Di Resta, Vettel İle Ön Saflarda Mücadeleyi Özledi

yazar:

kategori:

İki pilot, 2006 senesinde takım arkadaşıydı ve Di Resta, Formula 3 Euro Serisi’nde Vettel’i geride bırakmıştı.

Daha sonra Vettel, BMW Sauber ve ardından Red Bull ile Formula 1’de boy gösterirken Di Resta, Alman DTM serisinde mücadele etti ve şampiyonluk kazandı; geçen sene de Force India ile Formula 1’de yarışmaya başladı.

2012’de koltuğunu koruyan İskoç pilot, tekrar Vettel ile mücadele etmeyi çok istediğini ifade etti.

Daily Star’a konuşan Di Restsa: “2006’da Formula 3’te takım arkadaşıydık ve aynı donanıma sahiptik”

“O sene ben zirvede yer aldım ve son ana kadar süren harika bir mücadelenin içindeydik.”

“Formula 1’in ön saflarında ona karşı yarışmak isterdim. Onun yaptıklarına büyük saygım var. Bu sene yaptıklarını yok sayamaz veya değerini azaltamazsınız ama en iyi aracın içindeydi”

Di Resta, 2012’de yeni takım arkadaşı Nico Hulkenberg ile yarışacak.

Di Resta: “Takım arkadaşımı yendiğim sürece onun kim olduğu ile ilgilenmiyorum. Ama sizi zorlayan birisi olması gerek.”

 


Yorumlar

  1. hakan vettelin böyle dişe diş bir mücadeleye girdiğini görmedim girdiği zamanda illa bir yerlere vurmuştur.ha monzada alonsoyu iki tekerleği çimdeyken geçti diyorsan öyle yere basma gücü olan bir araçla dört tekerleği çimdeyken bile geçebilir.tabi bunun yanında yere basmadan biraz yoksun ingilterede yakıt tasarrufu yapan lewisi geçemediğinide hatırlatırım.yani diyeceğim oki vetteli şöyle herkesten yarım yerine göre bir saniye hızlı olan bir aracı değilde herkesle (hemen hemen) eşit hızda bir araçla neler yapabilecek birde onu görmek lazım.weberle kıyaslamaya girme istersen orada marko denen bir zat varki vettele rakip pilotun yol vermemesi üzerine adamın kariyeri ile oynayabilecek kadar ….biri ki weber ne hikmetse hep arızalarla uğraştı neredeyse.hemen her yarış kalkışta sorun yaşadı bunun hep kendinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.alonsoda öyleydi ilk yarışlarda ama hemen takım olaya el attı.yani hepimiz biliyoruz weberin ikinci pilot olduğunu. sözde eşit yarıştırıyorlar ama ingilterede atak yapma diyebilecek kadar eşit.şimdi takım hakkını yemeyelim brezilyadada vetteli vitesi arızalanmıştı(!) ve yarış sonuna kadar gidebildi.tıpkı senna gibi .halbuki lewis ta vites arızası yaşadı ve yarış dışı kaldı.

  2. eğer ondaki yetenek sen de olsaydı, şimdi vettel derdi "ben zamanında di resta ne yenmiştim" ama mercedes motoruyla bir sefer bile podyuma çıkamadın ama vettel herkes sürünürken aslanlar gibi galip geldi.. HATIRLA… HATIRLAA….

  3. eğer ondaki yetenek sen de olsaydı, şimdi vettel derdi "ben zamanında di resta ne yenmiştim" ama mercedes motoruyla bir sefer bile podyuma çıkamadın ama vettel herkes sürünürken aslanlar gibi galip geldi.. HATIRLA… HATIRLAA….

  4. Gp 2 de Lewis ile Mücedele edip de F1 e gelince yok olup giden pilot var 🙂 Di Resta anlaşılan Formula 3 Euro Serisi'nde kalmış Gözünü aç evlat F1' desin. Vettel ile Mücadele etmenin gurur verici olduğunu biliyoruz tamam bunu her zaman dile getirmene gerek yok. Bir gün Kıyasıya kapışırsınız da biz de görürüz bizim de istediğimiz bu yani. Sanırım demek istediği ben de Vettel gibi olabilirim demeye getiriyor.

  5. hamit yıkılmaz avatarı
    hamit yıkılmaz

    takım arkadaşını geçmek mi ? di resta ne demek istiyor anlamadım 🙂

  6. Mercedes'e geçmeyi ve Mercedes'in RB ile güreşebilecek araç yapmasını umacaksın, başka yolu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir