Berger: "Raikkonen Votkadan Uzak Durmalı"

yazar:

kategori:

2007 Şampiyonu Kimi Raikkonen, iki senelik ayrılığın ardından Lotus Renault GP ile Formula 1’e geri dönüyor.

Fin pilotun ‘motivasyonumu ve hızımı kaybetmedim’ şeklindeki ifadelerine karşılık Berger, biraz şüpheci.

ToileF1e konuşan Berger: “Kimi hoş ve Formula 1’e birçok renk katan eşsiz bir kişi. Geri dönüşü olumlu”

“Ama tekrar zirveye ulaşacak kabiliyette mi? %50-50 diyebilirim. Bunu başarmak için votkadan uzak durması ve daha disiplinli olması gerekebilir.”

“Ayrılığından önceki yerine geri dönmesi için gereken bu güç, arzu ve disipline sahipse şaşırırım. Bunu söylerken, onu küçümsemiyorum: Çok hızlı bir pilot ve umarım geri dönüşünde başarılı olacak.”


Yorumlar

  1. hacı ekmeği ekmekciye verecen bir ekmekde üste verecen şu konumdada ekmekci kimi oluyor işi vereceksin kimi ye sonrasında 3 dönüm bostan yan gel yat osman.tabi her şeyinde bir bedeli var ekmekcide boşuna fırının içine hamur sallamıyo o kadar sıcağı yemiyor boşuna özellikle yazın.sabahın 4 ünde ayaktadır o ekmekci ekmekleri yetiştirmek zorunda.uyku ve yaşam dilimi diğer mesleklerden farklı.sosyal hayatı zayıf o ekmekcinin.ekmekci deyip geçmeyeceksin sabah kahvaltıda fırından çıkmış sıcak ekmeği kim istemez her mesleğin bir uzmanı var :))

  2. iyide kimi ferrari ile şampiyon olduğundada votkasını yudumlamıyormuydu evet içiyordu ama şampiyon oldu.mclaren dede bu olacaktı ama mercedes motoru engel koydu.yani votkanın bir etkisi yok üstelik sürekli içen insanlar bağışıklık kazanır içkiye karşı normal tempolarında içerlerse hiç içmemiş normal bir insan gibi dik olurlar hatta aynı oranda içen normal insandan (yani ara sıra içen insandan aynı oranda içseler bile) 3-4 kat daha az alkol çıkar alete üflediklerinde.bunlarda bilimsel gerçek.

  3. Bende Raikkonen`in baya zorlanacagini dusunuyordum, hatta Avrupa yarislarina kadar alisirsa iyi diyordum ama gecen gun kendisi cikti ve alismam fazla uzun surmez hemen hizli olurum dedi, ki normalde Raikkonen boyle havadan iddiali konusmaz pek, bekleyim gorelim derdi 🙂

    Ben hala Avrupa yarislarina kadar ancak alisacagini dusunuyorum, Vodka mevzusu da hikaye, Magnum + Cola yeter 🙂

  4. Bundan 3-4 sene once de bir tekne yarisina katilmis ve James Hunt takma adini kullanmisti, benimde dikkatimi cekmisti bu yönü ama insan birine benzemek istese de hicbir zaman tam anlamiyla benzeyemez, cunku vucut isleyisleri farkli, belki hayata bakis acilari benzer oldugu icin boyledir..

  5. bana james hunt a özeniyor gibi geliyor.dikkat ettiyseniz saç imaj ve sorumsuzluk aynı raikkonen dede var.

  6. Niye piste alkollü çıkmadıktan sonra bence alkolün olumsuz bir etkisi olmaz insana daha tam tersine iyi uyutur 🙂 şaka bir yana Raikkonen gerçekten de alkol yüzünden değil motivasyon eksikliği yüzünden performans kaybeden bir pilot yoksa o şampiyon olmadan önce de eline geçen her şampanyayı patlatmak yerine kafaya dikerek değerlendiren bir pilot 🙂

  7. Votka' da sek icilmezki simdi, yanina Redbull lazim 😛

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İyice araştır diyorsun da pardon sen neyi araştırdın bu kadar anlat burda biz doğrusunu öğrenelim.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Senden çok analiz ettiğim kesin. O resimler photoshop. Emin ol.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım adam partiye de katılabilir ben şunu söylüyorum: Birileri bu adamı playboy gibi gösterme uğraşında yıllardır. Öyle bir şey yok. Yalan.

  11. sende sanki onun basın danışmanısın mübarek evli diye adam parti yapmayacakmi eğlenmeyecekmi photosop olduğunu nerden bileceksin şahsen öyleyse okuduğum dergiye yazık derim.Kaldiki günümüzde pilotların evli olsalar bile neler yaptıklarını hiç bilemeyiz adamların okadar hayranı var sonuçta kimi de yakışıklı bir adam sen kimi nin karakterini nasıl analiz ettin bravo doğrusu

  12. tamam kardeşim bütün padok yanlış biliyor bir sen doğrusun.

    laf aralarında hep geçer raikkonen'in bu huyları. F1'e döneceği duyulduğunda button ilk ropörtajında yarış sonrası partileri çok eğlenceli geçecek demişti. falan falan falan sürekli ufak tefek veya büyük diyaloglarla bu konu ortaya gelir ve herkes bilir.

    iyice araştır sonra gel benimle tartışmaya gir hey allahım önüne gelen birşey iddia ediyor. seni inandırmakla uğraşacak değilim.

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hadi diyelim ki o. Bu videodan "hatunlar, diskolar partiler" gibi şeyler nasıl çıkıyor ben onu anlamadım?

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O verdiğin videodaki kişinin %100 Kimi olduğunu söyleyebilir misin?

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O gördüğün resimleri ben de gördüm onlar photoshoptur. Alkol konusuna itiraz etmem ama hatunlar diskolar filan tamamen saçmalıktır. Kimi evli bir adamdır bir kere. Karakteri bu tarz şeylere müsait değildir. Her gördüğünüz okuduğunuz şeye inanmayın.

  16. bu zaten bilinen birşey, adam partileri, alkolü ve hatunları çok seviyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=rBMRsY_UI4E

  17. "Ama tekrar zirveye ulaşacak kabiliyette mi? %50-50 diyebilirim."
    Biz schumacher için nerdeyse %100 diyorduk. Bazı sorunlar engel olabiliyor işte.

  18. dostum çok oldu okuyalı hatırlamıyorum gazete yada bir dergi olabilir hatta resimi bile hatırlıyorum rai nin bir diskoda kızlarla oynarken resmi felan vardı yada yanındaki eşide olabilir inan hatırlamıyorum

  19. Kuzeyli insanların yaşam stili bu şekilde yani yargılamamak lazım adam işini yapıyormu yapıyor gerisi boş

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nerde okudun?

  21. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    Raikonen in geri dönüşüyle birlikte F1 deki eski performansını yakalaması kısa sürer diye tahmin ediliyor ama bence shumi den daha zor günler onu bekliyor.

  22. Kimi fanı olmama rağmen benimde içimde bir şüphe var çok uzun zaman önce biryerde okumuştum kimi nin hayatında sadece üç şey var diyorlardı.İçki-Yarışmak-ve Seks kimse yazdılarımı birşey demesin okuduğumu söylüyorum.Ben Kimi yi bir martin in ellerinde görmek isterdim ah ah Mclaren deki Kimi yi çok özlüyorum Ferraride şampiyon oldu ama bir türlü dokuları uyuşamadı çok serbest bıraktı Kimi yi ferrari.Bu saatten sonrada Kimi nin bu yukarıda saydığım şeylerden uzak durmasını beklemek biraz hayalcilik olur….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir