Zanardi, Hamilton’ın, şu ana kadar tanıştığı en olgun insanlardan biri olduğunu söyledi ve 2011’in, onun bir insan olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Telegraph’a konuşan Zanardi: “(Lewis Hamilton’un hayal kırıklığı yaratan bir sene geçirdiği konusunda) söylediklerinize katılıyorum. Tek ekleyebileceğim, tanıdığım insanların %99’u olgunluk açısından Lewis Hamilton’ın yakınına bile gelemez. Bunda yeteneği göz önüne almıyorum; çünkü Lewis Hamilton, şu ana kadar gördüğüm veya tanıştığım en yetenekli pilot.”

“Bu sene başına gelenler, onun bir insan olduğu anlamına geliyor. Lewis Hamilton bile yaralanabilir.”

45 yaşındaki eski pilot, Hamilton’un bu sezondan dersler çıkardığına inandığını da ekledi.

Zanardi: “Lewis Hamilton, çok akıllı bir adam. İtalyan bir dergi için onunla söyleşi yapma ayrıcalığına sahip olmuştum. Yaşına göre çok ama çok olgun bir adam keşfettim. Bu da demek oluyor ki bir adımı basamağa denk getiremedi ama gelecek sene bundan ders çıkaracağına eminim. Aslında daha şimdiden dersini aldığına eminim”

“İngiltere’de olduğu için, Lewis Hamilton olduğu için muazzam bir baskı altına girmesine rağmen tekrar iyi performans gösterebilecek ki buna kabiliyeti var”


Yorumlar

  1. ABDÜLREZZAK BİN BERRAK avatarı
    ABDÜLREZZAK BİN BERRAK

    Velhasıl ziyadesiyle bir güneşin batışı gibi bir usta'nın kayboluşu peh. reklama ne hacet?

  2. Schumacher- avatarı

    Vettel'in sıralama performansına lafım yok ama yarış olarak '' uf be nasıl yarıştı nasılda geçti çok süper pilot '' dediğimi hatırlamıyorum .

    Vettel'in şampiyon olması sizin gözünüzde onu çok çok yetenekli yapıyor Button'u niye almıyorsunuz ozaman ?

    Alonso-Schumacher-Hamilton-Raikkonen varken ben Vettel'e bakıpta heyecan almama gerek yok zaten heyecan verici yarışıda yok aslında bu onunda suçu değil aslında aracı çok hızlı olduğu için önden başlayıp (genel olarak) basıp gidiyor ben onun geriden gelipte 3-4 yarış kazandığını görürsem çılgınlar gibi atak yaptığını görürsem gerçekten heyecan vermeye başladı derim.
    Ama aracınında performansını kullanıp çok istikrarlı bir sezon geçirdi ona sözüm yok adam yaptı .
    Mesela şampiyon olmayıpta çok çok yetenekli pilotlarda var örnek vermeye lüzum yok.

  3. 2011 almanya gp yeterlimi
    sanırım mc araçlarımız eşit demişti

  4. Hayatımda gördüğüm en korkunç kaza 1 Gilles Villeneuve 2 de Zanardinin di. Yanılmıyorsam national geographic de Zanardi nin kazasının belgeselini izlemiştim. Gözlerim dolmuştu harbiden.

    Çok sevdiğim bir pilottur. Brno kralıdır kendisi. Hatırlıyorum da Tarquini ye son tur ter döktürmüştü Brno da.

  5. o bu değil de, massanın kazası bile beni zanardinin kazası kadar şoka uğratmadı. ikisini de canlı izlemiştim 🙁

  6. Griddeki dünya şampiyonu pilotlara bakalım:

    Michael Schumacher
    Fernando Alonso
    Kimi Raikkonen
    Lewis Hamilton
    Sebastian Vettel
    Jenson Button

    Aralarında "istatistiksel olarak" en başarılı pilot Schumacher.Schumacher'in yeteneğini tartışma gereği görmüyorum.Kazandığı tüm başarıları gridin en iyi arabasıyla kazandığını söyleyenlere 2 sezonu izlemelerini öneriyorum : 1997 ve 1998.

    Fernando Alonso,6 şampiyon pilot arasında Schumacher'den sonra 1'den fazla şampiyonluğu olan 2.pilot ve benim de diğerlerine göre çok daha sevdiğim,favori pilotum.2005 ve 2006'daki şampiyonluklarının yanısıra,2010 ve 2011'deki kötü araçları ile performansları mükemmeldi.Ancak kesinlikle Schumacher ile kıyaslayamam,en azından şimdilik…

    Kimi Raikkonen.Iceman.Bana kalırsa tarihin gelmiş geçmiş en yetenekli pilotlardan biri,ancak yetenekli olduğu kadar da sorumsuz bir adam.Her ne olursa olsun dünya şampiyonluğu kazandı ve heyecan verici yarışlar çıkarttı.O kadar sene yarışıp fazla başarılı olamadı diyenlere sesleniyorum,eğer isterse yapabildikleri için : 2005 Japonya GP…

    Lewis Hamilton.2007'de yarışlara girdi ve çok iyi başladı kariyerine…2008'de şampiyonluk da kazandı.Ancak ben hala acemiliğini üzerinden attığını düşünmüyorum.Çok saçma kazalara karışabiliyor ve ne an ne yapacağı belli olmuyor.Ancak yeteneğini tartışmam…

    Sebastian Vettel.Defending double world champion.Yetenekli bir pilot,ancak ben kesinlikle yukarıda saydığım 4 pilotun seviyesinde olduğunu düşünmüyorum.Vettel hayranları hiç kusura bakmasın.RB7'nin pole alması için direksiyonu çevirmeniz yeter.Bazıları Webber'i geçtiğine göre yetenekli pilot diyor…Gülüyorum.

    Jenson Button.2009 dünya pilotlar şampiyonu.Button'un yarış kazanması için ya çok iyi gününde olması,ya da işlerin karışık olup favori pilotların sorun yaşaması gerekiyor.Onun dışında üstün bir yeneteği olduğunu düşünmüyorum.

  7. Bence reklamını yapamamış.Bu sezon yaptıkları ile kendini göstermiş olabilir fakat bence hayır.Ben bir anti-Vettel değilim fakat anti Vettel olanlar Vettel hayranlarının aşırı övgüsüyle oluştu bence.Bir Mclaren hayranı değilim fakat eğer şu ki Vettel Kanada Gp 2011 Button'ın yaptıklarını başarmalı çünkü ön sıradan başlayanların yolu aynı oluyor.Ancak hatırlayan vardır umarım (bu ne alaka şimdi demeyin) Rosberg'i hatırlarsanız kendisi Vettel deyip övdüğünüze ataklar yapmıştı.Fakat şimdi sen onu (Rosberg) övdün işte diyorsanız hakeden olursa tabi övülür 🙂

  8. bu sezon yaptıklarını sadece startta ve finish te görüyorduk.omum haricinde sen vetteli kaç defa gördün yarışta.reji bile anlamış rekabetin olmadığını.haaa schwarz rot gold kanalın varsa onu bilemem.

  9. gerek olmadı ki öyle bişeye

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Dediğinde haklısın..Alonso eskiden farklıydı , Olgunlaştı Artık gereksiz şeyler yapmıyor , İşini garantiye alıyor.Kişiden kişiye değişir tabiki bu..Bana vettel sıkıcı gelir , Sana Alonso..

  11. insanların karakterleri gibi sürüşlerinin de karakteri var ama mesela bende alonso yla heyecanlanmıyorum çok sıkıcı geliyo bana sanki sürekli kariyeri boyunca yavaş araçla yarışmış hep araca ekstra 1 saniye katmış havası verilmesi de bir etken tabi bunda ama mesela weber in de dediği gibi eaurogue da alonso ya atak yapabilirsiniz evet temiz gider belki ama mesela ben asla alonso nun orda bir atak yapacağına inanmam o düzlük ve DRS alanını bekler belki daha mantıklı ama sıkıcı tabi bu da benim düşüncem ne olursa olsun vettel de en az alonso kadar temiz gidebiliyor yaşı itibariyle aynı olmaları imkansız biri 30 yaşında diğeri 24 e aradaki 6 yaş da azımsanacak bir fark da değil… Schumacher in sürüşüneyse hayran kalmamak elde değil üst üste aynı çizgiden gitmesi tam önündekinin arkasına aracı oturtması ve resmen önündekine geliyorum derken korkutup kapıyı açtırması onu bence özel yapan sey

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Göremezsin tabiki Çünkü hep Birinci..

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kim nederse desin bu Vettel iyi bir pilotdur.2008 sonuçlarını dikkatlice inceleyin.Kötü bir araçla bile iyi bir sürüşü olduğunu göreceksiniz…Ancak Vettelin sürüşü beni heyecanlandırmıyor..Hamilton diyince , Alonso diyince insan biraz heyecanlanır , İzlerken zevk alırsın.Vettel'de 4 senedir zevk almış değilim..

  14. biliyorum söylediklerim düşünceelerini değiştirmeyecek ama bulursam linkini vermek isterim ki İstanbul GP de vettel ve weber arasında ki viraj giriş çıkışlarındaki farkı gösteren bi video gördüm ve niye bu sezon Weber in geri kaldığını anladım geçen sezn weber in kazanmasını çok istemiştim ama gördüm ki aslında vettel gerçekten de yetenek olarak farkını ortaya koyuyor.daha sadece 4 tam sezon yarışmışken 2 dünya şampiyonluğu var griddeki hangi pilot elinde en hızlı olan araçla şampiyon olmadı ki alonso da öyle schumi de he bu adamların kendilerini kanıtlayacak anları oldu vettel in pek olmadı ama daha yaşı 24 onu geçelim italya da yaptığı atağı yer değiştirsek bence asla alonso yapmazdı o yüzden bence çifte dünya şampiyonu olmuş birini artık elit kategoriye koymak gerekiyor….

  15. Övgü zor zanaat.

    Maalesef çok çok büyük övgüde bulunmak işleri biraz berbat ediyor.
    Kararında yorumlar "hımm adam haklı bilader" dedirtebilir. ama bu denlisi, yani büyük ustaları yok etme pahasına yorumlara bir Hamilton fanı olmama rağmen katılamıyorum.

    —————————————-
    Hamilton'ın f1 tarihinin en büyük ilk 5'ine girme şansı hala bulunmakta. (5. lik boş duruyor)

  16. rb7 ile ben de yetenekliyim
    10. sıradan başlayım 5 6 1 2 3 vs üst sıralara tırmandığını görmedik

  17. reklamını yapamamış mı adamın bu sezon yaptıkları ortada pist üstünde tüm antivettelcilere cevabını verdi

  18. çünkü o daha reklamını yapamamış bir (yetenek)

  19. sebastian vetteli unuttun

  20. Schumacher- avatarı

    Hamilton,Schumacher,Alonso,Raikkonen gibi pilotların (gridde olanlardan) yeteneklerini sorgulamak zaten akıl işi değil. Bu adamlar diğer pilotlardan yarım adım bir adım önde pilotlar.

    (Söylemeye bile gerek yok aslında 🙂 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir