Alonso İspanya'daki Sıralamalardaki Başarısını Tekrar Edemeyecek

yazar:

kategori:

Fernando Alonso İspanya’da ön sıralar için göstermiş olduğu performansını bu hafta Türkiye’de gösteremeyecek.

Çifte dünya şampiyonu pilot, Barselona’da R28’deki bariz ilerlemeden mutlu olmasına rağmen, yeniden pole pozisyonu için mücadele etme şansını kaybetti.

Barselona’da göstermiş olduğu performansını tekrar edip edemeyeceği yönünde sorulan bir soruya cevap veren Alonso, "Sıralamalar takımların ve tabi ki bizim belirlediğimiz stratejilere bağlıdır ve şu an için henüz böyle bir strateji belirlenmedi" dedi.

"Grid’in ilk sırası. Sanırım şimdilik bu çok zor. Barselona’da orada elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum."

"Burada da aynı performansı göstermek tabi ki isterim ancak gridin ilk sırası gerçekten oldukça zor gibi görünüyor. Bunu bir defa başardık ve bundan dolayı çok mutluyum ama burada bulunabileceğimiz en iyi nokta ilk dört ya da ilk beş olabilir."

Alonso ayrıca Barselona’da araçta yapılan aerodinamik ve mekanik ayarların çok iyi oturduğunu, ayrıca kendi evinde yarış dışı kalmasına sebep olan motor sorununu da tekrarlamayacağını umduğunu ekledi.

Cuma günkü performansıyla ilgili olarak da Alonso "Aracın içinde kendimi aşağı yukarı Barselona’daki gibi hissettim" dedi.

"Bu gerçekten olumlu bir gelişme, çünkü araç daha önceki üç yarışta kullandığım araçlardan daha iyi durumda ve sıralamalarda iyi bir derece elde edeceğimizi umuyorum."

"Yarışı tamamlamak zorundayız.Barselona’da kaybetmememiz gereken önemli puanlar kaybettik ve artık daha fazla puan kaybına tahammülümüz yok. Şu ana kadar bu haftaki performansımız Barselona’dakiyle hemen hemen eşdeğer düzeyde ve bu bizim için sevindirici.

 

 

 


Yorumlar

  1. geçen yarışta sanki 2 turluk benzin alıpta o dereceyi yaptı dimi. ya hangi yarışı izlediniz. kimiden 4, massa dan da 3 tur az benzini vardı. zaten de massa ya 0.2 saniye fark atmıştı yanlış hatırlamıyosam. pole olmayacağını biz de biliyoruz. ama iyi bir derece gelicektir. aksilik çıkmassa tabi

  2. bu yarışta depo dolu olacak ozaman :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir