Lauda: "Red Bull ve Vettel 2012'de Farkı Açar"

yazar:

kategori:

Vettel, 2011’de baskın bir performans ile sezon sonu gelmeden şampiyonluğunu ilan etmiş ve en genç çifte şampiyon unvanını almıştı. Lauda ise gelecek sene Alman pilotun 3. şampiyonluğuna ulaşabileceğini düşünüyor.

Lauda: “Mantık, Red Bull’un daha da ileride olacağını söylüyor.”

Egzoz beslemeli difüzörlerden ayrı olarak F1’in teknik kuralları 2011 ve 2012 arasında pek fazla değişiklik taşımıyor.

Lauda: “Daha şimdiden çok iyi bir araç üretmiş olanın avantajı var. Bir şeyi daha da iyi hale getirmek, yeni bir şeye başlamaktan daha kolaydır”

Eski şampiyon Lauda, 2011’deki projelerinden farklı bir yola giren Ferrari ve Mercedes için “Yanlış yola girme riski var” dedi.

Öte yandan Lauda, 2012’de asıl rakibin McLaren’den Jenson Button olabileceğini öne sürdü.

Lauda: “2011’de istikrarlı, rahat ve her yerde hatasız bir şekilde hızlıydı. Özgüveni, kendisine büyük fayda sağladı.”


Yorumlar

  1. adama sormazlar mı asıl sen kimsin bu kadar kesin konuşuyosun hadi onun 3-4 şampiyonluğu var peki ya sen kimsin de konuşuyosun bu kadar saygisizca diye

  2. Sen daha Formula 1 nedir bilmezken adam dünyanın en iyi makinelerini sürüyor, şampiyon oluyordu.
    En azından yaşına biraz saygınız olsun.
    F1'i tv başından izlemek ile onun içinde bulunup herşeyini bilmek çok farklı şeyler.
    Görüş ayrılıkları böyle yazdırmamalı, bu fanatiklik…

  3. avustralyada wbberin kazanacağı kadar hızlı olsunda son yavaşlasın.

  4. hoşgeldin müneccim beyy!!!..seneye yine gel

  5. kaç tane samp kazandında ötüyorsun

    Andreas Nikolaus "Niki" Lauda

    her ne kadar sevmesem de geçmişi parlak bir pilot

  6. Redbull Renault un Periskop da Tecrübesi iyi olmaya bilir abi ama baktığımız da Newey gibi bir uzmanın Tecrübesi var Rb5 Periskop egzosu dayalı olarak sezon başı ikinci takım dı bunuda unutmamak gerek. Periskop da Renault un da başarıları çok ve Motor partnerleri olarak kesinlikle bunu kullanacaklardır abi. Testlerin ne kadar çok yanıltıcı olduğunu biliyoruz sezonun ilk testlerin de zaten yüzde yüz Ebd yoktu arka alt taban da tekerin önün de.

    Dediğim gibi abi Periskop da kim en iyi tasarımı yapacak Aeroya etkisi yine olacak. Eğer dediğin gibi ortada büyük bir avantaj olursa o tasarım da arabayı görüp diğerleri yapacakdır zaten.O da birinin Üç ayda tasarladığını diğeri 1 ayda tasarlar ise aynı verimi vermez zaten.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Yaşlı Moruk sen kimsinde gelecegi biliyorsun kaç tane samp kazandında ötüyorsun sen hele aç elini allaha dua et sayılı ömrün kalmış hala bu sporlara yorum yapıyorsun bizleri durduramassınzı kusura bakma artık hiç bir güç ferrari ve mclarenin önüne gecemez Red bull işini bitirmek için elinde gelene bütün çalışmayı yapıyor adamlar merak etme artık ellerimizde sağlam silahlarımız var artık bu gücü elde ettiğimi mart ayındaki ilk yarisda alinca goriceksiniz sayın Lauda bizim hevesimizi hiç bir şekilde yıkamassınız ve Red bull artık 2011 gibi dekşi olmayan aracı daha iyi hale getirmek için ugrasiyor sadece artık egzoz yok ama ne var baska bir sey olsun ama, bu kadar iyi oalcagini dusunmuyorum artık f1 deki teknik adamlar adriana ne yapmak istediği çok daha iyi biliyor o yüzden lauda şansın yok meraklanma sana bu lafı yutturacaz!

  8. rocco junior avatarı

    Hakan periskop deyince aklıma Ferrari diyor bu konuda deneyimleri çok.Ebdye geçmeden en hızlı araçtı nerdeyse ve Neweyin doğruysa en iyi çıkşa sahip dediği Ferrari ye benzemesini istediği konuşuluyor

  9. Aslında burdan ne kadar yorum yapsak da her şey ilk yarışta ortaya çıkacak. Testler bile aldatıcı olabiliyor. Egzos yasağında en büyük kaybı mclaren yaşamıştı ingilterede. ne olacağı belli olmaz hayırlısı artık.. iyi olan kazanacak

  10. Sezon başlamadan Bütün takım ve Taraftarlarına başarılı bir yıl olması dileğimle herkes için. 1992-1993 yılları arasın da Williams Renault'un Aktif süspansiyonun yasaklanması ile gerilere düşeceklerini düşünürler ama sonuç 1992-1997 arası dünya şampiyonluğu.

    Redbull Renault'a güvenim sonsuz 2012 de yine şampiyonluğun en büyük adayların dan olacaklarını düşünüyorum Tabi bir Fan ve seyirci olarak Geçmişten beri köklü bir kural değişikliği olmadan araba gelişimleri Bir Önceki yıl kullanılmış olan arabanın iyi yönleri tepkileri ve temel ayarları Gelecek yılın arabasına aktarılar ve bir önceki yılın arabasının zayıf alanları gelecek yılın arabasın da giderilir ve buna gelişim denir. Redbull Renault Rb7 ye baktığımız zaman sıkı bir paketdi bana göre Newey Rb7 dide çok hassas olan kers yerleşimini Rb8 de daha ileri bir boyuta taşıyacakdır. Rb7 nin Rb6 kadar Downforce üretebildiğini düşünmüyorum ben.

    Silverstone'de yasak ile beraber neler oldu bir bakalım Pol yine bir Rbr aracındaydı ve yarış başladı herşey çok iyi gidiyor du taki pit stoplara kadar Arabanın arkasının kaldıraç'ta kalması pahalıya maal oldu takıma. Üstüne üstlük Lewisin arkasın da çıkması ve takılı kalması tam On saniyeye maal oldu bundan sonra olan oldu zaten anlatmaya gerek yok Kazananı yine tebrik ederim şu olsaydı bu olsaydı demenin bir anlamı yok.

    Periskop tasarım da yine kim en iyi tasarımı yaparsa Motor ve egzos konumlandırılmasını yaparsa yine aero verimliliğini artırmış olur.

    Şubat 1 de Mclaren in tanıtımı ile başlıyoruz herkese hayırlı uğurlu olsun F1 demek Heyecan demek dir…

  11. Evet yine fark atıyorlardı:)

  12. "Bir şeyi daha da iyi hale getirmek, yeni bir şeye başlamaktan daha kolaydır"
    F1 de yani motorsporların da bu kanundur.
    Elde herşeyiyle çok iyi bir alt yapı var mı var. Diğerleri henüz bunu kurmaya mı çalışıyor evet.
    Ferrari'nin 2000'leri….

  13. rocco junior avatarı

    Bundan daha egemen bir görüntü nasıl olabilir ki?Lauda kim liderse kim kazanıyorsa genelde onun tarafında olur ve ona göre konuşur.Hatırlıyorum 2010 sonları geldiğinde en iyi olan Alonso kazanacak demişti sonra 2011 de Button ve Mclaren biraz iyi gidince hemen Hamiltonu unuttu ve seneye bile Button diyor.Yani son yarışlara ve belki gelip geçici perfonmanslara fazla kapılıyor.Kimse müneccim değil bu Lauda da olsa.Adam yarışmış etmiş,havayolu şirketi kurmuş,ölümden dönmüş tabi pek çok tecrübesi var ama bu kesin doğru konuşacak değil.Benim şahsi fikrim Red Bull yine en hızlı araç olacak özellikle sıralama turlarında.Ama bu pole zinciri daha fazla kırılabilir yada farklar böyle 0.4-0.6sn olmaz ama 0.1 0.2sn olabilir.Çünkü son zamanlarda söylentiler;Newey'in yine downforce seviyesi anormale ulaşan bir roket yaptığı yönünde.Hani sürekli ebd gitti seneye bitti,biz şampiyonuzdiye kesin hüküm getiren arkadaşlar lütfen düşünsünler.Bunun yanında uzun zamandır hazırlanan ve kadrosunu;Rupart Daraker,Jonathan Heal,Byrne,Ioannis Veloudis gibi isimlerle güçlendiren,yeni methodları kullanmaya başlayan bir Ferrari var.Geçen sezon liderin en yakın takipçisi ve seneye kendilerini yine en tepede veya en tepeye çok yakın bulacağı düşünülen(yönetici kadrosuyla) Mclaren var.Yine uzun süre hazırlanan ve bu sefer şeytanın bacağını kırmak isteyen yine kadrosuna takviye yapan Mercedes.Bence en az 2010 kadar çetin hatta daha çetin ve daha yakın bir sezon bizi bekliyor.Tabi hep diyorum;bu söylediklerim çıkabilir veya tam tersi yanılabilrim…

  14. Lauda'nın aksine düşünüyorum. Şöyleki; 2011 araçları arasında (egzoz beslemesini dışarıda bırakırsak) salt aero ve mekanik yol tutuşu olarak Ferrarinin daha fazla deneyime sahip olduğunu sanıyorum. Bu demek değildirki Newey daha iyisini yapamaz. Elbette yapabilecek kabiliyette bir mühendis. Fakat, aradaki farkın 2011 de olduğu gibi 0,5 ile 1 saniye kadar olacağını düşünmüyorum. Daha yakın bir mücadele olacak. Ayrıca RBR7 egzoz sayesinde öyle yere basma gücü üretiyordu ki; virajlarda kanat açıp, apex noktasından itibaren tam gaz yapabiliyordu. Velhasıl kontrolu daha kolay bir araçtı RBR7. 2012 araçları ise ne kadar iyi bir dizayna sahip olursa olsun asla bir RBR7 kadar yere basmayacak. Dolayısıyla kontrolü daha zor bir araç olacak. Virajlarda öndeki araca öyle kolay yaklaşamayacak. Viraj çıkışında daha iyi bir çekiş yakalayamayacak. Sert lastiğin dezavantajını egzoz sayesinde optimize edemeyecek. Bu da pilot için hata yapmaya yapmaya açık bir kapı bırakacak. Strateji olarakta takım 2011 gibi rahat olamayacak. Bekle gör taktiği uygulamarı öyle olası görünmüyor. Risk almaları gerekecek ve risk bazen hata getirir…
    Tabiki bunlar benim dışarıdan bakarak yapmış olduğum BAYAĞI yorumlar. Söylediğim gibi; Newey çok kaliteli belkide en iyi mühendis. Çok daha başarılı bir araçta çıkarabilir.

  15. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Görücez 79 gün sonra lauda bey !fanatik tifosi

  16. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Egzoz beslemeli difüzör yasağı varken gördük Red Bull'u Silverstone'da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir