Raikkonen Taraftarların Sorularını Cevapladı

yazar:

kategori:

o
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kimi, bugün 2009 yılının ardından ilk kez bir Formula 1 otomobilinin kokpitindeydin. Nasıl bir duyguydu?
 
Raikkonen: “Enstone’a geçen geldiğimde ilk yaptığım iş kokpite geçmek olmuştu. Ama bugün 2009 yılından sonra ilk kez kaskımla birlikte araca oturdum. İlk başta biraz garipti çünkü kokpit biraz küçük gibiydi ama bu normal. Tıpkı geçmişte yaptığım koltuk ayarı denemeleri gibi. Otomobile ilk girdiğinizde farklı hissediyorsunuz ama sonrasında hemen uyum sağlıyorsunuz. Yarışlara dönmek güzel olacak.”

Koltuk ayarlarını yapmak ne kadar önemli?

“En önemli işlerden biri. Otomobilin içinden çok fazla zaman geçiriyorsunuz. Bu yüzden oturma pozisyonunuz gerçekten önemli. Yüzde yüz doğru olması gerekiyor. Senenin bu zamanında bu işe fazla zaman ayırmak en doğru olanı çünkü çok fazla yarış var ve siz de zamanınınız çoğunu direksiyonun arkasında geçiriyorsunuz.” 

Dönüş haberinin ardından sana gösterilen ilgiye şaşırdın mı? 

“Dönüşüm hakkında basında çok fazla gürültü oldu ve birçok söylenti ortaya çıktı. Benim için Formula 1’e dönmek güzel bir şey. Umarım takım için ve taraftarlar için de öyle olur! Fabrikada geçen yılın bu zamanlarını seviyorum. Yeni otomobil için büyük heyecan olur. Her departman her şeyi zamanında hazırlamak için büyük istekle çalışır. İnsanların bu işe kendini nasıl adadğını hissedebilirsiniz ve bunun bir parçası olmak çok güzel.”

Dönüşün konusunda birçok yorum yapıldı. Bunlar bazen olumlu yöndeydi ama bazen de olumsuz tepkiler aldın… 

“Bunların benim üzerimde etkisi olmadı. Bazen saçma şeyler duyarsınız, bazen güzel şeyler duyarsınız. Önemli olan, geri dönmek benim istediğim şeydi ve takımda iyi bir fırsat buldum bu yüzden mutluyum. İnsanların söylediklerine ya da düşündükleriyle asla ilgilenmiyorum. Ben kendi işimi yaparım ve mutlu olduğum sürece önemli olan budur.”


Yorumlar

  1. Belki yeri değil ama bişi sorucam
    2012 de f1 yine TRT demi olucak?

  2. di montezemelo (ben ona la montezemelo diyorum) var ya o adamdan nefret ediyorum.hatta sırf o adam yüzünden ferrariye anti sempatik oldum.la montezemelo nun ferrariden gitmesi bence herkes için iyi olur.

  3. Dönmesine bende sevindim,ama kimiyi kimse ayırmadı o tercihini paradan yana kullanmasaydı hiç ayrı kalmazdınız

  4. aynen kardeş; cilalı ibonun şapkasına benziyor 🙂

  5. karizma desen var boy desen var pos desen var karakter desen 10 numara pilotluk desen number one.kim yada kimler seni bizden 2 yıl ayırdı.ayıranlar ayrı kalmasını isteyenler ayrı kalsınlar pişmanlıktan kudursunlar inş.

  6. red baron hayranı olmama rağmen bu adamı seviyorum.go rai.bu tatsız f1 de umarım biraz heyecan katarsın renault ta sana iyi bir makina verir umarım

  7. Schumacher- avatarı

    Raikkonen o şapkaları bilerek mi seçiyor hepsinin önü pabuç gibi uzun 😀

    Dönmesine çok sevindim gerçekten

  8. İşte bu kadar! İfade mükemmel! 🙂

  9. daha haberciler için uyduracak bi yazı kalmamıştır heralde :))) helal sana….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir