Newey: "Muhtemelen En İyi Egzoz Çözümü Galibi Belirler"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2010’da şampiyonluğunun ardından 2011’de rahat bir şekilde mutlu sona ulaşırken takımı Red Bull da aynı başarıyı gösterdi.

Rakiplerinin 2012’de Red Bull ve Vettel’e daha zor zamanlar yaşatması beklenirken Newey, hâlâ gelişecek alanlarının olduğunu, ileri yönde adımlar atabileceklerini ifade etti.

Ayrıca Newey’e göre yeni egzoz kuralı ile kim en iyi şekilde başa çıkarsa, en güçlü de o olacak gibi görünüyor..

Newey: “Bütün yapabileceğimiz, bu seneki zayıf noktalarımıza bakmak ve onları geliştirmektir.”

“Hâlâ gelişebileceğimiz bazı alanlar var ama her zaman olduğu gibi, kış döneminde bir gelişim yarışı olacak.”

“Bazı kural değişiklikleri var; en önemlisi egzoz çıkışı ve haritalamadaki kısıtlamalar ki egzoz etkisi şimdi neredeyse sıfır olacak.”

“Bu yüzden herkes, kaybedilecek yere basma kuvvetini telafi etmeye çalışacak. Kim en iyi çözümü bulursa, muhtemelen gelecek senenin de galibi olacak.

Rakiplerinin 2011’de Red Bull egemenliğinden yara alıp almadıkları sorusuna Newey: “Bilmiyorum. Olabilir. Başkasının çalışması veya düşünmesi üzerine yorum yapamam”

“Bizim açımızdan tek söyleyebileceğim, her zaman savunduğumuz şeyi yapmaya çalışmak ki bu, başlarımızı önümüze eğip kendi işimize bakmak, kış süresince elimizden gelenin en iyisini yapmak ve sonrasını görmek”

Ünlü teknik patron, 2011 sezonu öncesinde Ferrari’nin güçlü göründüğü kış testlerinden sonra takımının bu kadar egemen olmasını beklemediğini de itiraf etti.

Newey: “Hayır, asla bekleyemezsiniz. Sezon öncesi testler boyunca hiç bir zaman gerçekten emin olamazsınız. Ferrari esas rakibimiz olacak gibiydi; McLAren egzoz sisteminde sıkıntı yaşıyordu”

“Ama (McLaren) son test ile ilk yarış arasında bizimkini çok iyi ve hızlı bir şekilde kopyaladı. Bu yüzden Melbourne’deki performansları beklemedik seviyedeydi”

“Ve ondan sonra gerçekten olağan gelişim yarışı yaşandı. Bazı pistler bize göre değildi; daha çok Temmuz-Ağustos aylarında çok soğuk olan yerler… Bununla birlikte diğer yarışlarda, Spa ve Monza gibi geleneksel olarak mutlu olmadığımız yerlerde çok rekabetçiydik”


Yorumlar

  1. egzoz ne kadar önemli bi şe miş yaaa

  2. dostum o yakıt sendede olsa sana binerim.devir tasarruf devri ne yaparsın:)

  3. Hocam Symbol ün içine optimus prime entegre etmeleri lazım ki ancak bişeye benzesin. Bu saydığın araçlara ne yapsan boş. Alan var işte, satıyorlar. 🙂

  4. Reno yapsın 🙂 "Renault Symbol 1.5 dizel EBD" En azından sembolün (tamircinin biri sümbül dediydi, kopardı beni) zırt pırt arkayı bırakması sorununa böyle bir çözüm bulurlar.

    Ya da olmadı VW yapsın poloya 🙂 VW POLO EBD 1.2 TDI :))) Şaka bir yana, passatı servise bıraktığımda bana bi tane polo verdiler geçici, 3 silindir dizelmiş. Ben böyle işkence görmedim arkadaş! Bassan gitmiyo, gazdan sonradan haberi oluyo, klimayı açınca stop ediyo, frene basıyom durmuyo :))) Millet yine iyi kullanıyormuş. Dandik dediğim fiesta uçakmış onun yanında…

  5. Tasarrufa gidilen bir dünya da, atmosferiklerin önüne geçildiği, turbo'ların, 4 çekerlerin mecbur tutulduğu bir dünyada sence? 🙂
    Her zaman söylerim F1'in sektöre kazandırdıkları reklam naraları ölçeğinde değildir…
    Bana sorsalar WTCC, GT, F1 mi GT series derim.

  6. Şimdi Montezemolo başta olmak üzere tüm takımlar her fırsatta "Formula 1'de bulunan teknolojiler yol araçlarına da aktarılıyor" şeklinde konuşuyorlar. Ferrari KERS ve difüzör kullanan araçlar üretiyor bir süredir. Mclaren de öyle. Mercedes üretir gibi yapıyor, tutturmuş bir kalite diye, ne yaptığı belli değil.

    Bu EBD olayını bir gün bir yol aracında görecek miyiz acep??? Tamam, o abuk motor haritaları olmaz ama yüksek hızla viraj dönerken yeterince egzoz gazı oluşuyor. Bu sistem mesela 599 GTB Fiorano'ya eklenebilir.

  7. Olaya bak F1 motor sporundan çok egzoz tasarım sporu oldu…

  8. Neweye sonuna kadar katılıyorum.Motorun yer çekimi merkezini çok alçakta tutmak oldukça önemli olacak.Maksimum gücün ortaya çıkması için egzoz sistemi hayati önem taşıyacaktır. Motor, nefes almaya ihtiyaç duyar ve egzoz sisteminin verimliliği, motor performansına doğrudan etki eder. Genel olarak bakacak olursak eğer egzoz sistemi aerodinamik verimlilikle ilişkilidir.
    Başarılı bir egzoz tasarımının iki amacı vardır Maksimum motor performansı ve minimum aerodinamik kayıp. 2012 de Neweyin söylediği gibi kim bir iki adım önde başlar ise ipi göğüsler. Verimli bir Egzozu kopyalamak zormudur kesinlikle hayır kopyalana bilir ama kopyalanan takımdaki gibi performans elde edilemez. Rbr'nin ön kanadını herhangi bir takıma taksak Rbr deki gibi çalışmayacağı kesin bunu da aynen öyle düşünüyorum.

  9. neveyden nefret etmeye başladım.yav bunun yaptığı araç herzaman en hızlı oluyor.ne var yani biraqzda willims a git çalış.ozaman sinirimizi bozmaz.en azından ayrton a olan borcunu bu şekilde ödersin.

  10. okudum haberi zaten içindekiler de aynı mesajı veriyor kardeş ya 🙂

  11. "Bazı kural değişiklikleri var; en önemlisi egzoz çıkışı ve haritalamadaki kısıtlamalar ki egzoz etkisi şimdi neredeyse sıfır olacak."

    Egzos işi bitik, unutun onu.. Başlık yanıltıyor tabi 🙂

  12. adam resmen sizi bu sene nasıl yeneceğimi söylüyorum not alın demiş ya 🙂

  13. Haber başlığını okuduğumda Newey hedef şaşırtıyor çünkü egzos konusu bitti neredeyse diye aklımdan geçirdim ama haberi okuduğumda başlıkla pek alakası olmadığını gördüm. Bu ara başlıklar biraz alakasız atılıyor hafifden 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir