Buemi'nin Hedefi Le Mans ve Webber'in Koltuğu

yazar:

kategori:

23 yaşındaki İsviçreli sürücü Toro Rosso’da yarış koltuğu bulamamasının ardından Red Bull’un yedek pilotu oldu. 2013’te Red Bull’da Mark Webber’in yerine geçmeyi hedeflediğini söyleyen Buemi, bu sene Le Mans’a katılabileceğini söyledi.

Buemi “Açıkçası şaşırdım ve Toro Rosso’dan böyle bir karar beklemiyordum. Ancak Red Bull bana hemen yedek pilotluk teklif etti ve karar vermeden önce biraz düşündüm. Onlara yakın olmak, gelecekte takımda olabilmek için en iyi yol.”

“F1’in yanında ideal olarak dayanıklılık yarışlarına katılabilirim. Le Mans’ı çok seviyorum. Le Mans hafta sonunda yarış da olmuyor bu yüzden mümkün olabilir. Büyük takımlar testlere kısa süre içerisinde başlayacaklar. Ben de bu testlere katılabilirim.”

“2012’de ne yapacağımız kısa süre içerisinde açıklayabilirim. Sadece bir senelik anlaşma imzaladım. Ardından bir şey sözü verilmedi.”

“Gridin dibinde yarışmaktansa en iyi takımda 3. pilot olmak bence daha iyi. Aralık ayından beri farklı takımlarla da görüşmelerimiz oldu. Ancak en iyi çözüm Red Bull’da kalmaktı. Artık 2013’te Webber’in anlaşması yenilenmemesi halinde hazır olduğumu simülatörde kanıtlamam lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Olmaz ama, Jaime'yi Webber'den sonra doğrudan Red Bull'a getirirlerse Buemi'nin yüzünü görmek lazım 🙂

  2. hadi sen attın kapağı yine RBR'ye Jaime ne olacak keşke o olsaydı 3. pilot.s

  3. Bundan bir cacık olmaz birde 3.pilotluğu gridin sonunda yarışmaya tercih ediyormuş daha 2 gün önce ağlıyordunuz STR'den şutlandım diye. Redbull seni anca 3.pilot yapar böyle.

  4. Gridin dibinde yarışmaktansa en iyi takımda 3. pilot olmak bence daha iyi

    tersini söyleyen pilotlar da oldu. Yoğurdum ekşi diyen çıkmaz.

  5. ne başarısı olduki.sadece çin 2009 vettele arkadan çarpmak haricinde.

  6. Webber'in koltugu mu? Once kendi koltugunda olsaydi hedefinde kaybetmeseydin be Seb =) gene de antipatimi kazanmadin yaristigin sure boyunca aslinda fena ikili degildiniz Jaime ile ancak napacaksin STR felsefesi bu iste ama umarim gonlunce bir koltuk bulabilirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir