Mclaren – Mercedes'in Ortaklığı Sona Erdi

yazar:

kategori:

2010 senesine kadar Mclaren’in % 40 hissesini elinde bulunduran Daimler, Brawn GP’yi alarak Mercedes GP olduktan sonra Mclaren hisselerini satmaya başlamıştı.

Bu girişimin başlamasından 2 sene sonra Mercedes, tam anlamıyla Mclaren’deki hisselerini elden çıkardı ve 12 senelik ortaklık sona erdi. 

Daimler’in Mclaren’den ayrılması ile Mclaren hisselerinin % 25’i Ron Dennis’e, % 25’i Tag Group’a kalan % 50 ise Bahreynli Mumtalakat Holding’e ait oldu.

Birlikte 3 şampiyonluk kazanan Mclaren ve Mercedes, en azından 2015’e kadar motor kullanımı açısından birlikteliği sürdürecekler.


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Nihayet, kambur gitti.

  2. Mclaren gumus rengi kolay kolay birakmayacaktir, Mercedes illa gumusu ben kullanicam derse de Mclaren ciddi paralar alabilir gumus renk icin Mercedes`den 🙂 Mclaren gumusu birakirsa da muhtemelen Mp4-20 tarzinda Siyah-Beyaz/gri-Kirmizi olabilir..

  3. McLaren araç renkleriyle ilgili fikir sahibi olomak için;
    http://f1lists.wordpress.com/2010/11/23/top-10-best-looking-mclarens/

    1966-1973'e kadar genelde turuncu,
    1974-1997 arası Marlboro paketi deseninde
    1997-present day Krom gri

  4. Renk değişmeyecek. Ayrıca krom gri rengin Mercedes ile alakası yok. 1997 West sponsorluğundan gelen bir hadise.

  5. Mclaren'a gümüş rengi veren Mercedes değil, West firmasıdır. West gittikten sonra da böyle kaldı. İlla değişecekse dediğin gibi vodafondan dolayı kırmızı beyaz olabilir.

  6. Renk konusunda takım büyük ihtimal rengini değiştirebilir.Çünkü gümüş rengi Mercedes ile olan ortaklıklarına dayanarak gümüş ok efsanesinden doğan bir tasarım.Zaten şu an Mercedes GP takımı bunu yansıtıyor.Fakat şu da var ki gümüş renk McLaren'e o kadar yakışıyor ki artık bu renk takımla özdeşleşti.Bu yüzden rengin ay nı kalacağı da diğer bir ihtimal.Yorumlarda yazıldığı üzere takımın rengi Vodafone ortaklığından dolayı kırmızı-beyaz renklere bürünebilir.Ayrıca markanın doğal rengi turuncu da diğer bir ihtimal fakat Vodafone markasının ve renginin turuncu üzerinde nasıl görüneceğini siz hayal edin.O kadar da zevksiz olacaklarını sanmıyorum ki zaten bu McLaren takımından beklenmeyecek bir şey…

  7. 2015 e kadar ortaklık devam edecek.Gönül isterdi ki önümüzdeki sezon Mc.Laren-Honda ortaklığını görebilseydik.Honda'nın bu spora geri dönmesi gerek bence.Belki motorlar konusundaki değişimler ileride bunu sağlayabilir.

  8. Onuda MP4-12C satışlarından fazlaca karşılar takım. Zaten bu aracın üretim amaçlarından biriside buydu.

  9. çıkıntının tadına bakmak istermisin?magnum gibidir çavuşum 🙂 hamitonada var buttonada ron denizede =)

  10. DON QUIJOTE avatarı

    Speedman'i görüyorum ve arttırıyorum; o başçavuşlarda da ne günyüzü görmemiş tabirler var be 🙂 Çavuş derken baş gedikli demiş arkadaş, belli başçavuş görmemişsin. Sen bir başçavuşun lafını kesmeye kalksan sende kesilmedik elinle tutabileceğin hiç bir çıkıntı bırakmaz, ama sen kendine güvenmeye devam et 🙂 hayat sürprizlerle doludur, sürprizi bozmayalım.

  11. fernando the skyrim master avatarı
    fernando the skyrim master

    lafın bitmeden cevabını almış say.kendime o kadar güvenirimki karşımdakine hiç konuşma fırsatı vermeden lafını keser cevabı yapıştırırım.çünkü ben önemliyim.çavuşa selam.

  12. ben mclarenin renk değiştirmek istediğini sanmıyorum 2014-15'e kadar. vodafone rengi ise sponsorluk anlaşmasına bakar yani ekstra paraya.
    bana göre aynı kalacak herşey

  13. İsimdeki Mercedes motor üreticisi olarak durmuyor mu acaba? Hani Sauber Ferrari diye geçiyor mesela.

  14. İsimdeki Mercedes ibaresi kalacak mı?

    Gümüş rengi bırakacaklarsa ana sponsor Vodofone olduğuna göre kırmızı-beyaz bir renge geçebilirler..

  15. Geçmiş dönem askerlik zamanı, baş gedikli çavuşun biri garib erin birine öyle bir laf nakşetmişti ki sana da tam onu diyesim geldi, n'aparsın burda olmaz işte 🙂

  16. tek kayıp yılda 70 m euro desteğin olmayacak olmasıdır..

  17. ağzına sağlık jetman (=

  18. ve hatta mercedes motoru en az 10 yıl boyunca mclaren takımının önüne taş koymuştur dayanıksızlığıyla acı ama gerçek.

  19. ha bu arada aracın rengi hiç önemli değil başarılı olması önemli.renklere takılmak doğru değil moda dediğimiz olguda absürt renkler bile itibar görüyor.ama gümüş gri rengi mclaren in kullanması gerekir.çünkü yıllardır kullanıyorlardı ve yıllardır mgp piyasada yoktu.

  20. gerçek şuki mclaren i mclaren yapan mercedes motoru değildi.mclaren başlı başına aerodinami ve mekaniği çok iyi sentezleyen bir takım.gerçek rekabet ruhunu taşıyan bir takım.başarılarının bir yada bir kaç motora bağlanması doğru olmaz.bundan sonrada öyle olacaktır.

  21. Senin mantıkla hareket edersek ozaman McLareni şuandaki bulundugu konuma getiren,MTC'yi ve yanına inşa edilen yeni fabrika,takımdaki onca sponsor hatta spor aracımız Mp4-12 C'de Mercedes sayesinde kazandırıldı McLarene dimi?

  22. forza mclaren avatarı
    forza mclaren

    araç pembe olsun yanlardada sponsor olarak turuncu kuşum aydın yazsın =( tövbe tövbeee..canavar gibi arabamız var. rengiyle sponsorlarıyla griddeki en klas araç bundan daha iyisi olamaz.yalandan yere macera aramaya gerek yok..zaten geçen seneden gıcığım gri tshirtler siyah oldu diye!!!!!

  23. zamanında Ron Dennis'in bir sözünü okumuştum. O sıralar Mercedes,McLaren'i satın almak istiyordu ve Ron Dennis takımı satmıyordu. Sebebi ise 'eğer ki F1 onlar için yeterli tanıtımı ve kazancı sağlayamazsa takımı kapatıp giderler. McLaren'ın ise amacı yarışmaktır. 5 dakikada CEOların değiştiği bir dönemdeyiz,ben ise senelerdir bu takımda CEOyum.
    Bunun gibi bir yazı vardı. Hatırladığım kadarı ile yazdım tabiki. Bu mantıkta olan bir takım hiçbir şekilde çöküş dönemine girmez.

  24. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yapacakları Araçtan Çok Reniginin Ne Olacağını Merak Ediyorum =)

  25. Turuncu McLaren benim hayalim. Şu McLaren M7A'nın bir veya bir kaç ton koyusunu görmeyi çok isterim.

    Ama bu renkte bir McLaren aracına hiç ihtimal vermiyorum. Geçene ya da ondan önceki sene McLaren krom renkle devam edeceğini, bu rengin her sponsora da uyacağını açıklamıştı. Olur da bir gün kromdan vaz geçilirse turuncu yine olmaz. Çünkü turuncu Bruce McLaren dönemiydi, Ron Dennis dönemiyse roket kırmızısı.

  26. fernando the skyrim master avatarı
    fernando the skyrim master

    aynen öyle 07

  27. fernando the skyrim master avatarı
    fernando the skyrim master

    süper bir haber . rengi çingene pembesi&açık kahve olsun.üstündede mavi mavi baloncuklar ve taksi sarısı kanatlar.ilginç olurdu.

  28. Zamanının arrows'ları gibi bir görüntü tuttururlarsa belki olabilir, işi sanatçılara bırakmak gerek tabi. Ben de değişeceğini sanmam.

  29. McLaren'siz bir Mercedes ''mali'' sebeplerle F1'e devam edemeyecek kadar yüzeysel bir takım. Madem böyle bir haber çıktı ''tekrar yazıyorum bu mercedes 2015'i görmeyecek''.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    Patentini mi almış mercedes ? whitmarsh geçen yıl krom rengi ile devam edeceğiz demişti. krom ile gümüş farklı şeyler. kusura bakmasın mclaren ama turuncu bir araç için olabilecek en kötü renk, sevmedim sevemeyeceğim.

  31. Mercedes motorları birden patlamaya başlayacak yani?

  32. sandro verone avatarı
    sandro verone

    buyrun
    gülelim 🙂

  33. Yakup ERCAN avatarı

    gümüş renkler mercedes e ait büyük ihtimalle bırakırlar o renkleri bir ara portakal renkleri ile bir şasileri vardı ama yarışlara çıkmamıştı şimdi onunla çıkabilirler.

  34. Mc Laren – Renault. Kulaga pek iyi gelmiyo. Alismistik Mc Laren – Mercedes' e. Kendi motorunu uretir mi acaba takim, maliyetleri arttirir diye yapmazlar sanirim.

  35. Ne alaka bunca sene Mercedes mi ayakta tutmuş McLareni?

  36. 97 2004 araı west li mclaren en güzeli keşke o olsa.

  37. umarım renkler aynı kalır.Gerçi 2005ten sonra biraz bozuldu ama genede en iyilerden biri görüntü olarak.Ama 2002 2005 arası Mclaren aracı tartışmasız en iyisiydi görüntü açısından

  38. Kırmızı beyaz da olabilirler eskisi gibi. Bu sefer Marlboro'dan değil, Vodafone'dan ötürü 🙂

  39. Çöküş dönemi başlıyacak ozaman

  40. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ben garibserim doğrusu.o parlak gri çok sexi

  41. portakal testlerde sadece 🙂

  42. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ne dersiniz gelicek sene uçan portakal görürmüyüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir