Massa Zorlu Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, İstanbulpark’ta ilk cebi almasının ardından yarınki yarışta zafer için çetin bir mücadele bekliyor.

Ferrari pilotu, 1:27.617’lik derecesi ile İstanbulpark’ta üçüncü sıralama birinciliğini kazandı.

Bunun yanı sıra son iki senede de damalı bayrağı en önde geçen isimdi.

İlk cebi almasına rağmen Brezilyalı pilot, McLaren ikilisinin hemen arkasında olmasıyla birlikte rahat bir yarış beklemiyor.

Massa: "Mümkün olan en iyi yarışı ortaya koymayı dört gözle bekliyorum. Şüphesiz kolay olmayacak çünkü rakiplerimizin çok güçlü ve çok yakın olduklarını biliyoruz"

"Yarınki yarış çok kolay olmayacak. Bu yüzden herşeyi doğru yapmaya, doğru zamanda lastikleri koymaya ve aracı doğru yönde kullanmaya çalışalım"

Şu anda pilotlar klasmanında 4. olan Massa, İstanbulpark’ta sürmekten keyif aldıuğını da belirtti.

Massa: "Tabii ki çok iyi bir tur attığımı düşünüyorum. İkinci seansta iyi bir tur atamamıştım. Biraz trafiğe takılmıştım ama 3.seansta lastiklerimiz doğru şekilde ısıtmayı başardım ve iyi bir tur atmak için Alonso’yu bile geçtim"

"İkinci denemede biraz geliştim ve bu ilk cebi almak için bana yetti. Buraya Ferrari ile üçüncü defa gelip üçüncü defa ilk cebi aldığım için mutluyum"

"Benim için harika bir pist. Bu pistte sürüş adına memnun edici çok şey var. 8. viraj meydan okyor. Orada araçtan en iyisini çıkarmak için fazla arkadan kayma var ve ayrıca virajlar da teknik."

"İlk sektörde bir çok yön değişimi mevcut. Buraya gelmekten gerçekten zevk alıyorum. Büyük bir memnuniyet"


Yorumlar

  1. Merak etmeyin seneye kurtuluyoruz hiç olmassa daha sade araçlar görecez..

  2. Sorun pistlerde değil kurallarda. Herşeyi kısıtlayınca takımlar süre kazanmak için kanat manyağı oluyor. Buda arkaya giden hava akımını bozuyor.

  3. kaan kaanhan avatarı

    bu tilke pistlerini sevmeyen bir benmiyim, geçişler az oluyor yarışlar sıkıcı geçiyor, eski pistlerde heyecan daha yuksek

  4. massa istanbul'u çok seviyor ve çok başarılı Tilke pistlerinde başarılı oluyor genelde geçen senede aynıydı Bahreyn,Türkiye gibi Gplerde gayet hızlı Brezilyada var tabi..

  5. tolga soydan avatarı

    saat yönünün tersine 2 pist var ve oralarda onu geçen olmuyo.vallahi bravo.

  6. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa nın tek sevmedigin özelligi fb li olamasıdır bir gs taraftarı olarak

  7. ben de senin fanatik bir taraftarın olmaktan ve istanbulpark'ta poleleri galibiyetleri cebine indirmenden dolayı çok mutluyum felipemiz !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir