Alonso'dan Schumacher'e Övgüler

yazar:

kategori:

TotalRace’in hangi pilot ile mücadele etmekten daha çok keyif aldığı sorusuna hiç duraksamadan, “Michael Schumacher’in seçerdim.” diye cevap veren İspanyol pilot, “O hepimiz için daima bir şampiyon olarak kalacak. Yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri olarak ona saygı duyuyoruz. Artık kanıtlayacak bir şeyi kalmadı ve her zaman çok hızlıydı.” diyor.

42 yaşındaki Schumacher 2010 yılındaki geri dönüşünden bu yana henüz podyuma çıkamamış olsa da, Alonso Mercedes GP otomobilinin bunda payının büyük olduğunu düşünüyor.

“Formula 1’de otomobilin en önemli şey olduğunu biliyoruz. Mercedes’in de çok iyi bir sene geçirmediği apaçık ortada. Ama yarış kazanabilecek rekabetçi bir otomobile sahip olurlarsa, hem Rosberg hem de Michael favori pilotlar olacaklardır. Onlara saygı duymalıyız.”


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Onu geçen sene söylemişti. Şimdi özledi, ve burada. Karşıma getirdiğin şey bu mu yani? Sen önce Alonso'nun 2006'da Ferrari hakkındaki düşüncelerini bir aklına getir. 2007'de Hamilton hakkında ne düşünüyordu şimdi ne düşünüyor onu aklına getir. 2006 Çin Gp'de kendisini şampiyon yapan hep destek olan takımına nasıl akıl almaz şeyler söylediğini aklına getir. 2007 Nurburgring'de Massa'yı geçip kazandıktan sonra otomobilin sol tarafındaki lastik izini gösterip "bakın bana çarptı ben yine de kazandım" naraları atmasını bir düşün. Doğru tabi Massa'nın ona yol vermesine birkaç yıl daha vardı o zamanlar. Şimdi istediğini aldı. F1 bir spor değil diyecek kadar delikanlı gözüktü, o zaman hak vermiştim ona, F1'de gerçekten çok politik şeyler oldu bazen, ama bunları söylediği takıma gitmesi sonucunda ona olan saygım kayboldu. Şimdi eminim o da Ferrari'nin sporu domine ettiği yıllarda sahip olduğu büyük avantajları istiyordur. Gelelim Renault ve Kimi meselesine. O haberin önce bir başlığına bak. "2011"de, onlar adına yarışmayacağı diyor. Yani o sene için konuşuyoruz. Değil mi? 2012'de onlarla yarışmayacağım demiyor. 2011 diyor. Adımı kullandılar meselesi de doğru. Sadece telefonda konuştuk o kadar diyor. Eric Bouller neredeyse aldık tarzı açıklamalar yapıyor. Basına öyle konuşmanın pazarlamadan başka ne amacı olabilir.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Doğadaki mantarlar çok çeşitlidir.Bazısı ne idüğü belirsizdir.Hele bir de yanar dönerleri var ki kolay bulunmaz ve pahalıdır.Ben o mantarları şişe geçirip kızartmayı çok severim.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yanlışın var kimici kardeş.Konu Alonsonun Şuminin performansı hakkında görüşleridir.Hem şumiye hem rosberge saygı duymak gerektiği ve sorunun aracın yavaşlığından kaynaklandığını söylemesidir..Nerenden uydurdun bu konunun Alonsonun kariyeri boyunca konuşmaları olduğunu.Yukarıdaki demeci okumadan biryerlerinizden konu uydurmayın.Konuyu saptırmayın.
    Alonso Şumi ile amansız mücadelelerde bulunmuş ve onu çok iyi tanıyan biridir.Örneğin bir imola 2005 var ki Alonso-Şumi çekişmesi unutulamaz.13.sıradan başlayan Şuminin lider Alonsonun arkasına gelişi ve son 14 turun sadece 0.3 saniye ile adeta birbirine yapışık iki araç şeklinde devam etmesi müthişti. finişi geçtiklerinde 0,2 saniye fark vardı.Tam 14 tur boyunca Şumi 0,3 saniye ile takip etmiş ve Alonso da bu baskıya dayanmıştır.
    Alonso Şumiyi mücadele bakımından en iyi tanıyan pilottur.Mercedes iyi bir araca sahip olduğunda Alonso haklı çıkacaktır.

    Sizler eskiden kimin ne dediğini ve şimdi ne yaptığını çok çok merak edip bununla ilgileniyorsanız işe kendi pilotunuzdan başlayabilirsiniz.
    F1 i özleseydim orada olurdum— evime dönmüş gibiyim.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/16949-raikkonen-renault-adina-yarismayacagim-haberi.rss

  4. mantar çok yararlı bir sebzedir ama zehirlisi ve yararlısı vardır.ayırt etmek gerek.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Konu Alonso ile Raikonnen'in ilişkisi değil zira ikisi birbirine çok saygı duyan pilotlar. Konu Alonso'nun kariyeri boyunca bir dediğinin bir dediğini tutmayışı.

  6. iyice yağcı kesildi bu da. 2006'da böyle demiyordu

  7. Usta ustayı bilir. Massa'dan ya da Rosi'den bahsediyor mu hiç? Sadece usta pilottan bahsediyor.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu sene vettelin parmağına laf etmeyen bir taraftar grubu kaldı mı??.Öyle ki koskoca takım patronu Martin Whitmarsh dahi vettelin sesini duymamak için telsizi kapatıyordu.Burada vettelin parmağına laf eden kişilerin Alonso taraftarı olarak lanse edilmesi yanlıştır.Sevinç gösterilerini her pilot yapar.Bazısı havaya zıplar bazısı goril gibi hareketler yapar.Bazısı avazı çıktığı kadar bağırır.
    Bu konu neden buralara kadar uzadı anlamadım.Çok mu zordu Alonsonun efsaneye verdiği desteği algılayabilmek.Yorumlara sayfanın en altından itibaren baktığımızda mclarencinin biri yağcı diyor.Sonra bir kimici çıkıyor tşört diyor.Sonrasında ise karısına varana kadar ortaya dökülüyor.Bu kimicilerin Alonso haberlerindeki sevdası hayrete değerdir.Kendilerinin burada amacının ne olduğunu bilmeden bizlere mantar gibi yakıştırmalar yaparlar.Kendi pilotları aracın üzerinde goril hareketleri yapar ama onlar Alonsoya eşşek deve yakıştırması yapar.Hem suçlu hem güçlü olmak için uğraşırlar.Halbu ki Alonso bir hafta kadar önce Raikkonen hakkında geri dönüşüyle ilgili gridde hiç kimsenin söylemediği sözler etmişti..İlk virajda yanınınzda RAikkonenin olması çok farklıdır.Başkalarına tercih ederim demişti.Halen raikkonenin geri dönüşüyle ilgili griddeki bir çok pilottan ses dahi çıkmadı.Peki kimi taraftarları neden o konunun altına 2005 06 yıllarından bahsetmediler.

  9. dikkat ettimde haberde alonso şumiyi övmüş fakat şumi taraftarlarından başka herkes(kimicisi mclarencisi lewiscisi allahın rosbergcisi bile) alonsoya vermişler veriştirmişler.hele kimicler nedir bu çekememezlik anlamıyorum.alonso şumiyi övmüş kimiyi değil.işin garibi daha şumi taraftarları alonsoya sahip çıkmaya çalışıyorlar.

  10. doğrudur bu sene vettelin parmağına laf atanlar o sene alonsonun yarışlardan sonra yaptığı sevinç gösterilerini tamamiyle görmezden geldiler. doğrudur alonso özellikle 2006'da ferrari ve schumi'ye verip veriştirdi ama son dönemlerde daha oturaklı bir kimliğe sahip oldu ve dediklerini dikkat ediyor. bu yüzden tebrik ediyorum alonso'yu.

    Ancak bir de schumi ile direkt rekabete girer ve sonucu istediği gibi olmazsa o zaman görmek lazım. hamilton da iyi şeyler söylerken onunla mücadeleden istediği gibi ayrılamayınca sallamaya başlamıştı 🙂

  11. yayınlandı merak etme o da sana epey bir methiye düzdü en sonunda ikinizinde msj ı kaldırıldı bilginize.

  12. benim yorumum yayınlanmamış.insan yada pilot 7 sinde neyse 70 indede odur.bu hem alonso için hemde schumi için geçerli örnekleri gani.sayın nebuchadnezzar yada yanlış yazdıysam kusura bakmayın.nebuchadnezzar diyorum çünkü kendisi mantar gibi her yerden patlıyor nevi şahsına münhasır eleman !

  13. Alonsocu değilim ama, arkadaş insaf…Sevinmesiyle karakterini nasıl bağdaştırabiliyorsun adamın.

  14. Alonso bu, gridin en komple politikacisi, isine geldigi gun “Schumi de kimdir“ der, isine geldigi gun “O na buyuk saygi duyuyoruz“ der.. Aha karakter, gule gule kullansin Alocular, ne diyelim..

  15. Bazi Alocular Alonun karakterinden bahsetmis, hangi karakter??? Adam sevinmeyi bile bilmiyor, Vettel`in parmagina laf eden Alocular bi baksinlar bakalim Alonun kazandigi yarislardan sonra yaptigi sebekliklere, essek de oldu deve de..

  16. En büyük pilot ve efsane Hakkinen.diyen mentalitenin üyelerinden ne beklenirdi

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Nickim ve avatarım çıkmamış!!Belli bir süre içerisinde gönder butonuna basmayınca böyle oluyor galiba.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    "O hepimiz için daima bir şampiyon olarak kalacak. Yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri olarak ona saygı duyuyoruz. Artık kanıtlayacak bir şeyi kalmadı ve her zaman çok hızlıydı.

    Alonso böyle söylemiş.Bunda abes olan ne var?Bu konuda karısının ne işi var?.Katılıyorsan hak veriyorsan evet doğru der onaylarsın.Yok eğer katılmıyorsan , hayır ben Alonsonun sözlerine katılmıyorum çünkü şumi yaramaz adamdır der geçersin.Bu kadar basit.
    2006 yılına inmenin,karısından bahsetmenin, f1 in spor olmadığından bahsetmenin,tişörtten bahsetmenin ne gereği var.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hayırdır cetman sana kemik atmadım ama sen nerden çıktın şimdi onu anlamadım.Tıkarım çıktığın yere ama yorumlarım kontrole girsin istemem.

  20. Alonsonun pilot arkadaşları hakkındaki güzel cümlelerini normal bir insan gibi algılayıp anlamak çok mu zor?
    Yok tşörtmüş, yok şöyle demiş, yok böyle demiş demekle nereye varacaksınız.
    Alonso "bugün hava güneşli" dese yine de altında bişeyler bulmaya çalışacaksınız.Bazısı "tanıdığım Alonso bunu iyi niyetle söylememiştir" diyecek.Bazısı "eşinden boşanmış" diyecek.Bazısı "santander" diyecek.uzayıp gidecek.

    Alonso Şumi hakkında: "O hepimiz için daima bir şampiyon olarak kalacak. Yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri olarak ona saygı duyuyoruz. Artık kanıtlayacak bir şeyi kalmadı ve her zaman çok hızlıydı"
    Demiş.Bunda abes olan ne var.?Bunda 2006 ya inecek ne var?.Bunda karısını karıştıracak ne var?Alonsonun bu sözlerine Katılıyorsan evet haklı der ve onaylarsın.Yok eğer katılmıyorsan "bence Şumi yaramaz adam"der geçersin…Bu kadar basit.Ama sizler 2006 ya inmeyi , karısından bahsetmeyi, f1 in spor olmadığından bahsetmeyi tercih ediyor onaylıyor adamlık sayıyorsunuz.
    Ben de buna itiraz edince kara fedai diyorsun.Evet sizin gibilerin karşısında ben kara fedai olacağım.

  21. hacı;yani nebuchednezzar yada adını yanlış yazdıysam kusura bakma.sen her delikden çıkan birisin ama o deliği tıkayacak birileride vardır.haddini bil.insanı zıvanadan çıkarma.+ 20 değil 100 de alsan vız gelr tırıs gider.yazarım hemde hiç acımam.

  22. Ne acısı arkadaşım ben onları çok rahat bir halet-i ruhiye içinde yazdım. Sen farklı değerlendirmişsin sanırım.
    Bir muhabbet içeriğinden farklı değildi. Ben Alonso'yu bu günü, söyledikleri için eleştirmedim. Yaklaşımda bulunduğum konu senin duruşun, ifadelerin.
    Neyse şu idi. Sözler….sözler….
    Tahta ve çivi misali. Bahsim çiviler sökülse bile izi üzerineydi.

    Son cümle de site üzerinde gördüğüm Alonso'nun kara fedailiği üzerineydi. Zevk alın şu siteden. Babamızın evladı değil o pilotlar. Hepsi bizim geçmiş, geleneğimize uygun olmayan batının yamuk adamları.

  23. Ben bu kadar gerilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Evet o yıllardaki tavırlarından hiç hoşlanmıyordum ama görüyorum ki Alonso olgunlaşmış. Sadece Schumi değil uzun zamandır ben herhangi bir pilot hakkında da manşetlere çıkacak kötü bir cümle kurduğunu hatırlamıyorum. Schumi özelinde ise döndüğünden beri hep saygıyla söz etti ondan. Geçmişle yaşamaya gerek yok. <yrıca bazı arkadaşlar Alonso'nun özel hayatından dem vurmuşlar. Bana ne kardeşim özel hayatından. Ben adamı sporcu ahlakı ve sürüşüyle değerlendiriyorum. Alonso'nun bu olgun tavırlarından sonra sevmeye başladım ve hatta diyebilirim ki Schumi den sonra kazanmasını istediğim pilottur. Ne de olsa kırmızıyla yarışıyor. Alışkanlık işte:)

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2005 06 yıllarında ne olmuş ki akıllarınızdan kazınamazmış.Alonso adam mı bıçaklamış?Sizi rahatsız eden ne yapmış.Hırsızlık gasp cinayet mi var ortada.
    Olayı bu kadar büyütmenin taaa 2006 yılına kadar inmenin altındaki acının kaynağı nedir onu anlamadım.Adam alt tarafı Şumiye övgüde bulunmuş.Ne demesi gerekirdi.Kirli falan mı?.Şumiyi öveni de yereni de burada ateşe tutuyorlar garip..
    Bizler de bu övgünün, 5 sene öncesine inilerek eleştirilmesini eleştiriyoruz.Bu sefer de işin içine peygamberliği sokuyorsunuz.Sen daha benim neyi savunduğumu anlamamışsın işin içine peygamberi karıştırmışsın..
    Tamam, önümüzdeki günlerde Şumi Alonso hakkında güzel birşeyler söylerse benim o konunun altına" rascasse virajı"diye yazmam mı gerekiyor.Ya da hamilton Alonsoyu övdüğünde 2009 melbourne yazmam mı gerekiyor.Bu ne biçim mantıktır.

  25. Yüzünü dahi canlı görmedikleri adamın karekterini her saniye savunurlar….peki böyle?

    Öyle yada böyle eski Ferrari yada doğal olarak Schumacher taraftarlarının 2005-06 döneminde olanları akıllarının bir köşesinden kazımak mümkün değil. Bazı düşüncelerin nedeni yok değil. Bu bağlamda anlatmaya çalıştığım şeye, anlaşma açıklandığında italyan forumlarında, tifosi ortamlarında ben çok denk geldim diyebilirim.
    Bu hisleri ön plana koyar veya koymazsınız o seçim işi fakat insanlarda oluşturduğu bir düşünce mevcut idi, mesele bunun sizi ne kadar etkilediği. Aynı konu gönüller de Rosberg için de geçerli olabilir vs vs

    Hiç kimse Peygamber değildir, herşeyi savunulamaz…

  26. alonso şuan ferrari takımının lider pilotu..ancak yarıştığı takımın ve fanlarının gönlünde hala özel bir yere sahip olan f1 tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızı hakkında konuşurken elbette cümlelerini özenle seçecektir..alonso gözümde her geçen gün büyüyor..gerisi saçmalık bence..

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazı kimici ve mclarenciler rahatsız olmuşlar.Allah bilir ki bu taraftarlar; eski pilotlar Şumiye salladığı vakit çok seviniyorlardır.Tabi Bu sevgilerini Şumi fanlarını karşılarına almamak için belli edemiyorlar.
    Şuminin tebrik telefonuna dahi çıkmayan kiminin fanları ve Şumiye kirli diyen hamiltonun fanları, Alonsonun bu sözlerinden rahatsız olmuşlardır.2006 yılına kadar inme gereği duymuşlardır.Hele bazıları "Alonsoyu tanıyorsam" diye başlamış ki galiba asker arkadaşıymış.Zaten buradaki kişilerin yüzde 99 u psikiyatrist ve bu konuda uzman olan kişilerdir.Yüzünü dahi canlı görmedikleri adamın karekterini 1 saniyede tahlil ederler.

  28. Olgunlaşma diyoruz biz ona.

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Başka yokmuydu?Aklına gelenler bunlar mı?
    Biraz da kendi takımının pilotlarının konuşmalarından behsetseydin ya.

    Hamilton:Çünkü o, 7 dünya şampiyonluğuna sahip. O, bir efsane."
    "Eğer 7 dünya şampiyonluğunuz varsa bir efsanesinizdir. Bir veya iki şampiyonluk? Saygı duyulur ama 7… Efsanevi bir şey. Bakarsınız ve 'vay be, çok iyi' diye düşünürsünüz"

    Hamilton:Şumi gibi kirli olmayacağım.
    Hamilton:Monzada şuminin yaptığını ben yapsaydım bana ceza verirlerdi.

    Button:Şumi hafızasını kaybetmiş olmalı.
    Button: mclaren ancak köpek kadar hızlı.
    vs.vs.vs.

  30. kimicilerin zoru ne anlayabilmiş değilim.adam demişse şumiye demiş size ne oluyor anlamak güç.

  31. bu ikisinin takım arkadaşı olmasını çok isterdim.küçük kıyametin kopmasınıda büyük bir zevkle izlerdim.avı kapmak için tilki ile kurdun mücadelesi; (tabi aynı avı aslanlar ve kaplanlarda istiyor) mücadeleye bak 🙂

  32. Schumacher- avatarı

    Bu sene mücadele ettiği pilotlara kötü laf ettiğini hatırlamıyorum ? Schumacher içinde aynı şey geçerli

  33. aynen öyle. alonsocu arkadaşlar kızacaktır elbet, briatore gibi bir adamı hala menajeri olarak tutması bile yeterli her şeyi söyleyebilmek için. Ancak istikrarı, soğukkanlılığı ve sürüşü kesinlikle birinci sınıf.

  34. Ya gerçekten değişti, ya da artık davranışlarına dikkat ediyor.

  35. crazy drift avatarı

    bu kadarda değişemez bence şuanda rekabet etmedikleri için boyle konuşuyor yarın obirgun zirvede çakıştıklarında bugunlerden eser kalmaz

  36. ha birde hamilton güvenlik aracını geçince manipule edilmiş bir yarış izledik dedi.

    almanya'da, yasak olmasına rağmen takım emri yaptırıldı hiç konuşmadı.

    başka aklıma gelmeyen olaylar da vardır illaki..

  37. esprin çok ince, tuttum bunu 🙂

    hertürlü döndü bu adam, herşeyi bekliyorum ben. hamilton'a saydı sövdü sonra mclaren'dan başka bir yerde olursa takım arkadaşı olurum dedi. mclaren'dan ne durumda ayrıldı ondan sonra f1'de her takımda yarışabilirim buna mclaren'da dahil dedi. schumi'ye dedikleri ortada. f1 bir spor değil artık dedi, sonra f1'in en büyük spor olduğuyla ilgili bir ton laf söyledi. fia için 2006'da ferrari yardımcısı pankartı açtılar briatore'yle şimdi en büyük ferrari hastası kesildi. muhtemelen karısını da aldatmış.

    çok ilginç bir karakteri var 😛

    ama sürüşüne, istikrarına ve çalışma disiplinine hayranım gerçekten o ayrı.

  38. Bu söylediğiniz t-şört olayı Brezilya GP midir?? Türkiye GP Brezilyadan önceyse ve Türkiye GP de 'Alonso kim' yazılı t-şört leri kim giymişdi.. Brezilyada kim şampiyon oldu?? Türkiye GP de ALonso kim yazan t-şörtleri siz görseydiniz ve Brezilyada şampiyon olduğunuzda sizin taraftarlarınız nasıl bir t-şört giyebilirdi?? Biraz düşünün ve kendinize itiraf edin (bıraya yazmanıza gerek yok).Belkide Alonso ki yazan t-şörtlerden birisini siz giymişsinizdir…kim bilir??

  39. Schumacher- avatarı

    Çok büyük Schumacher hayranıyım arkadaşlar Alonso'ya bence haksızlık ediyorsunuz insanlar değişebilir ?

  40. 'ferrari f1'de yarışacağım son takım' dediğini çok çok iyi hatırlıyorum.

    Belki de ferrari'den emekli olmak istiyorum demek istemiştir :))) Tabi, alonso'yu tanıyorsam iyi bir niyetle söylememiştir.

  41. pist üstünde rakibidir, sevinir tabi bence bunda anormal birşey yok.

    ama pist dışında pek hoş konuşmuyordu hem schumi hem de ferrari hakkında.

    'ferrari f1'de yarışacağım son takım' dediğini çok çok iyi hatırlıyorum.

  42. olay şu zaten, Alonso böyle bir şey giymedi yada yaptırmadı, bu tamamen ordaki bir kaç mekanikerin yaptığı bir şey, ki ondada esprili bir yaklaşım var saygısızlıktan çok…

  43. schumi 2006 suzuka da motor patlattığında yanından geçerken sevinmekten vites yükseltmeyi bile ikinci plana atan adam, şimdi her röpörtajında schumacher i övüyo.bi insan bu kadar değişebilir mi

  44. evet renaultta bir çalışanda bu t-shirt vardı. ama Alonso'nun giydiğini görmedim.

  45. acaba fırtına öncesi sessizliktenmi korkuyor.shuminin bir lafı vardı.her fırtınanın ardından güneş doğar.

  46. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2006'da "Schumi de kim?" yazılı t-shirtler yaptırdıklarında giymeyecektin o zaman. O zaman da 7 kez şampiyondu.

  47. Çocuğumuz büyüyor demektir. Schumi ile rekabet etmiyor olmasının da payı var. Ama gerçekten de Fernando çok olgunlaştı. Otomobilden maksimumu çıkarıyor, yani elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bunca yeteneğine rağmen, bizim takım O'na adam gibi otomobil veremese de, dert etmiyor. İyimserliğini bozmuyor. O'nun için bu bekleyiş oruç tutmak gibi. Saatlerce aç kalırsın. Ama iftar yemeğinin tadı, akşam yemeğinde yoktur.

  48. iyice yağcı kesildi bu da. 2006'da böyle demiyordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir