Türkiye'deki Hava Koşulları Bridgeston'u Tuzağa Düşürdü

yazar:

kategori:

Bridgestone, Türkiye’de hava şartlarının beklediklerinden daha soğuk olduğunu ve bunun da mühendisleri şaşırttığını kabul etti. Yetkililer daha yumuşak lastik getirmelerinin kendileri için ideal olabileceğini ifade ettiler.

 

İstanbul’daki yarışın tarihinin Ağustos ayından Mayıs ayına alınmasıyla herkes daha soğuk hava şartları bekliyordu kuşkusuz, Ancak hava şartlarının bu derece soğuk olabileceğini bir çoğu tahmin etmemişti.

Sürüş esnasında lastiklerde görülen dağılmalar sonucu, bir çok sürücünün sıcaklık dengesini ayarlayabilmekte zorlandığı görüldü. Bridgestone, gelecek yıl için buradaki lastik stratejisini yeniden gözden geçireceğini dile getirdi.

Bridgestone motorsporları lastikleri geliştirme müdürü Hirohide Hamashima, "Biz Mayıs ayında havanın Türkiye’de bundan biraz daha sıcak olacağını ummuştuk, ancak rüzgar çok soğuk esiyor ve pistin uygun sıcaklığa ulaşması çok zor" dedi.

"Gelecek sezon için burada bir derece daha yumuşak lastik kullanmamızın daha doğru olacağını düşünüyoruz."

"Sıcaklık beklediğimizden 10-15 derece daha düşük ve özellikle orta sertlikteki lastiklerde 10 turdan sonra dağılma başlıyor ve lastik bir anda bozulıyor."

"Düşük sıcaklık derecesi özellikle sert lastiklerin daha çabuk dağılmasına sebep oluyor, ancak şu ana kadar gözlemlediğimiz kadarıyla lastiklerde çok aşırı bir bozulma yok ve oldukça iyi görünüyorlar."

Hamashima bu yarışta lastiklerin durumunun pisti çok iyi derecede etkilemeyeceğini düşünüyor. Buna rağmen bu yıl geliştirilen lastiklerde geçen yıl görülen bozulmaların tekrarlanmamasını da sevindirici buluyor.

"Her takımdan araçların durumu ile ilgili bilgiler elde ettik ve şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Geçen yıl Cuma günü lastiklerle ilgili olarak ufak problemler yaşamıştık, ancak bu yıl hiçbir problemle karşılaşmadığımız için mutluyuz."

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir