Todt: "Massa, Alonso'dan Sadece 0.3 Saniye Yavaştı"

yazar:

kategori:

Oğlu Nicolas Todt’un menajerliğini yaptığı Felipe Massa’nın Ferrari ile anlaşması önümüzdeki sezon bitiyor ve Brezilyalının takımda kalıp kalamayacağı büyük bir soru işareti.

FIA Başkanı, Brezilyalı pilot için, “Felipe yeni Pirelli lastiklerine tam olarak uyum sağlamakta zorluk yaşadı. Bana kalırsa, o hâlâ iyi bir pilot ve bunu yeniden gösterecektir.”

“Alonso sadece onun için değil herkes için bir referans noktası. Felipe ise ondan 3 saniye değil sadece 0.3 saniye kadar yavaş kaldı.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. hiç bir pilot zaten takım arkadaşından 1 saniye tur başına hızlı olamaz şimdiki kurallarla imkansız 0.3 çok büyk bir rakam f1 için

  2. bazı pilotlar vardır kariyeri boyunca bir çok kaza yapmıştır ve geri dönüşleri sıkıntılı olmuştur bazılarında ise tam tarsi müthiş geri dönüşler olmuştur bu bağlamdan bakılırsa felipe massa o talihsiz kazadan sonra geri dönüşte sıkıntılar yaşıyor kolay değil tabi kafaya alınan darbeler insanı pisikolejik olarak çok etkiliyor olabilir. 2012 ,de massa lastiklere ve yeni araca alışır " kazayıda unutursa çok daha iyi bir felipe,yi görürüz bakalım bekliycez todt oğlunu menejerlik yapması ve massayla çalışıyor olması manidar : jean todt ferrrari deki patronluğunda,ki ekiple 2011 deki ekip faklıydı özellikle aerodinamik sistemde geri kaldık jean todt döneminde bu alanda öne çıkan bir ekibimiz vardı FERRARİ farkını hissetirir ve takip edilirdi her bakımdan şimdilerde ise kopyalamaya çalışan sığ beyinlerle çalışıyoruz ama bu beyinlerden kurtulduk " 2012 adına FERRARİ ekipmanları ve aracı çok daha ciddi adımlarını atarak geliyor umarım bu defa EFSANE geri döndü dedirtirler saygılar.

  3. bende şu soruyu soryum sayın Jean Todt . redbull ile mclaren arasında kaç sn fark var .
    tek bildiğim redbullun şampiyon olduğu.

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Zaten bilinen birşey bu 🙂

  5. 60-18=42 42-3=39 +1 benden mhp nin kurulusunun 40.yılı

  6. daha önce açıklamıştım ama bir daha yazayım özet olarak . evet bu sezon da araç alonsoya uygun , ama kolayca bir karşılaştırma yapabiliriz , şöyle ki 2008 de massa kendine uygun araçla rai ye sıralamalarda 0.3 gibi farklar atabilirken alonso kendine uygun araçla massaya 0.7 ile 1.5 sn arası farklar atıyor . buradan da şu sonuç çıkıyor alonso massadan yetenekli .

  7. todh takım patronluğu bırakalı f1 rakamlarıda unutmuş gibi. 0,3 sn çok kısa bir zaman dilimi mi sanki :)) 0,3 sn takımlar çifte dünya şampiyonluğunu kazanıyor…

  8. Alonso sadece felipe için değil herkes için referans noktası evet…

  9. elvan dalton avatarı

    Burada 0.3 saniye için adam öldürüyolar todt baba sen sadece 0.3 saniye demişsin. Petrov'u recm ettiler burada hızlı nick'ten tur başına 0.0000000001 saniye daha yavaş diye. Üstelik adamın sponsorları da vardı.

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yanlış anlaşılmasın Alonso Sevdiğim 4 pilotdan birisi..Eşit şartlarda yarışsalar belkide duum biraz daha farklı olabilirdi..Yinede Massa'nın geçebileceğini pek sanmıyorum..Arada dediği gibi 0.3 saniye fark olurdu..

  11. 0.3*60 tur 18 sn 😀 ama çoğu zaman farklar bundan fazlaydı sanırım.Siyasetçiler gibi oldum ha hesap yapıyorum…

  12. Sence diğer türlüsünü düşünüyormusun?

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu dediğinden o zaman bu sezonki aracın Alonsoya uygun olarak çıkarıldığı ortaya çıkıyor ?

  14. sanırım sezonu düzgün takip etmediniz . aracın massaya uygun olarak geliştirildiğini , rainin sürekli araçtan şikayet ettiğini söyleyeyim de …

  15. Oğlu Nicolas Todt'un menajerliğini yaptığı Felipe bu söz zaten herşeyi açıklıyor yorum yapmaya bile gerek yok

  16. Schumacher- avatarı

    Dediğiniz gibi 0.3 saniye çok büyük fark Formulada
    0.3 saniyeyi turlara vurursak felaket geride kalmak demek

  17. en az 0,5 saniye yavaş alonsodan

  18. niye massa 2008 de nasıldı.raiyi bile malup ett.

  19. 0.3 saniye mi ? Saçmalık.Ayrıca 0.3 saniye de F1 için hiç de az bir fark değil.

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    3 saniye olmasın bir zahmet.

  21. Bir yarışta geri kalır iki yarışta geri kalır ama sezonun genelinde 0.3 saniye geride kalıyorsa o zaman arada başka farklar vardır. Alonso her yarış Massa'yı neredeyse ezip geçti. Massa Schumacher ve Raikkonen döneminden daha ikinci pilottur Ferrari'de. İki pilot arasındaki fark hiç geçen seneki kadar açık olmamıştı.

  22. F1'de 0.3 saniye, gerçek hayatta 3 dakikaya eşittir.
    Bugün çenem mi düştü ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir