Patrick'in Başarısı Kadınların Şansını Arttırabilir

yazar:

kategori:

Takım patronları, Formula 1’in gelecekte, eğer erkekler kadar mücadeleci olduğunu kanıtlayabilirse Danica Patrick gibi zafer elde etmiş bir kadın pilota merhaba diyebileceğini kaydettiler.

Amerikan Patrick geçen ay Indy Racing League’de (IRC) Japonya’daki Montegi Twin Ring pistinde elde etmiş olduğu zaferle, yarış kazanan ilk kadın pilot ünvanını elde etmişti.

Toyota motorsporları başkanı John Howett, kendisine Türkiye yarışı öncesi 26 yaşındaki kadın pilotun başarısı hakkında yöneltilen bir soruya karşı "Son derece yetenekli bir kadının, tarihten bu yana erkek sporu olarak görülen bir alanda mücadele edebileceğini düşünüyorum" dedi.

"Bu, böyle bir oluşuma karşı insanlarının duyarsız kalmamasını sağlıyor".

Formula 1’de geçmişten bu yana bir çok bayan pilot sahne aldı ancak pistlerde hiçbirisi zafer kazanamadı.

En başarılı olanları İtalyan Leila Lombardi, 1975 yılında İspanya yarışında, March takımıyla yarışı 6. olarak tamamlamış ve yarım puan elde etmişti. Yarım puan verilmişti çünkü yarış çok ciddi bir kaza sonucu yarıda kesilmek zorunda kalmıştı.

En son Gran Prix’e katılmaya çalışan kadın pilot, 1992’de İtalyan Giovanna Amati olmuştu ve başarılı olamadan ayrılmıştı.

Howett, "Muhtemelen bunun çok olumlu olacağını düşünüyorum.Yeteneğini performansa dönüştürebilecek türden pilotlara ihtiyacımız olduğuna inanıyorum" dedi.

"Eğer gerçekten uygun pilotlar bulabilirsek bundan memnun oluruz. Genç pilot yetiştirme programlarımız vr ve malesef karting yarışlarına gelenlerin çoğu erkek."

Honda takım patronu Ross Brown da "Formula 1 de bir kadın sürücünün olmasının ardından ticari konuda da bu spora olan ilginin artacağını hep birlikte görebiliriz" dedi.

"En önemli nokta rekabetçi olmaları, eğer kadın olduklarını düşünerek aracın içinde sıkışıp kalır ve mücadele edemezlerse bu gerçekten utanç verici bir durum olur. Ama eğer bunu başarabilirlerse bu da muhteşem olur."

Patrick’in şuana kadar olan karnesi çok iyi. 2005’te Indy 500’e katılan ve yarışı dördüncü olarak bitirmeyi başarabilen ilk kadın pilot oldu.

Geçen yıl Indy 500’de Patrick, Sarah Fisher ve Venezuellalı Milka Duno ile birlikte 3 kadın pilot bulunuyordu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir